O la'u 4% Tu'uaiga Tu'ufa'atasiga: Toso I fafo 60% Toe Totogi Tupe

O le lima tonu lava o tausaga talu ai, i tua ia Novema 2014, na ou amataina ai le faʻatupulaia o tufatufaga ma lipotia suiga uma iinei i le SA talu mai lena taimi.

O le sini o le faʻamaonia lea ia te aʻu lava e aoga le faʻatupulaia o tupe teufaafaigaluega ma e mafai ona tuʻuina atu se faʻatupulaia o tufatufaga e mafai ona avea o se fofo o tupe maua i le taimi o le litaea poʻo o se punavai faifaipea o tinoitupe mo le toe faʻaleleia.

I le gasologa o tausaga, sa matua faateleina le tufatufaga, ma o le aofaʻi o le kuata taʻitasi na siitia mai le $1,000 i le toetoe lava $1,500.

O le tau atoa o le faila na faʻatupulaia foi i se vaega tutusa, faʻatupulaia mai le amataga mai le $100,000 i le tusa ma le $148,000.

O le poto masani na ou maua i le lima tausaga talu ai na mafai ai ona ou atiina ae ma tofotofoina loʻu filosofia.O i latou na mulimuli mai ia te aʻu i le gasologa o tausaga ua latou iloa e tau le mafai ona ou faia ni suiga i le faila, faʻaopoopoina mea fou mai lea taimi i lea taimi i taimi o le toe faʻaleleia o maketi.

Ae o le tausaga talu ai nei, aemaise lava pe a ou faʻaopoopoina mea i le 12 i le 18 masina a sau, na taʻitaʻia ai aʻu e oʻo i le faaiuga e sili atu le maualuga o lamatiaga nai lo le taimi muamua.

O loʻo i ai ni mea faʻalavelave se lua na tosina atu i ai loʻu mafaufau ma taʻitaʻia ai aʻu i le filifiliga e faʻatau atu le 60% o laʻu faila, e sili atu i tinoitupe ma suʻe se avanoa sili atu e teu ai tupe.

O le mea muamua na ou tosina atu i ai o le malosi o le tala.Ole zero pe latalata ile zero tului ile lalolagi atoa na taʻitaʻia ai le tele o pone a le malo, aemaise lava i Europa ma Iapani, e fefaʻatauaʻi i fua leaga.

O se fua le lelei o se mea e le'i malamalama atoatoa i ai le lalolagi, ma o le aafiaga muamua na ou matauina o le tupe o loʻo sailia mo fua lelei na maua le lagi saogalemu i totonu o le US Treasury bond.

Atonu o se tasi lea o una’iga mo le malosi o le tala pe a faatusatusa i tupe tetele, ma sa tatou molimauina muamua lea tulaga.

I tua i le afa muamua o le 2015, sa i ai le tele o atugaluga o le malosi o le tala o le a aʻafia ai taunuuga o kamupani tetele, ona o le malosi o le tala e vaʻaia o se faʻatauvaʻa faʻaletonu pe a faʻamoemoeina le tuputupu aʻe mai fafo.Na mafua ai le tosoina o maketi i le masina o Aukuso 2015.

O le fa'atinoga o la'u fa'asoa e matua feso'ota'i lava ma le pa'u o tupe maua a Amerika mo se taimi umi.O le REITs ma Utilities na matua fiafia lava i lena tulaga, ae i luga o le tulaga lava e tasi, a o siitia tau o sea, o le tufatufaga o tupe maua na matua pa'ū.

O le malosi o le tālā e popole ai le peresetene ma le tele o tweets a le peresetene ua tuʻufaʻatasia e unaʻia le Fed e tipi le tau i lalo ole zero ma o lena mea e faʻavaivaia ai tupe a le lotoifale.

O le Fed o loʻo faʻapea o loʻo faʻatautaia lana lava faiga faʻavae tau tupe mai le pisa uma i fafo.Ae i le 10 masina talu ai nei, na faʻaalia ai le ofoofogia o le 180-tikeri suiga i faiga faʻavae.E leʻi atoa se tausaga talu ai na matou i ai i le ogatotonu o le tului o le siʻitia o le siʻitia i luga o le 2019 ma atonu foi i le 2020, lea na matua suia i le 2-3 tipi i le 2019 ma o ai na te iloa pe fia i le 2020.

O gaioiga a le Fed na faʻamatalaina o se auala e feagai ai ma ni faʻafitauli i faʻamatalaga o le tamaoaiga ma atugaluga o loʻo faʻaosoina e le tuai o le tamaoaiga o le lalolagi ma taua tau fefaʻatauaʻiga.O lea la, afai e moni o loʻo i ai se faʻanatinati e suia le faiga faʻavae tupe i se taimi vave ma faʻamalosi, atonu e sili atu le ogaoga nai lo mea o loʻo faʻaalia.O lo'u popolega afai e tele atu tala leaga, o le tuputupu a'e i le lumana'i i tausaga a sau e mafai ona sili atu le maualalo nai lo le mea na tatou vaʻaia i le taimi ua tuanaʻi.

O le tali atu a maketi i gaioiga a Fed o se mea foi na matou molimauina muamua: A iai se tala leaga, e mafai ona taʻitaʻia ai le Fed e faʻaititia le tului poʻo le tuʻuina atu o le tele o tupe i totonu o le faiga e ala i le QE ma o le a faʻaputu muamua faʻatau.

Ou te le mautinoa o le a taofia lenei taimi e faʻavae i luga o se mafuaaga faigofie: i le taimi nei e leai se QE moni.Na faasilasila e le Fed le vave taofi i lana polokalame QT, ae e le tele naua tupe fou e faamoemoe e ulufale i totonu o le polokalama.Afai ei ai, o le fa'aauauina pea o le $1T a le malo fa'aletausaga fa'aletupe e ono tula'i mai ai fa'afitauli fa'aopoopo fa'aletonu.

O le popolega o le Fed e uiga i le tau fefaʻatauaʻiga e toe faʻafoʻi ai i tatou i le peresetene ma le tele o faiga faʻavae o loʻo ia faʻaaogaina.

Mo se tasi ou te malamalama i le mafuaaga o le taumafai ai o le peresitene e faagesegese fuafuaga a Saina e pulea Sasaʻe ma ausia se tulaga o se malo malosi.

E le nanaina e Saina a latou fuafuaga e avea ma se taufaamatau tele i le pule a Amerika i le lalolagi atoa.Pe o le Made-in-China 2025 poʻo le Belt and Road Initiative, e manino ma malosi a latou fuafuaga.

Ae ou te le faʻatauina le faʻamatalaga faʻamaonia e uiga i le mafai ona faʻatagaina le Saina e sainia se feagaiga i le 12 masina aʻo lumanaʻi le isi palota.Atonu e fai si faavalevalea.

O le pulega a Saina o loʻo umia se tala o le toe foʻi mai mai le selau tausaga o le faʻalumaina o le atunuʻu.Na fausia i le 70 tausaga talu ai ma o loʻo talafeagai pea i aso nei.E le o se mea e manatu mama i ai.O le mafuaaga autu lea e mafai ai ona faʻatino lana fuafuaga ma faʻatautaia nei galuega tetele.Ou te le talitonu o se mea moni e mafai ona ausia e se peresitene e mafai ona avea muamua ma peresitene i le tausaga mai le taimi nei.

O le pito i lalo o loʻo ou vaʻai atu i le tausaga a sau e tumu i faiga faʻapolokiki, faiga faʻavae tupe fenumiai, ma le faʻavaivaia o le tamaoaiga.E ui lava ina ou vaai ia te aʻu lava o se tagata e teu tupe mo se taimi umi, ou te manaʻo e tuʻu ese nisi o laʻu tupe faavae ma faʻatali mo se vaʻaiga manino ma mo avanoa faʻatau lelei.

Ina ia faʻamuamua le umiaina ma filifili po o fea e faʻatau atu, ua ou vaʻavaʻai i le lisi o faʻatauga patino a le kamupani ma faʻafanua mea e lua: O le tufatufaga o loʻo iai nei ma le fua faatatau o le tuputupu aʻe o tufatufaga.

O le lisi faʻailoga samasama i le laulau o loʻo i lalo o le lisi o faʻatauga na ou filifili e faʻatau atu i aso a sau.

O le tau fa'asili o nei fa'atauga e o'o atu i le 60% o la'u fa'atauga atoa.A uma lafoga, atonu o le a latalata i le 40-45% o le tau aoga, ma o se aofaiga talafeagai lea o tinoitupe ou te manaʻo e taofi mo le taimi nei pe alu i se isi tupe teufaafaigaluega.

O le fa'asoa lea na fa'amoemoe e tu'uina atu se 4% tufatufaga ma fa'atuputeleina i le aluga o taimi na maua ai le fa'atuputeleina o le fa'atuputeleina o tufatufaga ma tau fa'asoa ma i totonu o le lima tausaga na maua ai le ~50% si'itaga.

A'o fa'alatalata atu maketi i le maualuga o taimi uma ma fa'aputuina le aofa'i o le le mautonu, ou te mana'o e aveese se pusa tele mai le maketi ma fa'atali i tua.

Fa'aaliga: O a'u/matou ua umi BBL, UL, O, OHI, SO, SCHD, T, PM, CVX, CMI, ETN, ICLN, VNQ, CBRL, MAIN, CONE, WEC, HRL, NHI, ENB, JNJ, SKT, HCP, VTR, SBRA.Na ou tusia lenei tusiga e aʻu lava, ma e faʻaalia ai oʻu lava manatu.Ou te le o mauaina se taui mo lea mea (e ese mai le Saili Alefa).E leai sau sootaga faapisinisi ma soʻo se kamupani o loʻo taʻua i lenei tusiga.

Fa'aaliga faaopoopo: O manatu o le tusitala e le o ni fautuaga e fa'atau pe fa'atau atu so'o se puipuiga.Fa'amolemole fai lau lava su'esu'ega a'o le'i faia so'o se fa'ai'uga fa'afaigaluega.Afai e te manaʻo e maua faʻamatalaga faifaipea i laʻu faila, faʻamolemole kiliki i luga o le "Follow" button.Manuia le teufaafaigaluega!


Taimi meli: Feb-21-2020
WhatsApp Online Chat!