Tagata feoa'i uili lua: Avea XI, Aferika |Tala Fou i fafo

Fiafia i le aoauli o le ufitia o ao ma timuga i se faatoaga ma se fale talimalo i le savanna.O se vaaiga fiafia ma se mafuaaga mo le faamanatuina.

O le Vaitafe Orange, o loʻo tafe ifo, o se tasi o vaitafe sili ona umi i Aferika i Saute.E fai ma tuaoi i le va o Aferika i Saute ma Namibia.

Fiafia i le aoauli o le ufitia o ao ma timuga i se faatoaga ma se fale talimalo i le savanna.O se vaaiga fiafia ma se mafuaaga mo le faamanatuina.

O le Vaitafe Orange, o loʻo tafe ifo, o se tasi o vaitafe sili ona umi i Aferika i Saute.E fai ma tuaoi i le va o Aferika i Saute ma Namibia.

O le 10-itula o le faigamalaga i luga o le vanimonimo lanumoana tele o le Atelani i Saute na iu lava ina tuʻu.O lo'o va'ai atu i lo'u nofoa fa'amalama i le itu agavale, mai le 35,000 futu, e leai se mea na'o se toafa lafulemu a Aferika i Saute, i le mamao na mafai ona va'ai atu ai o'u mata.

E taunu'u i le taxi i totonu o Cape Town, na'o se tama'i ato fa'ato'a toso.E matua ese lava mai Amerika Latina: Toeitiiti lava pei o le tele o maota - ma Ferraris, Maseratis, Bentleys - pei o Beverly Hills.Ae i le taimi lava e tasi, o tagata faʻatauvaʻa auala o loʻo o mai ia te aʻu e pei o zombies, o le toʻatele o loʻo ofuina ieie, iinei mai le mativa o soʻo se tasi o taulaga lata ane.

O se lalolagi fou lenei ma matua le mautonu.O lea ua tu'u saogalemu le uila afi i totonu o se faletaavale umi i Uruguay.Ua ou sau e vili se uila i Aferika.

Na taunuu le tasi i totonu o se atigipusa lapoa, mai Boise.O Frank Leone ma le 'au a George's Cycles na manino le tu'ufa'atasia o latou ulu.Fa'ata'oto uma a latou poto masani fa'ata'avale uila, fa'alavelave fa'afuase'i uma o auala, ma fa'apotopotoina lenei masini.O mea uma ua fa'alelei atoatoa, fa'atasi ai ma nisi mea faigaluega fa'apitoa ma le tele o vaega fa'agata taua, e pei o laugutu, se filifili filifili, pa'u, nisi uaea sui, sprockets, ma le tele o isi mea.O telefoni ma'ale'ale ta'itasi, fa'ata'ita'i ma seti.

O le po mulimuli i Cape Town, i se faleaiga Irish, o se fafine e iai se Afro e lapoʻa i le matafaga ma se foliga aulelei na puʻeina laʻu vaai a o ia pasia.Sa savali mai o ia i totonu ma nofo i ou tafatafa i le pa.Sa ou ofo atu e faatau sana vaiinu ma sa ia taliaina.Ona ia fai mai lea e tatau ona matou siitia atu i se laulau ma sa matou faia.Sa maua se matou talanoaga manaia;o lona igoa o Khanyisa, e tautala i le gagana Afrikaans, e tutusa ma Holani ae e latalata atu i le Flemish o Peleseuma i matu.I luga o lena mea, o se gagana lona tolu, ou te le manatua, e tele leo "kiliki", na ou aʻoaʻoina foi ni upu fetuu ae na galo foi ia te au.

Ina ua mavae se itula sa ia ofoina atu nisi o auaunaga mai le "mataupu sili ona leva."Ou te leʻi fiafia ae ou te leʻi manaʻo foʻi e toesea o ia, o lea na ou ofo atu ai iā te ia ni nai Rand Aferika i Saute (tupe aloaʻia a Aferika i Saute) na o le nofo ma talanoa pea, ma sa ia talia.

O lo'u avanoa lea e fai ai ni fesili, soo se mea ou te fia iloa.E ese le olaga i lena itu.Faigata, pe a tuu malie.Faatasi ai ma aʻu fesili e sili atu ona mama, sa ou fesili pe sili ia te ia o se tamaitai paʻepaʻe le manaia po o se tamaitai uliuli aulelei o ia, iinei i lenei atunuu ma le talafaasolopito faanoanoa o Apartheid.Sa faigofie ona oo mai le tali mo ia.E matua manino lelei lava o le le tutusa o le aulelei e mafai ona sili atu ona faigata nai lo le tele o seneturi o sauaga faʻa-kolone, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoina o le le tutusa o le tamaoaiga.

Sa matua mata'ina lona faamaoni ma tatau ona fa'aaloalo.O Steely foi, e foliga mai e leai se mea e fefe ai vagana ai le leai o se tupe e totogi ai pili aoga a lana tama.O lena aia tatau e i ai se mea e mafaufau loloto i ai.

O le toʻatele o tagata iinei, e aofia ai Khanyisa, e naunau moni i aʻu malaga.O Aferika uma i Saute e aunoa ma se tuusaunoaga e limafoai ma o latou taimi.O le pito i luga lea o le agalelei e le gata o Amerika Latina.E masani ona ou lagonaina nisi o uiga faaletagata, e lautele e pei o se “talotalo talofa,” o se faaaloalo ua maua mo “le tagata malaga” lea e foliga mai e sili atu nai lo lotu, tagatanuu, lanu, ma aganuu.

Ma le le faatuaoia, sa amata ona ou viliina i le leva o le taeao o le Aso Faraile, Fep. 7. E aunoa ma se taumafaiga moni sa ou mafaia ai le 80 maila i luga o mauga taamilo i le auala i sisifo o Aferika i Saute.E le leaga mo se tama e tau le nofo i luga o se nofoa uila i le 10 masina talu ai.

O le a le mea manaia e uiga i lena numera 80 maila ... e tupu e 1% o le 8,000 maila faʻatatau i Cairo.

Sa tiga lo'u pito i tua, e ui i lea.O vae foi.Sa tau le mafai ona ou savali, o lea na alu ai le aso na sosoo ai e malolo ma toe malosi.

E pei o le matagofie, e lelei le sola ese mai le taamilosaga o le tele o Cape Town eria.Aferika i Saute e averesi le 57 fasioti tagata i le aso.I luga o le tagata taʻitasi, e tutusa ma Mekisiko.E le fa'apopoleina ai a'u, aua ou te sa'o.E fefefe tagata i ai, fai mai latou te faamemelo i loʻu "lototele."Maimau pe ana latou tapunia, ina ia mafai ona ou tietie i le valea ma le filemu.

Ae i le itu i matu, ua iloa e saogalemu.O le isi atunuu, o Namibia, o lona tuaoi o loʻo isi 400 maila i luma atu, o loʻo filemu foi.

O le tietie i tua atu o pamu kesi o se fiafiaga, i le ala.Le toe mana'omia le toe fa'atauina o na mea leaga.Ua ou faasaolotoina.

O u'amea u'amea tuai o lo'o fa'atete'e atu i lafumanu o lo'o galue ai iinei i le atunu'u matutu, o vaaiga pefu e manatua ai "Vine o le Ita," o le ata sili a John Steinbeck o le Pefu Pefu a Amerika.Ostriches, springboks, 'oti, va'aiga sami masima i le aso atoa.E tele mea e matauina e se tasi mai le nofoa o se uila.

O Doringbaai o se faamanatu o le mafuaaga e masani ona ou le fuafuaina, ou te tafe.Na o se mea na maua faafuasei, o na 25 maila mulimuli i luga o le oneone ma le laupapa taele i lena aso, ina ua oo mai se moli o le ava paepae umi ma se tumutumu falesa ma nisi o laau i le tafailagi, na taunuu mulimuli ane e pei o se oasis.

Sa ou tosoina mai i totonu ua vaivai, mu le la, fai si niniva, sa faafeiloaia e galu faauo a o ou taavale lemu atu i luma.

O le to'atele o lenei nu'u i gataifale o tagata lanu e tasi le paolo aulelei po'o se isi, e nonofo i fale ua tau, mata'utia uma, talatala pito.E tusa ma le 10 pasene e pa'epa'e, ma o lo'o nonofo i fale iila i le isi tulimanu o le taulaga, o le tulimanu e sili ona lelei le va'aiga i le sami.

Na pe le paoa i lena aoauli.Afelika i Saute ua fa'atulaga le pe'e, toetoe lava o aso uma.O lo'o i ai se fa'afitauli ile fale eletise e fa'amu koale.Underinvestment, o se talatuu o nisi faiga piʻopiʻo ua mavae, ou te aoina.

E lua fale fa'atau, mama ma maopoopo, ma, lelei, fa'atotonu.E pei o fa'ailoga o le auala, e masani lava ona tautala muamua le au pa'u i le gagana Afrikaans ia te oe, ae o le a latou sui i le Igilisi e aunoa ma le misia o se laa, ma e mautinoa lava iinei e toatele tagata e mafai ona fesuiai i le gagana Zulu e aunoa ma le misia.Tu'u i lalo se fagu Castle mo le 20 Rand, pe tusa ma le US$1.35, ma faamemelo i fu'a ma pepa lautele a le au lakapi i luga o le puipui.

O na ali'i tetele, fe'ai le tasi i le isi e pei o ni tagata tau, ma le toto.O a'u, ua le magagana, ua le amanaiaina le naunautaiga o lenei taaloga.Na'o lo'u iloa o mea leaga uma o lona uiga o mea uma i nisi tagata.

I luga o le aoga maualuga o loʻo i ai se malae lakapi e vaʻai atu i lena moli matagi, o loʻo tu tonu i luga aʻe o faigafaiva, lea e mautinoa lava o le pule autu a Doringbaai.E pei ona ou vaai atu i ai, e selau tagata lanu o loo galulue iina, e matua faigata lava i ai.

Na o'o atu lava, e lua va'a solofanua o lo'o mitiia le alititai, ma selesele taimane.O nei eria gataifale, mai iinei ma le itu i matu i Namibia, e tamaoaiga i taimane, ua ou aoaoina.

O le 25 maila muamua na fa'afola, fai sina si'usi'u, e ui o le leai o se puao i le taeao sa tatau ona avea ma lapataiga.Ou te lagona ua ou malosi, vave, o le a la le popolega.E lima fagu vai o lo'o ave ae na'o le lua e fa'atumu mo lenei aso pu'upu'u.

Ona oo mai lea o se fetaulaiga.O le auala i Nuwerus sa sili atu i le iliili ma le oneone ma le fale taele ma le oneone.O le auala foi lea na liliu i uta, ma amata ona aʻe.

Sa ou feulaina i luga o se maupuepue ua uma ona sasaa e toetoe lava o aʻu vai uma ae sau se loli galue tele mai tua.O le tamaititi pa'u pa'u na fa'atu i fafo o le nofoa pasese (o uili o lo'o i le itu taumatau), foliga faauo, fiafia, na ia mimed "inu vai" i ni nai taimi.Sa ia alaga i luga o le afi tiso, “E te manaomia se vai?”

Sa ou talotalo atu ma le faaaloalo ia te ia.E na o le isi 20 maila.E leai se mea.Ua amata ona ou malosi, sa'o?Sa faamimigi o ia ma lulu lona ulu a o latou feosofi ese.

Ona oo mai ai lea o isi a'e.Ona sosoo ai lea ma le afe ma le isi ae iloa atu i le tafailagi.I totonu o le 15 minute na amata ona ou fia inu.Ua matua fia inu.

E sefululua mamoe sa faapupuu i lalo o se fale paolo.Vaivai ma alavai lata ane.Pe ua lava lo'u fia inu e a'e i le pa, ona vaai lea i le inuina o le vai o mamoe?

Mulimuli ane, o se fale.O se fale lelei tele, ua puipui uma i luga, e leai se isi o siomia ai.E le'i lava lo'u fia inu e talepe ai i totonu, ae o lena malepe ma le ulufale mai na oo lava i lo'u mafaufau e faateia.

Sa malosi lo'u manao e toso i luga ma pipi.A o amata ona tafe mai sa ou mafaufau e teu, inu.E itiiti lava na o mai i fafo.

Na ou oso i totonu o se oneone gaogao, na alu ese aʻu uili ma na ou paʻu i lalo.Leai se tele.Na lagona le fiafia e tu sa'o.Sa ou toe tilotilo atu i lau telefoni.E leai lava se tautua.Ae ui i lea, e tusa lava pe i ai saʻu faailo, e vili e se tasi le "911 mo faʻalavelave faʻafuaseʻi" iinei?E mautinoa lava o le a vave ona sau se taavale … ​​.

Na o mai nisi ao.Ao i le lapopoa masani ma foliga.Na'o le tasi pe lua e pasi atu mo ni nai minute e faia ai se eseesega.Le alofa mutimutivale taua mai ave leisa o le la.

Faavalevalea fetolofi.Na ou maua a'u lava o fai atu ni upu taufaaleaga, leotele.Sa ou iloa ua amata ona leaga, ae sa ou iloa e le mafai ona mamao tele le iuga.Ae faapefea pe afai ua sese la'u liliu?Ae fa'afefea pe a pa'u a'u?

Na oso a'e sina si'usi'u.O le ae matauina meaalofa aupito itiiti i nisi taimi.O le isi ao na taamilo i luga.Mulimuli ane, na ou faalogoina se loli o sau mai tua.

Sa ou tu ma alu ifo i lalo, ma faafoliga i le “vai” a o latalata mai.Na oso i fafo se tagata valea Aferika i Saute i le uili a le Land Cruiser tuai ma tilotilo mai ia te au, ona aapa atu lea i totonu o le taavale ma tuu atu le afa fagu cola.

Mulimuli ane, sa faapea lava.E le tele ia Nuwerus.E iai le faleoloa.Sa toetoe lava a ou tolotolo i totonu, pasia le fata ma luga o le fola sima i totonu o le potu malulu malulu.Na aumai e le tama'ita'i fa'atauoloa ulusinā le sioki ma lea sioki vai.O tamaiti i le taulaga, na tilotilo mai ia te aʻu mai le tulimanu.

E 104 tikeri i fafo.Ou te le'i oti, talosia e leai se fatuga'o fa'aleagaina, ae o lesona na a'oa'oina.Fa'aputu vai fa'asili.Suesue le tau ma suiga maualuga.A ofo mai le vai, AVE.Toe faia nei mea sese, ma e mafai e Aferika ona tuli au i le faavavau.Manatua, o aʻu e sili atu nai lo se taga aano o manufasi, tautau i ponaivi ma tumu i vai taua.

Ou te leʻi manaʻomia ona ou nofo i Nuwerus.Ina ua uma itula o le toe faasusu, sa ou moe lelei.Sa na ona ou manatu o le a ou tafao i se taulaga tuufua, fiti solo mo se aso.O le igoa o le taulaga o le Afrikaans, o lona uiga o le “Malōlō Fou,” aisea la e leai ai.

O nai fausaga matagofie, pei o le aoga.O taualuga u'amea fa'a'au'au, lanu e le tutusa ma teuteu fa'amalama susulu fa'ata'amilo i fa'amalama ma taligalu.

O le fuga, i soo se mea ou te tilotilo i ai, e matua mataʻina.O ituaiga uma o laau toafa malo e le mafai ona ou faaigoaina.Ae mo fauna, ia, na ou mauaina se taiala o le fanua mo Mammals o Aferika i Saute, lea na faʻaalia ai le tele o manu feʻai mataʻutia.E le mafai ona ou ta'ua ni nai mea e sili ona manino.O ai na fa'alogo i se Dik-Dik?Kudu?Nyala?Rebok?Na ou faailoaina le fasioti tagata na ou vaaia i le isi aso, faatasi ai ma le siusiu pupuvao ma taliga tetele.O se tama tele lena o Bat-Eared Fox.

O Belinda i luga o le "Drankwinkel" na laveaʻiina loʻu papa.Na ou toe savali atu i le faleoloa e fai atu le faafetai mo le tausiaina o au.Sa fai mai o ia ua leaga tele a'u.Leaga na toetoe lava a valaau le fomai i le taulaga.

E le o se faleoloa tele, i le ala.Suavai i fagu tioata, tele o pia ma uaina, ma se fa'aoga o le Jägermeister.O le faleteuoloa malulu i tua, lea na ou malolo ai i luga o le fola, e le o se mea e sili atu ona teuina nai lo isi pusa pia tuai ma gaogao.

O loʻo i ai le isi faleoloa lata ane, e faʻaluaina o le falemeli, ofoina atu ni mea a le fale.O lenei taulaga e tatau ona lima selau tagata nonofo.Ou te faapotopoto faatasi i le vaiaso latou te ave taavale i Vredendal mo sapalai.E leai se mea e fa'atau atu iinei.

O le Hardeveld Lodge, lea na ou fa'alili ai o'u seevae, ei ai sina vaita'ele lapotopoto, potu 'ai tama ma potu malolo lata ane ma le tele o fafie matagofie ma pa'u pa'u.Fey e fa'atautaia le sooga.Na maliu lana tane i ni nai tausaga ua mavae.Ae ui i lea, ua ia sasaina lenei nofoaga, tulimanu uma, mama, taumafataga uma, suamalie.

Toe foʻi i tua, o le alatele e ui atu i Northern Cape, le itumalo tele o Aferika i Saute, e faʻafeiloaʻi i se faʻailoga i gagana e fa: Aferika, Tswana, Xhosa, ma le Igilisi.O Aferika i Saute e 11 gagana aloaia, i le atunuu atoa.O lenei aso 85-maila sa sili atu ona lelei tulaga o le uila.Ala ta, feololo le a'ea'e, ufitia o ao, maualalo le tau.

O le vaitau maualuga o Aukuso ma Setema, o le tautotogo i le Itulagi i Saute.O le taimi lena e pa ai le laufanua i fugalaau.E iai fo'i se laina telefoni.E pei o se lipoti o le kiona atonu e ta'u atu ia te oe po o fea le faase'e e sili ona suamalie, o lo'o i ai se numera e te viliina e maua ai le fou ile vaaiga o fugalaau.I lena vaitau, ua faatumulia mauga i le 2,300 ituaiga o fugalaau, ua fai mai ia te au.I le taimi nei, i le tumutumu o le taumafanafana … matua leai lava.

O “iole o le toafa” e nonofo ai iinei, o tagata papa'e matutua, fai galuega taulima ma galuega faatino i luga o latou fanua, toetoe lava o i latou uma e tautatala i le gagana a le tina i Aferika, o le toatele o tagata Siamani e umi ona sootaga ma Namibia, o le a ta'u atu ia te oe e uiga i lena mea ma isi mea.O i latou o tagata sogasoga, Kerisiano, Europa i matu e oo i le ogatotonu.O loʻo i ai se faʻailoga i le gagana Latina lea na ou nofo ai, “Labor Omnia Vincit” (“O le Galuega e Manumalo Mea Uma”), lea e aotele ai o latou uiga faaalia i le olaga.

Ou te le faamaoni pe a ou faatalalē i le taʻua o le tiga o le tulaga maualuga papaʻe na ou feagai, aemaise lava iinei i le faatafunaga.E tele naua e avea o se mea fa'aletonu;o nisi sa latou fa'asalalau fa'asalalau fa'asalalauga fa'asalalau neo-Nazi.O le mea moni e le o tagata papaʻe uma, e toʻatele e foliga fiafia ma fegalegaleai ma o latou tuaoi lanu, ae na lava mo aʻu e faʻaiʻu lelei na manatu pogisa o loʻo malosi i Aferika i Saute, ma lagona le tiute e matauina iinei.

O lenei itulagi fugalaʻau e taʻua o le "Succulent," o loʻo taoto i le va o Namib ma Kalahari toafa.E matua'i vevela fo'i.E foliga mai e manatu tagata o se mea uiga ese ua ou i ai iinei, i le taimi nei, i le vaitau sili ona le fiafia.O le mea lea e tupu pe a tele naua le “tafe” ae itiiti pe leai foi se “fuafuaga”.O le pito i luga: E na o aʻu le malo, toetoe o soʻo se mea ou te tuʻu ai.

I se tasi aoauli sa timu mo le tusa ma le lima minute, e fai lava si malosi, e lava e liliu ai alavai o nei auala tifato e avea ma alavai tafe.O na mea uma na lava le fiafia na la'a atu ai nisi o le nu'u i luga o latou fa'amau mo se ata.Ua tele tausaga o latou i ai i se lamala ogaoga.

O le tele o fale o lo'o i ai paipa e tafe ai le vai timu mai luga o fale uamea ma vaieli.O lenei puapuagā o se avanoa e si'itia ai le maualuga i sina taimi.Po o fea lava ou te nofo ai, latou te fai mai ia puupuu le timu.Ki le vai ma susu.Tape ma fa'afu.Ona toe ki lea e fufulu.

O se malae le mapu ma le le lotofaamagalo lea.I se tasi aso sa ou aveina ai ni fagu vai atoa se fa mo le tasi vaega e 65-maila, ma ua uma ona ou matua gaogao i le lima maila o loo totoe.E leai ni logo fa'ailo na tatagi, pei o le taimi mulimuli.Leai se vale fetolofi.Ua lava feoaiga faataamilo e aumai ai ia te au le talitonuga e mafai ona ou viliina se tietiega, po o sina vai, a o aʻe le vevela i le 100 tikeri ao ou tauivi i luga ma luga o le matagi.

O nisi taimi i luga o le mauga umi e toso, i totonu o lena savili, e lagona e pei e mafai ona ou tamoe vave atu nai lo lo'u viliina.O le taimi lava na ou taunuu ai i Springbok, sa ou tuʻiina se fagu tioata e lua lita o le Fanta, ona sosoo ai lea ma lea fagu vai mo le paleni o le aso.

E le gata i lea, e lua aso malolo mamalu na faʻaalu i le Vioolsdrift Lodge, i le tuaoi.O iinei, na ou suʻesuʻeina ai le tele o toafa ma togavine matagofie ma mago i luga o le Vaitafe Orange, lea e fausia ai le tuaoi vavao i le va o Aferika i Saute ma Namibia.E pei ona e mateina, o loʻo tafe ifo le vaitafe.Le maualalo tele.

O se atunuu toafa tele e na o le 2.6 miliona tagata, o Namibia o le lona lua lea e sili ona toʻaitiiti tagata i le lalolagi, naʻo tua atu o Mongolia.E umi le va o le va o vai, e masani lava pe a ma le 100 i le 150 maila.O nai aso muamua, aʻe i luga.Ou te le o i luga e valaau atu se tietiega i le isi fetaulaiga.Afai e tupu lena mea ou te lipoti atu iinei, i luga o le faiga mamalu.

O lenei taʻavale Aferika e le faʻatatau i taʻaloga, i le ala.E uiga i le feoai solo.I luga o lena autu ou te tuuto atoatoa.

E pei o se pese puʻe e mafai ona toe faʻafoʻi atu i tatou i se lagona i se taimi i se taimi, o le faʻamalosia e ala i le tiʻetiʻe uila mamafa e ave ai aʻu i tua i le 30 tausaga, i loʻu talavou i le Treasure Valley.

O le ala o sina mafatiaga, e fai soo, e maualuga ai a'u.E mafai ona ou lagonaina le fualaau faasaina, endorphin, o se opioid e gaosia faalenatura, ua amata ona kiki i le taimi nei.

E sili atu nai lo nei lagona faaletino, ou te toe foi i le mauaina o le lagona o le saolotoga.Ina ua lava le malosi o oʻu vae talavou e ave ai aʻu i le 100 i le 150 maila i le aso e tasi, i luga o faʻamaufaʻailoga poʻo le faʻailoga-i-le-mea i totonu o taulaga i fafo na ou ola aʻe ai, nofoaga e iai igoa e pei o Bruneau, Murphy, Marsing, Star, Emmett, Horseshoe Bend, McCall, Idaho City, Lowman, e oʻo lava i le luʻitau e fa-tulaga ia Stanley.Ma le tele o isi.

Sao mai ekalesia uma ma tagata lotu, sosola ese mai le tele o mea valea a le aoga, o pati laiti, sola ese mai se galuega faavaitaimi ma mailei laiti uma e pei o taavale ma totogi taavale.

O le uila e uiga i le malosi e mautinoa lava, ae sili atu nai lo lena, o le auala muamua na ou maua ai le tutoatasi, ma mo aʻu, o se manatu e sili atu le lautele o le "saolotoga."

Namibia fa'atasi uma.Mulimuli ane, amata itula a'o le'i tafa ata e fa'ato'ilalo le vevela, sa ou tuleia i matu, fa'asolosolo a'e i luga i luga o le mauga i le vevela vevela ma le savili ma le leai o se tautua i le ala.Ina ua mavae le 93 maila sa ou folau atu i Grünau, i le itulagi o Karas a Namibia.(Ioe, e sa'o lena sipelaga.)

E pei o se isi paneta i fafo.Toafa mai ou mafaufauga sili ona leaga.Fai teisi fa'avalevalea ma o tumutumu mauga e pei o tumutumu taamilomilo o keni aisakulimi vaivai.

E na o sina mea itiiti lava o feoaiga ae toetoe lava o tagata uma latou te faia ni nai toot faauo o le pu ma ni pamu moto pe a latou pasia.Ou te iloa afai ou te toe lavea le puipui, ua latou maua lo'u tua.

I luga o le auala, e na'o sina paolo o lo'o avanoa i nisi o nofoaga sulufa'i i nisi taimi.Ua na o se laulau sima lapotopoto e totonugalemu i luga o le faavae sima faatafafa, ma le taualuga u'amea faatafafa i luga, lagolago i vae u'amea e fa.E fetaui lelei la'u hammock i totonu, fa'ata'oto.Na ou aʻe i luga, faʻaeʻe vae, tuʻu apu, faʻafefe vai, moe ma faʻalogologo i musika mo le fa itula saʻo, puipuia mai le la i le aoauli.Sa i ai se mea matagofie i lea aso.Ou te fai atu o le a leai se isi mea faapena, ae ou te masalo o loo i ai le tele o isi mea i luma atu.

Ina ua uma se taumafataga ma se po na tolauapi i le fetaulaiga o nofoaafi i Grünau, sa ou tietie ai loa.O le taimi lava lena sa i ai faailoga o le ola i luga o le auala.O nisi o laau, o se tasi e sili ona tele le faamoega o manulele ua ou vaai i ai, o fugalaau samasama, e afe ma afe o anufe uliuli mafiafia e pei o anufe o loo sopoia le auala.Ona sosoo ai lea ma se moli susulu "Padstal," na o se faletusi i tafatafa o le auala o loʻo i totonu o se pusa uʻamea.

I le le manaomia o se vaiinu, sa ou tu lava ma agai atu i le faamalama.“O i ai se tasi iinei?”Na sau se tamaitai talavou mai se tulimanu pogisa, faatau mai ia te au se vaiinu malulu malulu mo le 10 Namibian Dollars (US 66 sene)."Fea e te nofo ai?"Sa ou fesili.Sa ia faalilo mai i luga o lona tauau, “le faatoaga,” sa ou tilotilo solo, leai se mea iina.E tatau ona i luga o le hump.Sa tautala o ia i le gagana Peretania sili ona mamalu, e pei o se purinisese, o se leo e mafai ona sau mai le olaga atoa o le faʻaalia o lana gagana Aferika, masalo o Khoekhoegowab, faʻaopoopo, mautinoa, Aferika.

I lena aoauli, na oo mai ao pogisa.Na pa'ū le vevela.Na malepe le lagi.Toeitiiti atoa le itula, o timuga faifai pea.Ina ua uma ona ou taunuu i se fale talimalo i autafa o le auala, na ou olioli faatasi ai ma le ʻaufaigaluega i le faatoʻaga, ua pupula o latou foliga.

O lena fati mai le faaili o le 1980s Toto, "Faamanuia le Rains Down i Aferika," ua sili atu ona aoga nai lo se isi lava taimi.

A 1992 graduate of Meridian High School, Ted Kunz’s early life included a lot of low-paying jobs. Later, he graduated from NYU, followed by more than a decade in institutional finance based in New York, Hong Kong, Dallas, Amsterdam, and Boise. He preferred the low-paying jobs. For the past five years, Ted has spent much of his time living simply in the Treasure Valley, but still following his front wheel to places where adventures unfold. ”Declaring ‘I will ride a motorcycle around the world’ is a bit like saying ‘I will eat a mile-long hoagie sandwich.’ It’s ambitious, even a little absurd. But there’s only one way to attempt it: Bite by bite.” Ted can be reached most any time at ted_kunz@yahoo.com.


Taimi meli: Mati-11-2020
WhatsApp Online Chat!