Ole galuega tele ole petrochemical a Shell ua fa'aalia ile Pennsylvanialogo-pn-colorlogo-pn-color

Monaca, Pa. - Ua talitonu Shell Chemical ua maua le lumanaʻi o le maketi polyethylene resin i auvai o le Vaitafe o Ohio i fafo atu o Pittsburgh.

O i'ina o lo'o fau ai e Shell se lavelave tele petrochemicals o le a fa'aogaina ai le ethane mai le kasa shale o lo'o gaosia i le pesini Marcellus ma Utica e maua ai le tusa ma le 3.5 piliona pauna PE resini i le tausaga.O le fa'alavelave o le a aofia ai vaega fa'agaoioiga e fa, o le ethane cracker ma le tolu iunite PE.

O le poloketi, o loʻo i luga o le 386 eka i Monaca, o le a avea ma uluai US petrochemicals project na fausia i fafo atu o le Gulf Coast o Texas ma Louisiana i le tele o tausaga.O le gaosiga o loʻo faʻamoemoe e amata ile amataga ole 2020s.

"Sa ou galue i le alamanuia mo le tele o tausaga ma ou te leʻi vaʻai lava i se mea faapena," o le tala lea a le taʻitaʻi faʻapisinisi Michael Marr i Plastics News i se asiasiga talu ai nei i Monaca.

E silia ma le 6,000 tagata faigaluega sa i ai i le nofoaga i le amataga o Oketopa.O le tele o tagata faigaluega e mai le pitonuu o Pittsburgh, o le tala lea a Marr, ae o nisi o i latou i matata faʻapitoa e pei o le eletise, uelo ma paipa ua aumai mai Baltimore, Philadelphia, Cleveland, Buffalo, NY, ma tua atu.

Na filifilia e Shell le nofoaga i le amataga o le 2012, faatasi ai ma le fausiaina na amata i le faaiuga o le 2017. Fai mai Marr o le nofoaga o Monaca na filifilia e le gata mo lona avanoa i le teuina o kesi shale, ae ona o lona avanoa i se vaitafe tele ma auala tetele.

O nisi o meafaigaluega tetele e manaʻomia mo le fale, e aofia ai le 285-futu le malulu, ua aumai i luga o le Vaitafe o Ohio."E le mafai ona e aumaia nisi o nei vaega i luga o nofoaafi poʻo loli," o le tala lea a Marr.

Na aveese e le atigi se itu mauga atoa - 7.2 miliona kupita iata o palapala - ina ia lava le eleele mafolafola mo le lavelave.O le saite muamua na faʻaaogaina mo le gaosiga o le zinc e le Horsehead Corp., ma o atinaʻe ua uma ona faʻatulagaina mo lena laʻau "na maua ai le amataga o le tulagavae," o le faʻaopoopo mai lea a Marr.

O le ethane lea o le a liua e Shell i le ethylene ona avea lea ma PE resin o le a aumai mai le Shell shale operations i Washington County, Pa., ma Cadiz, Ohio.Ole malosi ole gaosiga ole ethylene ile nofoaga ole a sili atu ile 3 piliona pauna.

"E fitusefulu pasene o US polyethylene converters o loʻo i totonu ole 700 maila mai le fale," o le tala lea a Marr.“O le tele na o nofoaga e mafai ona matou faʻatau atu ai i paipa ma faʻalavalava ma ata tifaga ma isi oloa."

Ole tele ole North American PE ua tatalaina fale fou tetele ile US Gulf Coast i nai tausaga ua tuana'i ina ia mafai ai ona fa'aoga lelei le tau maualalo ole shale feedstock.Fai mai le au ofisa o le Shell, o le nofoaga o la latou poloketi i Appalachia o le a maua ai le lelei i taimi o felauaiga ma tilivaina i luga o nofoaga i Texas ma Louisiana.

Fai mai le au ofisa o Shell, o le 80 pasene o vaega ma tagata faigaluega mo le galuega tele e sau mai le Iunaite Setete.

Shell Chemical's petrochemicals complex o lo'o i luga o le 386 eka i Monaca, o le a avea ma uluai US petrochemical project na fausia i fafo atu o le Fagaloa o Texas ma Louisiana i le tele o tausaga.

I Amerika i Matu, o le a galulue le Shell ma le au tufatufa resin Bamberger Polymers Corp., Genesis Polymers ma Shaw Polymers LLC e maketiina le PE na faia i le nofoaga.

James Ray, o se tagata suʻesuʻe maketi ma le kamupani faufautua ICIS i Houston, fai mai Shell "o loʻo i ai i se tulaga e ono avea ma tagata sili ona lelei le gaosiga o le PE i le lalolagi atoa, e foliga mai i se faʻatauga faʻatau oloa faʻatau ma faʻagaioiga gaosiga i luga o le faitotoʻa o latou tagata faʻatau. "

"E ui o le [Shell] o le a muamua auina atu i fafo se vaega talafeagai o latou gaosiga, i le taimi o le a faʻaaogaina e tagata faʻaitulagi," o lana faʻaopoopo mai lea.

Shell "e tatau ona i ai se tulaga lelei o uta i le itu i matu sasaʻe ma le itu i matu o maketi tutotonu, ma o loʻo i ai a latou faʻamanuiaga tau ethane," e tusa ai ma Robert Bauman, peresitene o le Polymer Consulting International Inc. i Ardley, NY Ae na ia faaopoopo mai e ono luʻitauina Shell i resin tau e isi kamupani sapalai ua uma ona i ai i le maketi.

O le poloketi a Shell ua tosina atu i ai le vaega tolu-setete o Ohio, Pennsylvania ma West Virginia.O lo'o su'esu'eina e le PTT Global Chemical o Taialani ma le Daelim Industrial Co. o Korea i Saute se resini ma mea'ai fa'apena fa'atasi i Dilles Bottom, Ohio.

I le GPS 2019 konafesi ia Iuni, na taʻua ai e le au ofisa o le Shale Crescent USA Trade vaega o le 85 pasene o le gaosiga o kasa masani a Amerika mai le 2008-18 na faia i le Vanu o Ohio.

O le itulagi "e gaosia le tele o kesi faanatura nai lo Texas ma le afa o le tele o fanua," o le tala lea a le pule o pisinisi o Nathan Lord.O le eria "o loʻo faʻavae i luga o meaʻai ma totonugalemu o tagata faʻatau," na ia faʻaopoopo mai ai, "ma o le tele o le faitau aofaʻi o le US o loʻo i totonu o le aso e tasi."

Na taʻua foi e le Alii se suʻesuʻega 2018 mai le IHS Markit na faʻaalia ai o le Vanu o Ohio o loʻo i ai le 23 pasene tau faʻamanuiaga ile PE vs. US Gulf Coast mo mea na faia ma lafoina i le itulagi lava e tasi.

Pittsburgh Regional Alliance President Mark Thomas fai mai o le aafiaga o le tamaoaiga o le tele-piliona tala tupe teufaafaigaluega a Shell i le itulagi "ua taua tele ma o lona aafiaga e tuusao, le tuusao ma faatosina."

“O le fausiaina o lea nofoaga o lo’o tu’uina atu ai le faitau afe o tagata tomai fa’apolofesa fa’apolofesa e galulue i aso uma, ma a o’o loa i luga ole laiga, e tusa ma le 600 galuega e lelei totogi e fausia e lagolago ai ana galuega,” o lana fa’aopoopo mai lea.“E le gata i lea o le tele o avanoa tau tamaoaiga o lo’o feso’ota’i ma fale’aiga fou, faletalimalo ma isi pisinisi e fa’atatau i le poloketi, i le taimi nei ma le lumana’i.

"O le Shell o se paaga lelei e galulue faʻatasi ma o loʻo tuʻuina atu ni aʻafiaga aoga e taulaʻi atu i nuu.

Ua musu Shell e faailoa le tau o le poloketi, e ui lava o fua faatatau mai faufautua e amata mai i le $6 piliona i le $10 piliona.Fai mai le Gov. Pennsylvania Tom Wolf, o le Shell project o le nofoaga sili lea ona teufaafaigaluega i Pennsylvania talu mai le Taua Lona Lua a le Lalolagi.

E le itiiti ifo ma le 50 cranes na ola i le nofoaga i le amataga o Oketopa.Fai mai Marr, i se tasi taimi na faʻaaogaina ai e le nofoaga le 150 cranes.O le tasi e 690 futu le maualuga, ma avea ai ma crane lona lua aupito maualuga i le lalolagi.

Shell o loʻo faʻaogaina atoatoa tekinolosi i luga o le saite, faʻaogaina drones ma robots e siaki ai paipa ma tuʻuina atu vaaiga i luga o le ea mo asiasiga.O le kamupani faufale o le lalolagi Bechtel Corp. o le paaga autu a Shell i le poloketi.

Ua auai foi Shell i totonu o le lotoifale, foai atu le $1 miliona e fausia ai le Shell Center for Process Technology i le Community College of Beaver County.O lena nofoaga autu ua ofoina atu nei se faailoga faatekinolosi faagasologa e lua tausaga.Sa tuuina atu foi e le kamupani se fesoasoani e $250,000 e faataga ai le Kolisi o Tekonolosi Pennsylvania i Williamsport, Pa., e maua ai se masini suisui sui.

O lo'o fa'amoemoe Shell e tusa ma le 600 galuega i luga ole laiga pe a mae'a le lavelave.I le faaopoopo atu i le reactors, o fale o loʻo fausia i luga o le nofoaga e aofia ai le 900-futu cooling tower, nofoaafi ma loli faʻapipiʻi, fale vai vai, fale ofisa ma se fale suʻesuʻe.

O le a iai fo'i le nofoaga o lo'o i ai lana fale gaosi fa'atasi e mafai ona gaosia le 250 megawatts o le eletise.Fa'amama talone mo le gaosiga o resini na fa'apipi'iina ia Aperila.Fai mai Marr, o le isi laasaga tele e faia i luga o le saite o le fausiaina lea o lona eletise eletise ma faʻafesoʻotaʻi vaega eseese o le nofoaga ma se fesoʻotaʻiga o paipa.

E tusa lava pe ua maeʻa galuega i luga o se poloketi o le a faʻateleina ai le sapalai PE a le itulagi, na taʻua e Marr o loʻo nofouta Shell i popolega i le filogia o palasitisi, aemaise lava i latou e aofia ai oloa palasitika e tasi e faʻaaogaina.O le kamupani sa avea ma sui faavae o le Alliance to End Plastic Waste, o se vaega o alamanuia o loʻo teu faʻafaigaluegaina le $1.5 piliona e faʻaitiitia ai otaota palasitika i le lalolagi atoa.I le lotoifale, o loʻo galulue Shell ma Beaver County e faʻaleleia polokalame toe faʻaaogaina i totonu o le itulagi.

“Matou te iloa o otaota palasitika e le o totonu o sami,” o le tala lea a Marr."E manaʻomia le tele o mea toe faʻaaogaina ma e manaʻomia le faʻavaeina o se tamaoaiga sili atu liʻo."

O lo'o fa'agaioia fo'i e Shell nofoaga tetele e tolu i le Iunaite Setete, i Deer Park, Texas;ma Norco ma Geismar i Louisiana.Ae ua faʻailogaina e Monaca le toe foʻi atu i palasitika: na alu ese le kamupani mai le maketi o oloa palasitika i le silia ma le sefulu tausaga talu ai.

O le Shell Chemical, o se iunite o le kamupani malosi o le lalolagi Royal Dutch Shell, na faʻalauiloaina lana Shell Polymers brand ia Me 2018 i le NPE2018 fefaʻatauaʻiga faʻaaliga i Orlando, Fla. Shell Chemical e faʻavae i The Hague, Netherlands, ma le US headquarters i Houston.

E i ai sou manatu e uiga i lenei tala?E i ai ni ou manatu e te manaʻo e faʻasoa i a matou au faitau?Plastics News e fiafia e fa'alogo mai ia te oe.Imeli lau tusi ile Fa'atonu ile [imeli puipuia]

Plastics News e aofia ai le pisinisi a le lalolagi pisinisi palasitika.Matou te lipotia tala fou, aoina faʻamaumauga ma tuʻuina atu faʻamatalaga talafeagai e maua ai le matou au faitau se avanoa faʻatauva.


Taimi meli: Nov-30-2019
WhatsApp Online Chat!