Fa'ata'ita'ia Fa'amatalaga a le MNDI.L tupe maua telefoni fe'avea'i po'o fa'aaliga 27-Feb-20 9:00am GMT

Lonetona Fep 27, 2020 (Thomson StreetEvents) - Fa'atonu Tusiga o tupe maua a Mondi PLC telefoni po'o fa'amatalaga Aso Tofi, Fepuari 27, 2020 i le 9:00:00am GMT

Taeao manuia uma, ma faʻafeiloaʻi i le Mondi Full year Results Presentation mo 2019. Ma e pei ona e iloa, o aʻu o Andrew King, ma -- e ui lava, ou te iloa o le toʻatele o outou e iloa lelei aʻu, e manino lava o le taimi muamua lea ua ou maua. le avanoa e momoli atu ai nei fa'ai'uga e pei ona tofia e lau Ofisa Sili o Pulega.O lea na ou manatu ai i lena mea, o le a ou amata muamua i ni nai manatunatuga, o le mea ou te manatu sa taua i le aveina o le faatinoga a le vaega i le numera o tausaga ua mavae.Ma ou te masalo, e sili atu le taua, o le mea ou te talitonu o le - taua mo le lumanaʻi faʻatinoga a le vaega.Ona ou toe foʻi lea i se toe iloiloga o mea taua o le 2019 ma faʻamaeʻa ma nisi manatu i luga o le faʻatulagaina o tulaga.

E pei ona tatou vaʻai i luga o lenei faʻataʻitaʻiga, ou te manatu, muamua, o le tele o mea e te faʻalogo i ai o le a matua masani ai oe, ma ou te le faia se alofaga mo lena mea.E manino lava ua leva ona ou i ai i le vaega ma ua matua avea ma vaega o le faʻatulagaina o fuafuaga a le vaega.Ma ou te manatu ua matou maua se vaaiga manino i mea e aoga mo i matou, o mea e le aoga mo i matou.Ma o le mea taua, ou te manatu tatou te iloa o le tele o nei mea o le a lagolagoina ai foi i tatou i le lumanaʻi.

Ioe, i totonu o so'o se fa'avae, e tatau fo'i ona e iai -- fa'agasolo, tali atu i tulaga pe a suia.E manino lava, o loʻo i ai se lalolagi e matua televave le gaoioi i le taimi nei e tatau ona tatou tali atu i ai.Ae ou te manatu o mataupu faavae autu o mea o le a ou faia ia te oe, ou te manatu, ua aoga lelei ia i matou, ma ou te talitonu o le a faaauau pea ona aoga mo i matou i le lumanaʻi.

E pei ona mafai ona e vaʻai, muamua, matou te manatu o le faʻaauauina o lo matou autu.Ua i totonu o le DNA o le vaega mo le tele o tausaga i le taimi nei.O le taulaiga moni, e manino lava, i luga o le numera o tausaga, sa matua faʻatatau i le auala tatou te faia ai mea.O a'afiaga o la matou pisinisi i le si'osi'omaga o lo'o siomia ai i matou ma galuega ua matou faia e fa'aitiitia ai so'o se a'afiaga leaga, ma o le mea moni, fa'aleleia le si'osi'omaga ma nu'u o lo'o matou galulue ai.

Ou te manatu ua matua faamanuiaina i matou o se vaega i le ausiaina o lena mea.Ma o le mea moni, o lea ua faʻalauteleina le lisi atoa o mea i oloa e te gaosia ma faʻaalia ai, i le isi itu, i luga o le lalolagi o loʻo siomia ai i tatou.

Ma ou te manatu, toe, iinei, ua tatou i ai i se tulaga mataʻina ma tulaga ese, moni, lea tatou te aoteleina i taimi uma i la tatou mautauave, Pepa pe a mafai, palasitika pe a aoga.O matou o se tagata ta'alo tele i le filifili tau fa'a'au'au, e pei ona e silafia lelei.O matou o le fai taga pepa sili ona tele i le lalolagi.O lo'o i ai se matou tulaga iloga i togi fa'apitoa pepa kraft.Ma o le mea moni, o le a avea i tatou ma se faʻamanuiaga manino o le suiga i ni fofo sili atu ona gafataulimaina.

E manino lava, o le mea foi e tulaga ese ai i tatou o le mea moni e mafai ona tatou maua le avanoa i tagata faʻatau, tekinolosi, iloa, e maua mai e la tatou pisinisi faʻapipiʻi palasitika, lea, i totonu lava ia, e vaʻaia ai le tele o avanoa faʻaleleia, aemaise lava i tulaga o le avetaʻavale sili atu. toe fa'aaogaina o oloa fa'avae pepa.

O le mea moni, o la matou pisinisi Fa'apusi e fa'amanuiaina fo'i mai le isi -- o nisi o fa'asologa autu matou te va'aia i le lalolagi i le taimi nei.E manino lava, e-fefaʻatauaʻiga o se faʻaauau pea, lea e faʻaauau pea ona faʻateleina le tuputupu aʻe, aemaise lava i le itu pusa, ae sili atu ona manaia i le taimi nei i luga o le ato, o le faʻateleina - o le mataupu e uiga i le faʻalauteleina o le faʻalauiloaina o ituaiga, lea e leʻi aluese. ma o lo'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia le fa'atupulaia o togi fa'apipi'i.

I se faapuupuuga, ou te vaʻai manino mai ia i matou i le itu taumatau o le tele o nei faiga faʻapisinisi autu.O le mea moni, e leai se fa'apea o la tatou taulaiga i le i ai -- o a tatou aseta e sili atu le tau o lo'o avea pea ma a'oa'oga autu o lo tatou i ai.Matou te talitonu manino o le tau maualalo e lafo atu i au maketi filifilia o se tasi lea o faʻatauga taua tele, aemaise lava i pisinisi pulupulu ma pepa i luga.O lo'o tumau pea lenei mea i totonu o la tatou pisinisi.Ma ou te manatu e tele mea o le a oʻo mai i tulaga o mea e mafai ona tatou faia i lenei vaega.

E manino lava, ou te talitonu o le malosi autu foi lea na faailoa mai i le tele o tausaga o lo tatou mafaufau faifaipea ma amio pulea e uiga i tupe faavae.O le mea moni, matou te saili e faʻalautele a matou pisinisi.Matou te talitonu e tele a matou filifiliga tuputupu aʻe.Ae o le mea moni, e manaʻomia ona faia i taimi uma ma se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le faʻatulagaina o tau, ma o le a le suia lea.

Ioe, e pei ona e iloa lelei aʻu i le taimi nei, ou te fiafia i se paleni paleni malosi.Ou te manatu e maua ai e oe le filifiliga e ala i le taamilosaga e teu ai tupe.I le faaopoopo atu i lena, ua tatou maua le avanoa e maua ai tinoitupe malosi e ala i le taamilosaga.E manino lava, o le a tatou oʻo mai i lena mea pe a tatou toe tepa i tua i le 2019 iʻuga, ae o lena, faʻaopoopo - e te maua ai le faʻaopoopoina o le fetuutuunai e ave moni ai se vaʻaiga faʻafefeteina pe a le mafai e isi ona gaoioi.

Mulimuli ane, ioe, e le mafai ona e faia lenei mea e aunoa ma ni tagata sa'o.Ua matua manuia lava i tatou i le loloto ma le poto masani o le taleni ua tatou maua i totonu o le faalapotopotoga.Ou te va'aia o la'u galuega le fa'aauauina o le fa'afailele ma le atina'eina o le tele o tagata talenia ma e mautinoa lava, o le fa'aleleia i totonu o lena aganu'u o le 'ese'ese ma le fa'aaofia i totonu o le vaega.O matou, e mautinoa lava, e tele lava -- le tele o tagata poto masani i le vaega, ma ou te tulimatai atu e galulue faʻatasi ma i latou aʻo matou faʻagasolo le pisinisi.

Faatasi ai ma lena, ou te toe foi i tua i mea taua o le 2019. Ma e pei ona e iloa uma, e aunoa ma le iloaina, 2019 na vaaia se paʻu i lenei taamilosaga tau mo le tele o a matou togi pepa autu, aʻafia, manino, e le faʻagesegese lautele macroeconomic. .Faʻasaga i lenei tulaga, na matou tuʻuina atu se faʻatinoga malosi tele ma le EBITDA i le EUR 1.66 piliona, faʻasologa o le 22.8% ma le ROCE o le 19.8%.

O le malosi o le puleaina o tau ma le lelei o sao mai le mauaina ma le CapEx, o le poloketi na faʻamaeʻaina i le 2018 na faʻaitiitia ai le mamafa o le tupe.I le malosi o lenei faatinoga ma atagia ai le mautinoa i le lumanai o le pisinisi ma le malosi o tupe maua e pei ona tatou vaaia, ua fautuaina ai e le Komiti Faafoe se siitaga e 9% i le tufatufaga atoa o le tausaga.

I luma o kamupani, sa manino lava lo matou fiafia i le gasologa o le tausaga e faʻamaeʻaina le faʻafaigofieina o le faʻavaeina o le vaega i totonu o le tasi-ulu plc, tuʻuina atu ia i matou le manino atili o se faʻalapotopotoga, faʻafaigofieina o tupe maua i totonu o pisinisi ma, ioe, faʻalauiloaina le tupe mama o sea Mondi.

E pei ona ta'ua muamua, matou -- ou te talitonu ua tulaga ese lo matou tulaga e fesoasoani ai i le suiga oa matou tagata faatau i le afifiina e sili atu ona gafatia.Ma o le a ou toe sau i lena i se isi taimi mulimuli ane - sili atu auiliiliga mulimuli ane i le folasaga.

E manino lava, matou te matua fiafia lava i le alualu i luma ua matou faia i le 2020 faʻatupulaia tautinoga gafataulimaina, ma e leʻi leva ona matou faʻafouina a matou tautinoga o le tau e faʻavae i luga o sini faʻasaienisi.

Afai ou te vaʻavaʻai faʻamatalaga faʻapuupuu i le faʻavae o le EBITDA atinaʻe.E te va'ai i le a'afiaga muamua na mafua mai i le pa'u i lalo o le tau.O le a ou sau i le tele o lanu i lena mea mulimuli ane i luga o pisinisi ma pisinisi.Ae o le sao autu i le le lelei o tau o tau o pusa pusa i lalo o le maualuga na vaaia i le faaiuga o le 2018 ma maualalo le tau o pulupulu.O tau o pepa Kraft na maua ai se faʻasalaga lelei, e ui lava, o nei mea na oʻo mai i lalo o le mamafa i le gasologa o le tausaga.

O le a e vaʻai i le tele o le le lelei o le eseesega o le voluma, ae o se vaega lea o se ata o le sili atu ona luitauina le siosiomaga fefaʻatauaʻiga, aemaise lava a matou pisinisi ato ma voluma i lalo o le mamafa i Sasaʻe Tutotonu ma Aferika i Matu, aemaise lava, ma nisi taimi faʻaalu e pulea a matou. inventories i totonu o le kraft paper ma vaega fa'apitoa pepa fa'apitoa i le afa lona lua o le tausaga.O le a'afiaga tele, peita'i, e mafua ona o le umi na fuafuaina -- umi atu fuafuaga fa'aleleia o tapunia i totonu o le tausaga ma fa'ai'uga fa'agaioiga fa'atatau i faila na faia i le 18 masina talu ai.Ma e aofia ai le pusa pusa ma tapuni masini pepa lelei i Turkey ma Aferika i Saute.

Na fa'amalieina e ala i le fa'atupulaia lelei o le voluma i la tatou pisinisi fa'a'oloa ma le sao mai galuega tetele na fa'amae'aina i le 2018, aemaise lava le fa'ateleina o le gafatia i pepa kraft ma pulupulu.

O tau fa'aulu e masani lava ona maualuga atu i lea tausaga ma lea tausaga, e ui na matou va'aia ni fa'amama avega i le afa lona lua o le tausaga.O laupapa, malosi ma vaila'au na maua mai i le gasologa o le tausaga, a'o pepa mo le toe fa'aaogaina na pa'u i tausaga ta'itasi ma faasolosolo i le afa lona lua fa'asaga i le afa muamua.O fa'amoemoega o lo'o iai nei mo le fa'amama atili o tau fa'aulu ile 2020.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le aoga o le mauaina ma le lafoaia o se suiga lelei EUR 45 miliona, e mafua mai i le tausaga atoa o le sao mai Powerflute ma le ato a Aikupito, lea na matou mauaina i le ogatotonu o le 2018.O le tau talafeagai o vaomatua e 28 miliona e sili atu nai lo le tausaga talu ai, ona o le maualuga o tau o laau e auina atu i fafo ma le siʻitia o le aofaʻi i le vaitaimi.E taua le matauina, o le tele o tupe maua i le tausaga nei na aloaia i le afa muamua.E tusa ai ma tulaga o maketi o loʻo i ai nei, matou te faʻamoemoe o le 2020 tupe maua e matua maualalo tele ona o le faʻatupulaia o tau o laupapa o loʻo faʻamoemoeina e sili atu ona faʻafefe.

Afai la ou te tuuina atu ia te oe se aotelega puupuu o le sao a iunite pisinisi.E mafai ona e vaʻai i luga o le siata taumatau, matou te tuʻuina atu se vaevaega o le saofaga a pisinisi pisinisi i le vaega EBITDA.Ma i le itu agavale, e mafai ona e vaʻai i le gaioiga a vaega pisinisi i le saofaga EBITDA.I le isi numera o faʻataʻitaʻiga, o le a ou tuʻuina atu ia te oe faʻamatalaga atili e ala i pisinisi pisinisi.

Ave muamua ile Corrugated Packaging, e mafai ona e vaʻaia o loʻo faʻaauau pea ona tuʻuina atu tupe sili ona malosi ma toe foʻi mai e ui lava i le mamafa o tau ua uma ona ou taʻua.E ui ina a'afia uma togi o koneteina, ae o le fefiloi o oloa tatou te fiafia tele i vaega fa'apitoa ole pa'epa'e pito i luga kraftliner ma semichemical fluting e fa'aitiitia ai lo tatou fa'aalia i le taamilosaga.O se fa'ata'ita'iga, o le tau fa'ata'ita'i mo koneteina toe fa'aaogaina na pa'ū i le averesi e tusa ma le 18% i lea tausaga ma lea tausaga, a'o le maualuga o le kraftliner ma le semichemical na pa'ū i le 3% i le vaitaimi lava e tasi.E fa'apena fo'i, ioe, o lo tatou tulaga maualalo tau, fa'aopoopoina e le malosi o le fa'atonutonuina o tau ma a tatou taumafaiga fa'aauau pea mo le fa'aleleia atili o tupe mama, o lona uiga o lo'o fa'aauau pea ona fa'atupuina tupe maua malosi e o'o lava ile pa'u fa'asolosolo.

O le fa'alototeleina, o lo'o va'aia nei le fa'aleleia atili o tulaga tau maketi, fa'atasi ai ma su'esu'ega i le taimi nei i tulaga masani ma le malosi o tusi oka.I le pito i tua o lenei, ua matou amataina talanoaga ma a matou tagata faʻatau e uiga i nisi faʻaopoopoga o tau.

Pe a va'ava'ai i pisinisi pito i lalo, matou te matua fiafia lava i le fa'atinoga o la matou pisinisi Corrugated Solutions, ausia le 3% o le fa'atuputeleina o le pusa fa'aola ma le fa'alauteleina o le fa'asili ona sa malosi le fa'atumauina o tau i le fa'aitiitia o tau fa'aulu pepa.

Ona ou alu atu ai lea i le Fa'apipi'i Fa'alelei.E mafai ona e vaʻai i ai fiafia i se tausaga malosi tele, faʻatasi ai ma lalo ole EBITDA i luga ole 18% ma faʻamaumauga faʻamau.E pei ona taʻua, na mafai ona matou faʻateleina le tau o pepa kraft i le amataga o le tausaga.Ona o le umi o le konekarate i totonu o lenei maketi, o le tau e masani lava ona pipii atu nai lo togi o pusa pusa ma o le tele o le si'itaga i le amataga o le tausaga na fa'amauina i le tausaga ua mavae.

I le gasologa o le tausaga, na matou vaaia ai le mamafa o tau ona o le faʻagesegese lautele o le tamaoaiga na aʻafia ai le manaʻoga, ma na amata ona matou vaʻaia le faʻateleina o le tauvaga mai nisi tagata gaosi swing.Na faʻaauau pea i le amataga o le 2020, e aʻafia ai fefaʻatauaʻiga tau faʻaletausaga, e pei ona amata ai le tausaga fou i tulaga maualalo nai lo na ausia i le averesi mo le 2019. O le mea e fiafia ai, o loʻo matou alualu i luma lelei i le atinaʻeina o la matou vaega faʻapitoa kraft pepa, va'aia lelei le fa'atupula'ia o le voluma a'o matou fa'apupulaina le fa'atupula'ia o tagata fa'atau mo le fa'apipi'iina o alava.O le faʻaauauina o le tuputupu aʻe i lenei vaega o loʻo lagolagoina foi e a matou CapEx poloketi i Steti aemaise lava, ma le tele o fuafuaga e sui ai palasitika.

O le pisinisi taga pepa pito i lalo na ausia lelei le pasia o le maualuga o tau pepa kraft, ae na, i le taimi lava e tasi, na vaʻai i voluma o loʻo oʻo mai i lalo o le mamafa, aemaise lava, e pei ona ou taʻua muamua i Sasaʻe Tutotonu ma Aferika maketi, lea e matua faʻaalia. i le faufale ma le sima.Fa'alototeleina, e ui lava i le amataga o aso, o loʻo tatou vaʻaia nei se mea o se pikiapu i le tulaga oka i totonu o ato.Mai se vaaiga faʻatulagaina, faʻaopoopo i nisi o avanoa faʻafiafia e sui ai fofo faʻapipiʻi le gafatia, o loʻo tatou vaʻaia foi le faʻateleina o avanoa mo a tatou ato oloa i le e-commerce, e pei ona ou taʻua muamua.

O tagata fa'atau fetu'una'i na fa'aalia ona uiga puipuia i le feagai ai ma le fa'agesegese o le tamaoaiga, fa'aauau pea le fa'aleleia o ana oloa fa'afefiloi ma fa'amanuiaina mai le fa'aauau pea o le taula'i atu i mea fou.O lo'o latou lagolagoina fo'i le fa'aofiina o a tatou oloa fa'avae pepa i tagata fa'atau palasitika masani, a'o fa'atupuina le tele o vaifofo palasitika toe fa'aaogaina e fetaui mo le tamaoaiga fa'asolo.

Fa'asolo loa ile Engineered Materials.E pei ona mafai ona e vaʻai, toe tuʻuina atu se faʻaleleia atili faʻatinoga ma le EBITDA i luga 9% ile EUR 122 miliona.E ui ina matou matua manino lava o lenei mea na faʻafefeteina e le tasi-off gain e tusa ma le EUR 9 miliona i le vaitaimi.Sa ou matua fiafia lava e va'ai i le fa'aleleia atili o le fa'atinoga mai le vaega o vaega o le tausiga o le tagata lava ia, e tusa ai ma o tatou fa'amoemoega a'o latou maua ni voluma e ala i le fa'ateleina o le vaega o atotupe.Ae ui i lea, matou te faʻamoemoe e faʻateleina le faʻatauga o le agai i luma aʻo matua le oloa autu i lenei vaega.O lo'o galulue la matou 'au fa'afofoga fa'amamafa i le tele o fofo fa'alavalava gafataulimaina, lea matou te va'aia o se atina'e fa'afiafiaina i le lagolagoina o a matou fuafuaga fa'apipi'i gafataulimaina.

Mulimuli ane, i le tulaga o le vaega o pisinisi iloiloga, o le matou Uncoated Fine Paper pisinisi, e pei ona e vaʻaia, o loʻo faʻaauau pea ona tuʻuina atu tupe maua malosi ma tupe maua e ui lava i le tele o luʻitau o tulaga tau maketi, aʻo tatou manuia mai a tatou tulaga tau tauva oa tatou laau ma o tatou fa'aaliga maketi o lo'o tula'i mai.E ui o tau o pepa e le'i fa'apipi'iina e masani lava ona pa'epa'e i luga i lea tausaga ma lea tausaga, ae na matua pa'ū lava tau o pulupulu, ma a'afia ai lo tatou tulaga umi i le pulupulu.Mo le 2020, matou te faʻatatauina o lena tulaga e tusa ma le 400,000 tone i le tausaga.Ua matou va'aia ni fa'amautu lata mai i tau o pulupulu o le lalolagi, fa'atasi ai ma le fa'atupuina o le si'itia i luga.Fai mai, o le aʻafiaga o le coronavirus, aemaise lava i luga o manaʻoga i maketi autu a Asia, e le iloa e ono afaina ai le vaʻaiga pe a faʻaauau pea ona aʻafiaga.

Ma atonu o sina taimi puupuu, o se faʻamatalaga lautele i luga o le coronavirus.I le avea ai o se vaega, e oʻo mai i le taimi nei, ua matou vaʻaia le utiuti o aʻafiaga tuusaʻo ona o le faʻatapulaʻaina o lo matou faʻaalia i na itulagi e sili ona aʻafia i le taimi nei.Ae ui i lea, e manino lava o se tulaga e sili ona lelei, ma o loʻo matou mataʻituina mea, e aofia ai le aʻafiaga i la matou sapalai sapalai ma, ioe, a matou tagata faʻatau.Mulimuli ane, matou te talitonu o le popolega tele, o le mea moni, o le aʻafiaga i le faʻatupulaia o le tamaoaiga o le tamaoaiga i le lautele ma pe faʻafefea ona aʻafia ai manaoga mo a tatou oloa.Ae, ioe, e matua faigata lava ona iloilo ma o le tulaga e le tulaga ese ia Mondi poʻo le mea moni, o la tatou pisinisi.

E pei ona ta'ua muamua, matou te matua fiafia lava i le malosi tele o tupe maua na matou ausia i le tausaga, ma o lo'o tumau pea le malosi o la matou pisinisi.E pei ona e vaʻaia, na matou maua le EUR 1.64 piliona o tinoitupe mai faʻagaioiga i le vaitau, e tutusa ma le tausaga talu ai e ui i le pa'ū i le EBITDA.Na lagolagoina lea tulaga i le toe suia o le tinoitupe mai tupe faavae na vaaia i le tausaga talu ai, faatasi ai ma le suiga o lea tausaga ma lea tausaga e tusa ma le EUR 150 miliona, o se puipuiga taua i le paʻu o le tamaoaiga.O lenei tinoitupe na tu'uina atu i - e lagolago ai le matou polokalame CapEx fa'aauau, fa'atasi ai ma tupe fa'aalu mo le tausaga e EUR 757 miliona po'o le 187% o le tau fa'aitiitiga a'o matou fa'aauau pea ona teu fa'afaigaluega i le fa'atupulaia o le pisinisi.

O loʻo matou taʻitaʻia se isi EUR 700 miliona i le EUR 800 miliona faʻaalu i le 2020 aʻo leʻi faʻamoemoeina e toe faʻafoʻi i tua i le EUR 450 miliona i le EUR 500 miliona - EUR 550 miliona tulaga i le 2021 e pei ona faʻaalu i luga o le paipa galuega tele o loʻo iai nei. ese.O le mea moni, o loʻo matou vaʻavaʻai i isi avanoa e faʻaleleia ai a matou faʻavae aseta tau-lelei, lea e mafai ona aʻafia ai le 2021 ma tua atu, ae o loʻo tumau pea i le taimi nei i le amataga.

E pei ona ou taʻua saʻo i le amataga, matou te faʻaauau pea ona faʻamuamua le tufatufaga masani i le tulaga o le matou 2x i le 3x cover policy.O lea la, ua fautuaina e le Komiti Fa'atonu se tufatufaga mulimuli o le EUR 0.5572 i le sea, ma tu'uina atu ai le tausaga atoa o le tufatufaga o le EUR 0.83 i le sea.O lo'o fa'atusalia ai se si'itaga e 9% i le tufatufaga o le tausaga talu ai.Ma e pei ona ou ta'ua muamua, e atagia uma ai le malosi o tupe maua a le pisinisi ma le talitonuga o le Komiti Fa'afoe i le lumana'i.

Afai la ou te toe foi i tua i nisi o manatu e uiga i mataupu faavae ma i tulaga o lo tatou mafaufau fuafuaina.Ma le mea muamua, e fai si le maasiasi o se pu e ili e uiga i nisi o tatou manuia ua mavae.E pei ona mafai ona e vaʻai, matou te mitamita i le mea moni na matou tuʻuina atu le faʻaleleia ma le faʻatupulaia o le EBITDA ma faʻaleleia tupe maua i taimi uma talu mai la matou lisi.Ma sili atu nai lo lena, ua matou faia foi i le tulaga o le faʻamautinoaina o se lumanaʻi gafataulimaina mo le pisinisi.

E pei ona mafai ona e vaʻai, ua ou filifilia nisi o mea taua, mo se faʻataʻitaʻiga, o la matou faʻamaumauga saogalemu i lenei taimi.Ma fa'apena fo'i, o le kasa oona fa'atosina o lo'o fa'ataunu'uina i le vaitau mulimuli, e matua fetaui lelei ma o tatou mafaufauga e saofagā i se lalolagi sili atu.

O la matou fuafuaga fa'avae.Toe fo'i, o le siata lenei e tatau ona e matua masani ai.Ma le isi, ou te manatu o loʻo faʻapipiʻi moni ai feʻau autu e uiga i mea tatou te manatu e taua o se faʻalapotopotoga, faʻatotonugalemu i lo tatou manaʻoga e faʻatupu le faʻatupulaia o le tau i luga o se tulaga gafataulimaina.E 4 a tatou poutū e pei ona otooto atu i lenei ata.Ma o le a na ona ou pikiina i luga o nisi o vaega autu e taʻua i luma.

O la matou faʻataʻitaʻiga faʻatupulaia faʻaauau, e pei ona ou taʻua muamua, e matua taua tele i la matou pisinisi.O -- matou te va'ai i ai o se faiga tu'ufa'atasia atoatoa i le atina'e gafataulimaina.I luga o lenei faʻataʻitaʻiga, ua ou filifilia vaega autu e 3 o loʻo taulaʻi i ai, o oloa gafataulimaina, suiga o le tau ma o tatou tagata.O le mea muamua e taula'i tele i a tatou galuega faatino ma le aafiaga o lenei mea i le siosiomaga.

EcoSolutions e faʻapipiʻi la matou auala, lea, toe, o le a ou sau i se faʻamatalaga atili mulimuli ane.O lo tatou a'afiaga i le si'osi'omaga -- i luga o le tau e manino lava le taua.O iinei, matou te matua mitamita lava i le tele o le alualu i luma ua matou faia i le tele o tausaga i le faʻaitiitia o faʻamaʻi CO2 faʻapitoa e ui lava matou te iloa o loʻo manino le tele o mea e fai.Ma e pei ona uma ona ou taʻua, ua matou faʻavaeina faʻataʻitaʻiga faʻasaienisi mo le gaosiga o le carbon i le 2050, faʻatasi ai ma faʻailoga manino i luga o le ala.E pei ona ou taʻua saʻo i le amataga, o tagata, ioe, o la tatou punaoa sili, o la tatou aganuu saogalemu, o se malaga umi o loʻo faʻapipiʻiina lelei ma o tatou o le taʻitaʻi o pisinisi i lenei tulaga, ae o loʻo i ai i taimi uma, ioe, sili atu. fai.

O se mea, ou te manatu, o se eseesega moni mo i matou, o le matou Mondi Academy foi lea e faia galuega lelei i le aʻoaʻoina ma le atinaʻeina o matou tagata e saofagā i le faʻataʻitaʻiga sili ona lelei o fefaʻasoaʻiga i le vaega atoa.

Na ou alu lelei i lenei faʻataʻitaʻiga, ae ua lava e taʻu atu, ua matou vaʻaia le taualoa mai fafo mo a matou fuafuaga faʻaauau ma talitonu o loʻo matou faia moni lava se sao i sini a le UN.

Toe fo'i mai i le EcoSolutions, lea o lo'o taula'i tele i le auala e mafai ai ona matou fesoasoani i a tatou tagata fa'atau e fa'afetaui o latou mana'oga mo le fa'aputuga gafataulimaina.Ou te iloa nisi o outou sa matou faatasi i -- i luga o la matou asiasiga i luga o le Steti i le faaiuga o le tausaga talu ai, semanu e faalogo i le tele o lenei mea.Ae na'o le toe fa'amanatu, o lenei faiga tatou te va'aia o lo'o fa'apipi'iina ai manatu e 3 o le sui, fa'aitiitia ma toe fa'aaogaina.Matou te faʻapipiʻiina i inei ni nai faʻataʻitaʻiga o nisi o atinaʻe lata mai mai ia i matou i vaega taʻitasi nei.Ma o le mea moni, matou te vaʻai i lenei mea o se vaega faifaipea o avanoa mo i matou o se pisinisi, ma ua matou fatuina se iunite faʻapitoa e aofia ai tagata atamamai mai la matou pisinisi faʻapipiʻi e faʻatautaia lenei faʻamoemoe.

O se fa'ase'e pisi tele lea, ae ou te manatu i se faapuupuuga, o le mea tatou te va'ai i ai o se avanoa tulaga ese e tu'uina atu ai fofo gafataulimaina mo a tatou tagata fa'atau.E pei ona mafai ona e vaʻai, matou te tuʻuina atu fofo e faʻavae i luga o substrates, e amata mai i pepa mama e oʻo atu i palasitika mama ma se tuʻufaʻatasia - ma le tele o tuʻufaʻatasiga, e faʻatatau i manaʻoga taʻitasi o matou tagata faʻatau.Ole tulaga lea e leai se tasi o tatou tagata tauva e avanoa mo i latou.

Va'ai fa'apitoa i le fa'amoemoe mo le tuputupu a'e i le lumana'i.Ma e manino lava, vaʻavaʻai i luga o se pisinisi-pisinisi faʻavae.Matou te vaʻai i avanoa sili mo le faʻatupulaia i totonu oa matou pisinisi afifiina.Matou te fiafia uma i pisinisi afifi o loʻo matou i ai, ma matou faʻaauau pea ona lagolagoina lo latou tuputupu aʻe.

Ua uma ona matou, e pei ona ou taʻua muamua, i le itu taumatau o faʻauluuluga autu o le faʻaauau, e-fefaʻatauaʻiga ma le faʻalauteleina o faʻalauiloa.O le a faʻaauau pea ona taulaʻi le matou tuputupu aʻe CapEx ma faʻatauga faʻaalu i le atinaʻeina o nei pisinisi.O lena tala, o le a, ioe, matou te vaʻavaʻai e faʻaauau ona teu faʻafaigaluega tatau i isi a matou pisinisi.

Matou te vaʻavaʻai e faʻaauau pea le atinaʻeina ma le faʻamalosia o tulaga faʻapitoa o loʻo matou fiafia ai i Mea Faʻainisinia, faʻatasi ai ma le taulaʻi faapitoa i latou o loʻo fiafia i faʻamanuiaga tuʻufaʻatasia ma isi fesoʻotaʻiga faʻatasi ma a matou pepa faʻapipiʻi.Mo se faʻataʻitaʻiga, e pei ona ou manatu ua uma ona ou taʻua, oa tatou fofo faʻapipiʻi ma gaioiga faʻasaʻo e ofoina atu penefiti tuʻufaʻatasia pepa faʻapea foʻi ma tomai faʻapitoa faʻapitoa, aemaise lava i vaega o le atinaʻeina o pepa galue e ofoina atu avanoa faʻapitoa, aemaise lava mo le matou EcoSolutions team.

I le Uncoated Fine Paper, o loʻo tumau pea le feʻau.O le a fa'aauau pea ona teu fa'afaigaluega e fa'atumauina le fa'atauva'a o lenei pisinisi, ae i le taimi lava e tasi, e fa'aaoga ai le fa'avae o aseta, e aofia ai nisi o a matou fale gaosi oloa sili ona taugata e atia'e i totonu oa matou maketi fa'ato'a fa'atupulaia.

O se vaega ou te manatu ua tatou iloa lelei ai o lo'o fa'ata'amilo i a tatou aseta tau-lelei.Ou te tumau faamaoni i le talitonuga, e pei ona uma ona ou fai atu, ma e mafai ona ou toe faamamafa atu i luga o pisinisi pulupulu ma pepa, aemaise lava, o le avetaʻavale autu o le tau o le tau e tuʻuina atu i lau maketi filifilia.O iinei, ioe, o loʻo i ai se talatuu sili ma le tusa ma le 80% o lo matou gafatia i le afa pito i lalo o le tau talafeagai.O lenei mea e faʻamalosia e le nofoaga o aseta, ae faʻapea foʻi ma le faʻaauau pea mo le faʻatinoga, lea matou te vaʻaia o se agavaʻa autu o le vaega.Na ou otootoina, iinei i luga o le faʻasolo, nisi o faiga autu e fesoasoani i le faʻatinoina o le taʻavale.Ae mulimuli ane, e uiga uma i le aganuu a le pisinisi, ma o se mea lea, ioe, o le a ou matua galue malosi e tausia.

O lo matou naunau e teu faʻafaigaluega i aseta e sili atu le tau e ala i le taamilosaga o se isi vaega na faʻamalosia ai tupe maua malosi ma o le a faʻaauau pea ona ofoina atu avanoa i le lumanaʻi.E toe fai foi, e ui i lea, matou te matua manino lava o nei tupe teufaafaigaluega e tatau ona matua filifilia ma naʻo aseta e iai le talitonuga o le a ofoina atu se avanoa faʻatauvaʻa gafataulimaina.Matou te le fa'afaigaluegaina le CapEx fa'alautele i nisi aseta laiti.O se mea lea ou te matua talitonu i ai.

E pei ona ta'ua muamua, matou te maua ni tinoitupe tele e ala i le ta'amilosaga, pe a tu'uina atu a matou pisinisi e ta'imua tupe.Ole mea lea, fa'atasi ai ma la tatou paleni paleni, e tu'uina atu ai le fetu'una'iga ma filifiliga mo le tuputupu a'e i le lumana'i.I lea itu, e le o suia a tatou faamuamua.Ou te va'aia le fa'afaigaluegaina oa tatou lava aseta ose fa'amuamua faifaipea ma isi avanoa e fa'atupu ai le fa'atupuina o a tatou aseta fa'atauga o lo'o su'esu'eina nei.

E fa'apena fo'i, o lo'o va'aia le fa'aauauina o tufatufaga a tagata e umia sea o se poutu autu o la tatou mataupu fa'afaigaluega.Matou te talitonu o le puipuia ma le fa'atuputeleina o le tufatufaga masani i totonu o le tulaga o la matou faiga fa'avae o se fa'amuamua.

M&A e tumau pea se filifiliga i le lumanaʻi mo le tuputupu aʻe.O lo tatou lautele o fa'aaliga fa'apipi'i e maua ai filifiliga taua, ae o taimi uma lava, e pei ona uma ona ou fa'amalamalama manino, fa'atasi ai ma le fa'ai'uga ma'ai i le fa'atupulaia o le tau.E fa'apena fo'i, matou te va'ava'ai pea i lenei fa'asagatau i le fa'aopoopoina o tufatufaga a tagata fai sea i tua atu o tufatufaga masani.

Mulimuli ane, ona sosoo ai lea ma le vaaiga.Ou te manatu ua uma ona e maua se avanoa e faitau ai lenei mea.E mautinoa lava o le a ou le toe faia.Ae ua lava le faapea atu, tatou te vaavaai atu ma le mautinoa i le lumanai, ma, e mautinoa lava, ou te matua fiafia lava i avanoa ou te vaaia i o tatou luma.

O lea la, e mafai ona tatou o atu i fesili.Ou te manatu e iai a matou masini faaleotele leo mo le fola.Tou te onosa’i aua o lea ou te tautuu, ae o le a ou tu lava pe afai e te le’i faavaivaia a’u, o le mea lea, atonu ou te nofo ai, ae e le o se luitau lena.Lars

Lars Kjellberg, Crédit Suisse.A'o e ulufale mai i lenei tausaga, ioe, o oe - e tele savili.Matou te taʻua lena tau, ma isi mea, ma manaoga le mautonu.Mondi i aso ua tuanaʻi, e pei ona e faʻaalia, ua faʻaalia se gafatia tele e faʻafefe ai le savili, i se auala o loʻo i ai le faʻaleleia atili o lau tau ma faʻaauau le taʻavale e faʻaleleia.E mafai ona e fa'asoa mai ia i matou po'o le a le ituaiga fa'aletonu e mafai ona e maua i le 2020?Na e mauaina nisi o nei mea?O loʻo ou faʻasino, ou te masalo, tau o le tausiga i galuega a CapEx ma poʻo a lava tau e te maua.Na e taʻua foʻi le tele o avanoa o loʻo e vaʻaia pea e faʻaauau ai le atinaʻeina o le pisinisi, pe a mafaufau e te toe faʻaleleia le tele o lau aseta faavae o le a manaia e vaʻai pe o le a sou manatu i le mataupu?E le gata i lea, o le mea mulimuli, ou te masalo, e te talanoa e uiga i le countercyclicality.O oe, e manino lava, i le -- o nisi o faʻaletonu na e vaʻaia, na e faʻatupeina i lena mea ma, ioe, i Swiecie laʻititi lava ia ma i se taimi faʻapitoa.O a ni avanoa e te va'ai i ai i lenei ituaiga fa'asagatau fa'atauva'a ma fa'agaoioia lau paleni?

Faafetai.Ou te manatu, e manino lava, e pei ona e fai mai ai, o le muamua, i le tulaga o le, taʻua, o le fesoasoani a le tagata lava ia, ou te manatu, o le aotelega o mea o loʻo e fesili ai i le tulaga o le muamua.Aemaise lava, i le tulaga o le CapEx taʻiala, i le tulaga o le sao mai CapEx poloketi, matou te fautua atu e mafai ona e faʻamoemoe e tusa ma le EUR 40 miliona faʻaopoopoga o tupe mama i le 2020 mai CapEx poloketi, ma o le tele lava o le faʻamoemoeina o poloketi ia. ua uma ona tofia.O lea e le tele se fa'alavelave fa'ataunu'u i lena mea.E manino lava o le poloketi a Štetí, lea na matou faʻatonuina, o se tupe faʻaalu sili ona manuia EUR 335 miliona i le faʻafouina ma le faʻaleleia o Štetí lea na faʻatautaia i le 2019, ona matou sailia lea o se sao i le tausaga atoa i le 2020. E matua fiafia lava i lena mea.

E faapena foi, o le Ruzomberok pulp mill faʻaleleia na faʻatonuina i le pito i tua o le 2019 i le taimi nei, ma o le a matou toe sailia, toe, se tausaga atoa saofaga mai lena.E manino lava, o loʻo tatou i ai i le faʻalavelave i le taimi nei e teu faʻafaigaluega ma i totonu - lelei, fausia le masini pepa fou i Ruzomberok i le faaiuga o le tausaga, lea e tatau ona faʻatonuina, lea o le a faʻaaogaina ai nisi o lena pulupulu, lea e i le taimi nei i luga o le pulupulu mago ma fa'atau atu i le maketi tatala.O lea la o le faʻafefiloi o le a suia i le 2021. Ae i le 2020, o le a vave ona matou sao mai le pulupulu faaopoopo i Ruzomberok.

Ona i ai lea o se faasologa o isi galuega faatino, e aofia ai le faʻaauau pea o le faʻaogaina o le matou faʻagaioiga Syktyvkar.Ma o le mea taua, faʻapea foʻi, o nisi o tupe faʻaalu faifaipea i a matou galuega faʻaliliuina, lea o loʻo matou faʻalauteleina, mo se faʻataʻitaʻiga, i le Czech Republic faʻapea foʻi i la matou pisinisi Siamani - poʻo pisinisi mamafa e taulaʻi i pisinisi.O loʻo matou tuʻuina se fale fou, se fale ato fou i Kolomupia ma faʻaleleia tele i luga o lena malosi o loʻo ia i matou i tulaga o fesoʻotaʻiga i le lalolagi atoa i a matou pisinisi ato.Ma o lena -- ou te manatu e tele atu avanoa i lena mea.Ae i se taimi pu'upu'u, o le mea tonu lena e taula'i iai.

E faapena foi, o oe, ou te manatu, na faasino i le mea moni e faapea i le itu o le tausiga, sa i ai se matou numera maualuga i le tausaga talu ai i tulaga o le tau o le tausiga.O se tu'ufa'atasiga o mea na fa'aosoina e le fa'atinoga o poloketi i Slovakia, mo se fa'ata'ita'iga, ae fa'apena fo'i ona fa'atūina e mana'oga fa'apitoa i Syktyvkar ma isi.O le mea lena - na matou fuafuaina e tusa ma le EUR 150 miliona aafiaga.O le a oʻo ifo i lalo ile EUR 100 miliona o la matou taʻiala i tulaga o le 2020 aafiaga.O lea e vave lava, e pei ona e fai mai, offsets.

Ou te manatu i faaupuga - ma a le o lea, e manino lava, i luga o le tau faʻapipiʻi i luma, e le o a tatou lava mea e fai, ae o le mea moni, o le taamilosaga e fesoasoani foi i tulaga o le faʻaitiitia o le mamafa e te vaʻaia i luga o le laina pito i luga ma nisi faʻaititia o tau faʻaulu. .O loʻo matou vaʻai i Europa Tutotonu, o tau fafie, o se faʻataʻitaʻiga, o loʻo alu ese.O loʻo i ai le tele o faʻalavelave faʻalavelave faʻataʻamilomilo, lea o le a avea ma se aafiaga mo se vaitaimi i le taimi nei, ma o lona uiga, e manino lava, fesoasoani mai se vaaiga tau fafie.Pepa mo le toe fa'aaogaina, manino, ua toe pe, o le a tonu le umi ma mo, ma isi, o le mate a se tasi, ae i lenei la'asaga, e manino lava le fesoasoani.Ona sosoo ai lea ma le malosi, vailaʻau ma mea faapena, e manino lava, faʻatasi ai ma le faʻasologa o tau o oloa masani e masani ona faʻaalia ai se toomaga tau, pe a iai.O lea ua tatou vaai i nisi o na.E manino lava, e faaopoopo atu i lena, tatou te faaluaina a tatou taumafaiga.Ou te iloa e i ai lava le lagona ua tele mea ua matou faia e tusa ai ma a matou lava tau e alu ai, ae matou te manatu e tele lava mea e fai.Matou te lagona i taimi uma matou te mataala i le faia o mea e mafai ona faigata i le taimi.E pei ona e iloa, na matou ave i fafo i se masini pepa i Turkey i lenei tausaga, na matou lagona o le mea saʻo lea e fai ona o le tau o loʻo i ai, ma ua matou faʻaitiitia le tau o se taunuuga o lena mea.Ua uma foi ona matou faia nisi toe fetuunaiga e aveese ai tau mai le faiga.Ma o se mea faifaipea.Ma e pei ona ou taʻua i la matou -- i le faʻaaliga, o se vaega o le DNA, o se vaega o mea tatou te faia ma o le a faʻaauau pea ona tatou faia lena mea.E le fa'atatau i se ituaiga toe fa'aleleia e tasi ona o lo'o tatou i ai i le tulaga manuia o le malosi tele o se vaega i lea tulaga, ae o le a fa'aauau pea ona fa'aola na avanoa.

Ou te manatu na e taʻua e uiga i avanoa mo le tuputupu aʻe.Ou te manatu ua ou ta'ua nisi o mea ua uma ona matou i ai i le nofoaafi.Ua ou ta'ua le mea moni ou te le talitonu ua tatou vaivai i tulaga o avanoa o loo siomia ai le tatou aseta faavae.E tatau ona matua'i taula'i i mea tatou te talitonu o aseta ia o lo'o iai le tulaga fa'atauva fa'atatau i le ta'amilosaga.Ou te manatu ou te le manaʻo e faʻamatala auiliili nisi o avanoa mo se taimi umi.Ua lava le fai atu o soʻo se mea tatou te faia i tulaga o galuega tetele i le lumanaʻi e foliga mai e le afaina, muamua, mautinoa 2020 CapEx e oʻo lava i le 2021. O le mea lea ua ou mautinoa ai i le taʻiala na ou tuʻuina atu i le 2021. e fia maua avanoa e, sa'o ai, fa'ateleina lena tulaga CapEx aua o a'u -- ae e umi se taimi e na'o le fa'atinoina o nei galuega umi.Ae o matou - e pei o se faʻataʻitaʻiga, e pei ona e iloa, na matou taofi pe tolopo le masini pepa fou i Štetí.O lo'o i ai le tele o le malosi o le pulupulu, lea o lo'o matou fa'atau atu i le maketi i le taimi nei, ae o lo'o i ai le malosi e va'ava'ai ai i nisi o talosaga fa'apitoa pepa kraft iina.O nisi o a tatou galuega tetele e le'o fa'atumauina pea i tulaga o avanoa i le lumana'i e mafai ona latou aumaia.O lea ou te manatu e tele naua avanoa.Ae e pei ona ou faamamafa atu pea, o le tupe faaalu o loʻo i na gaioiga, lea matou te iloa o le a vaʻaia i matou i le taamilosaga poʻo le a le mea e tupu, ma o le mea sili lea ona taua ia i matou.

E tusa ai ma avanoa fa'asagatau, ou te le manatu o le a ou ta'utino atu e maua -- e mafai ona ta'ua le ta'amilosaga e fa'avalevalea.Ou te manatu o loʻo i ai - matou te vaʻavaʻai e teu faʻafaigaluega i le taamilosaga.Ou te manatu o le mea sili lena e mafai ona e faia.E manino lava, e te taumafai e faapaleni lau --o lou avanoa moni o le ave lea i le pito i lalo ole taamilosaga nai lo le pito i luga.E fa'apena fo'i, o fa'atatauga o aseta e le o mulimulita'i i ta'amilosaga tau, ma isi.Ma o loʻo i ai pea le tele o tupe taugofie o loʻo tuliloaina aseta.Ma o lea e tatau ai i se tasi ona matua faʻamaoni i tulaga o le auala e te vaʻai ai i na avanoa.Ae ou te manatu o le mea taua e fuafua lelei, e tele a tatou filifiliga i totonu o le auivi o loʻo tatou faʻagaioia ai, e tatau ona e fai sina avanoa, ma o loʻo tatou ola i na avanoa, ma o le a tatou vaʻai pe mafai ona tatou faʻaogaina.

O Barry Dixon mai Davy.O ni fesili se lua.Aneterea, e tusa ai ma mataupu sili atu mo taimi pupuu, atonu e te tuʻuina mai ia i matou se lagona e tusa ai ma foliga o le siosiomaga o loʻo manaʻomia, aemaise lava i le afifiina o le pisinisi, e le gata i luga o mea faʻapipiʻi ma fetuutuunai, ona o le malosi o le faatinoga. na e fa'asolo i totonu -- ae maise i le 2019 ma pe fa'afefea le va'aiga o le mana'oga?

Lona lua, e mafai ona e tuʻuina mai ia i matou se lagona e uiga i le faʻafefea o feutagaiga o tau i luga o le pusa pusa ma le ono manuia i na mea ma le taimi?

Ma lona tolu, na o le toe foʻi atu i le fuafuaga faʻavae tupe faavae ma atonu na o se mulimuli mai ia Lars, ua e faʻailoaina le 2 vaevaega afifi o vaega mo le tuputupu aʻe, ma ua e iloa, ou te manatu, le ituaiga o avetaavale. i mea uma e lua e tusa ai ma le faʻaauau, e-fefaʻatauaʻiga ma le fausiaina o faʻailoga.A e vaʻavaʻai - ma e te mafaufau i le faʻasoaina o tupe faavae, o fea e te vaʻaia ai avanoa i na pisinisi e 2 e tusa ai ma le mea e te manaʻomia e te faʻaalu ai a le faʻaletino poʻo le M&A e faʻataunuʻu ai le faʻaauau, e-pisinisi ma avanoa faʻailoga?

Ua lelei.Ioe, ou te manatu, muamua, i le tulaga o le manaoga ata, e pei ona e fai mai saʻo, i luga o le itu corrugated, matou te matua fiafia lava i le faatinoga o le matou Corrugated Solutions pisinisi i le tausaga talu ai.E manino lava, tatou te taulaʻi faʻaitulagi.Ae pei ona ou taʻua, na matou faia se - maua le 3% tausaga-i-tausaga pusa tuputupu aʻe, o lona uiga - lea ou te manatu o se faatinoga malosi tele.O se vaega o se ata manino o maketi o loʻo matou faʻagaioi ai, lea sa matua malosi.Ae i le taimi lava e tasi, ou te manatu ua matou sili atu foi i le tuputupu ae o maketi, lea e matua faʻamalosia.Ma o le mea moni lava o se taulaiga sili lea i le auʻaunaga a tagata faʻatau ma e mautinoa lava, o le tele o galuega fou na matou faia ma a matou tagata faʻatau.O loʻo matou vaʻaia le tele o le tuputupu aʻe i le itu e-pisinisi, ma e matua faʻamalosia, ma o loʻo faʻaauau pea ona matou lagolagoina ma le malosi.E iai a matou fuafuaga fa'apitoa e uiga i lena mea.Ma o le mea moni, o loʻo matou teufaafaigaluega i le lagolagoina o lena tuputupu aʻe, ma e matua faʻamalosia.Ma e mautinoa lava, na matou amataina le tausaga, toe, malosi tele i lena itu.

I tulaga o pisinisi fetuutuunai, ou te manatu, e manino lava, e - e eseese vaega i lena mea.E pei ona ou taʻua muamua i le itu o tagata faʻatau fetuutuunai, o loʻo faʻamaonia tele le maufetuunaʻi.Ma i se faaupuga faigofie, e te fai mai e itiiti lava se aafiaga o le paʻu i tulaga o le vaʻaia i luga o numera voluma ma mea, ma e matua faʻamalosia.O loʻo i totonu o pisinisi ato, lea na matou fai mai ai o le 2019 na sili atu ona faigata.O le taimi nei o Europa, Europa o loʻo mautu, faʻaitiitia.O le mea o loʻo tatou vaʻaia ai le vaivai e faapitoa lava i totonu o tatou Sasaʻe Tutotonu ma Aferika i Matu maketi, e taua tele mo i tatou.O Amerika i Matu o se tulaga vaivai foi i le 2019. O le mea e faʻamalosia ai pe a ou tilotilo i le tulaga o le poloaiga, o lea ua vave aso o le tausaga, ae o le tulaga o le poloaiga e oʻo atu i le 2020 e moni lava - e faʻatusatusa i le vaitaimi faʻatusatusa i le tausaga talu ai. .E pei ona ou fai atu, o le amataga o aso, ma e le tatau i se tasi ona soona faauigaina, ae e faʻamalosia.

O lea la e pei ona ou ta’ua, aemaise lava i maketi ia e auina atu i fafo, o le tele o mea e fai sima, ma o le a mataituina e se tasi.Ma, ioe, o mataupu macroeconomic e aafia ai manaoga mo le fausiaina, ma isi mea, e taua.Ae e le tatau foi ona iloa o nei maketi tutusa.E iai le tele o mea eseese e a'afia ai le faila atoa.I se faaupuga faigofie, sa fai lava si malu i le tausaga talu ai, na amata ai le faʻamalosia o lenei tausaga, ae o aso amata i lena itu o mea.

Feutanaiga tau.O le uiga o la'u tala, e pei ona e fai mai ai, e pei ona matou o atu i luga o tau siitaga, e le gata i le toe faʻaaogaina ma sili atu i luga o le kraftliner e le faʻafefeteina.Matou te talitonu o loʻo lagolagoina lelei lenei mea.E pei ona e fa'amoemoeina, o lo'o matou va'aia le tulaga o fa'amaumauga o lo'o fa'avasegaina e o'o lava i lalo ifo teisi.O lo'o matou va'ai i tusi fa'atonu malosi, ma o se fa'avae mautu lava lena e alu i fafo ma si'itaga tau.O aso amata i lena faiga.O lea e matua faigata lava ona tuʻuina atu ia te oe le faʻatonuga mausali, ae matou te talitonu e faʻamaonia lelei, ma o loʻo matou talanoa ma a matou tagata faʻatau i le taimi nei.

I tulaga o tupe faavae, ou te manatu o le tali puʻupuʻu ou te le o vaʻaia ni va, i se tasi.Ou te vaʻai i avanoa, masalo o aʻu o se CEO iinei.Ou te manatu -- leai, ou te manatu e tele mea tatou te vaʻaia e mafai ona tatou faʻaauau pea ona ave i la tatou lava pisinisi.Ma o le mea moni, afai e mafai ona tatou faʻaopoopoina e ala i le aumaia o le agavaʻa, e le gata i tulaga o le faʻafanua faʻafanua ma / poʻo le poto faʻapitoa e mafai ona faʻaopoopo i mea o loʻo ia i tatou, o le a tatou matua matala e vaʻai i lena mea.Ae pei ona ou fai atu, ou te manatu e leai se vaega e tasi o loʻo tatou faʻatauvaʻa mo lena mataupu.O le uiga o la'u tala, e manino lava, e matua'i malosi a tatou pisinisi ato, ma o le a fa'aauau pea ona fa'aogaina e ala i le fa'atupula'ia fa'atuputeleina.Ae o le mea moni lava, o le tupe faavae e mafai ona e faʻaogaina i le mea, mulimuli ane i luga o le lalolagi atoa, o se maketi faʻapitoa e faʻatapulaʻaina.

I luga o le itu avanoa palasitika, o loʻo i ai so matou tulaga malosi tele i Europa.E -- e tatau ona e va'ai atili i ai i luga ole maketi-ma-maketi fa'avae.E masani ona iai fa'amatalaga lautele o le a le maketi fetu'una'i.Mo se fa'ata'ita'iga, matou te matua'i malosi i vaega o lo'o matou fa'agaioi ai. E mafai ona matou fa'alauteleina lena tulaga, ae tatau ona avea ma se mea matou te matua mautinoa matou te iloa, ma e saofagā i la matou pisinisi lautele.

Justin Jordan mai Exane.Muamua, Aneterea, na ona ou fai atu e fai ma sui o le au su'esu'e ma le au faufautua, faamalo i lou tofiga o le Pule Sili.Ou te mautinoa matou te moomoo ia manuia oe i tausaga o lumanaʻi.E 3 a'u ituaiga fesili.Muamua, tasi, e fai si pu'upu'u ma le lua, ituaiga vaeluaga.Muamua, o le taimi puupuu.Ou te masalo, afai tatou te toe mafaufau i le Štetí Capital Markets Day i ni nai masina talu ai nei, na e talanoa pe na e faʻaalia moni, ou te manatu, sa i ai i le e-commerce mo se tagata tele e-pisinisi i le lalolagi atoa, ma na e faʻamamafaina le tele. mafai ona sui le palasitika ile afifiina pepa mo mea e pei ole pasta.E i ai se mea e mafai ona e fai atu i aso nei e uiga i le faʻagasologa o na faʻataʻitaʻiga poʻo ni faʻatonuga lata mai pe manumalo i luga o lena ituaiga autu o le faʻaauau?

Lona lua, i luga, ou te masalo, o lau Slide 24, e matua manino lava o le ituaiga o vaega autu o le tuputupu aʻe o loʻo agai i luma, ou te manatu, o le Corrugated and Flexible Packaging, lea e manino lava.O le a le uiga o lena mea mo le pisinisi Uncoated Fine Paper?E manino lava, ou te pu'eina atoa, ae o le lalolagi e matua faatauva.Ae ona o le ituaiga o faʻalavelave faʻavae, aemaise lava i lena pisinisi, e tatau ona tatou vaʻai i lena mea o se tinoitupe faʻatupuina afi e faʻatupe ai le tuputupu aʻe i isi 2 vaega autu o le tuputupu aʻe umi?

Ma lona tolu, ou te masalo, fausia i luga o lena, pe a matou mafaufau e uiga i lau '21 CapEx taʻiala, le EUR 450 miliona i le EUR 550 miliona, lea, afai ou te faʻafefe, liliu oe i se masini tupe maua fua.E le taumateina, e toe mafaufau i tua i lau tufatufaga faʻapitoa o Me 2018, e tatala ai le avanoa mo se faʻamanuiaga faʻapitoa i le '21?

Faafetai.E masani lava o se faamalo e sosoo ma fesili faigata.Leai. Ou te manatu i luga o le -- O lona uiga, i tulaga o le manumalo, o le a ou le alu i ni auiliiliga patino i lena mea, ae ou te manatu, uma i luga o le e-commerce i luma, matou te faaali atu ia te oe le MailerBAG, mo se faataitaiga, o le MailerBAG o loʻo matou faʻaogaina, matou te matua tuleia lena mea i a matou tagata faʻatau e-pisinisi, ma o loʻo maua se talileleia lelei.E masani lava -- o se oloa e iloagofie aua e suia uma a latou afifi ma'imau ma mea e te ono maua i totonu o lau tusi - e sau i totonu lau tusi. O lea ua matua'i mama, gafatia, toe fa'aaogaina, fa'afouina, mea uma, taga pepa, ma o lena ua maua se tali lelei tele.Ma o lea ua matua faamalosia ai i matou i lena mea.E fa'apena fo'i, i le itu mautu, o lo'o matou faia le tele o galuega, e pei ona e fa'alogo mai i oloa uma na e fa'aogaina i Steti.Ma o se taulaiga faifaipea lena.Ma le isi, e tatau ona vaʻaia o se faila.Ou te matua faamalosiau.Afai e te vaʻavaʻai i a matou numera i tulaga o le tuputupu aʻe i luga o la matou pepa kraft faʻapitoa, e sili atu le lautele, lea e matuaʻi alu i totonu o na pepa galue, ae, e manino lava, e alu foi i totonu o ato faʻatau faigofie uma ma mea faapena, o loʻo e vaʻaia moni. tuputupu aʻe i lena pisinisi, ma ua matua lelei lava ma faʻaauau pea ona atiaʻe lena faila ma lena maketi, saʻo, aua i nisi itu, o se maketi fou lava o loʻo atiaʻe e se tasi iina.E tele la le alualu i luma lelei iina, ma o le a faʻaauau pea ona matou tuʻuina atu le tele o le malosi i le faʻauluina o lena mea.

I tulaga o le pisinisi pepa lelei.Ose pisinisi lelei.E matua'i malosi lava lo tatou tulaga, e pei ona ou ta'ua.O aseta autu iina o aseta fefiloi uma.I se isi faaupuga, latou te gaosia uma pepa lelei ma pulupulu, lea e le o faʻaaogaina mo le maketi pepa lelei, o le tele o pulupulu, mo se faʻataʻitaʻiga, mai Aferika i Saute, o loʻo faʻatau atu i Asia i totonu o maketi maketi ma mea faapena ma faapena foi. , e mautinoa lava, faia foi togi o pusa pusa.Ua ou va'ai i le lumana'i o lea pisinisi -- o le a fa'aauau pea le ta'avale ma fa'atumauina fa'atauva i le maketi pepa lelei.Ou te talitonu e te mafaia -- e tatau ona avea oe ma pule lelei o soʻo se aseta, ma o le a matou faʻaauau pea ona teu faʻafaigaluegaina talafeagai e faʻatauva ai.Ae, o le mea moni, o le suiga i tulaga o le tuputupu aʻe CapEx e matua tele lava i na maketi faʻapipiʻi faʻatupulaia.E ala i se faʻataʻitaʻiga, e manino lava, o le poloketi sili ona lata mai i totonu - o loʻo i Slovakia i le mea e te taʻua o le fale gaosi pepa masani, ae o loʻo faia na mea faʻapipiʻi koneteina, e faʻaaoga ai le tau sili ona lelei o loʻo i ai iina, ae ia faʻaleleia le faʻatupulaia. maketi afifiina, ma ou te manatu o le a tatou vaaia avanoa faifaipea o lena.Ae i le taimi lava e tasi, o le pisinisi pepa lelei autu o loʻo tumau pea le faʻatauvaʻa, ma o le a faʻaauau pea ona teu faʻafaigaluega i totonu pe a talafeagai ai.

I le tulaga o le tinoitupe, ou te ioe atoatoa o matou o ni tinoitupe tele.Ou te manatu na e faʻalogo mai ia te aʻu o fai atu i ni nai taimi, ma o le a faʻaauau pea ona ou fai atu i le faauigaga, CapEx, e pei ona ou taʻua, o le a sau i lalo i le 2021, i le leai o se isi mea.Na ou faamanino atu, e ui i lea, o loʻo tatou vaʻaia le tele o avanoa i totonu o le vaega, ma e mautinoa o le a tatou vaʻavaʻai e lagolago le faʻatupulaia o na pisinisi, ae e tatau ona matua manino le fua faʻatatau i auala uma.Ma o se tasi o filifiliga, o le mea moni, toe faafoi atu le tinoitupe i tagata e umia sea, ma o loʻo matou fuaina i matou lava i na faʻailoga, pe a matou fai atu, i taimi uma.Ou te manatu o le a vaʻaia e a tatou tagata e umia sea e tatau ona tatou vaʻavaʻai mo na filifiliga tuputupu aʻe e mafai ona faʻatupuina ai le taua mo i latou, ma o le mea lena, i le avea ai ma pulega, e faʻatonuina e fai.Ae i le taimi lava e tasi, matou te matua matala pe a le tulaʻi mai na avanoa saʻo i le faasologa saʻo, e pei ona matou faʻaalia i tua - i tua o le 2017 iʻuga.Ua matou sauni foi e tilotilo i isi tufatufaga pe afai o le auala saʻo lea.

David O'Brien mai Goodbody.Muamua lava, na'o lou ta'ua o le fa'atumauina o tau o le pusa sa lelei.Vaʻai, ou te iloa o le a matua faʻapitoa i le kamupani tuʻuina atu e tuʻuina atu le fesuiaiga i na pisinisi.Ae e mafai ona e tuʻuina mai ia i matou lou poto masani e tusa ai ma le aofaʻi o tau o pusa na faʻatupulaia i le 2018 ma o fea na latou malaga ai talu mai lena taimi?Ma ou te masalo, o loʻo faʻaauau pea le faʻamalosi i luga o tau o tau iina.O le a le taimi e tatau ai ona tatou mafaufau e uiga i latou pasi (le mafai ona faʻalogo) ma e faʻalagolago i soʻo se manuia i luga o le pusa pusa?Ma i le si'itia o le tau o containerboard, e matua faigofie lava, e mafai ona e fa'amatala mai ia i matou le mea ua suia talu mai Me i le tausaga talu ai, ona o le mana'oga e tutusa lava?E pei, o fa'atauga na o'o mai i lalo fa'aletino?Ma e mafai ona e fa'atusatusaina po'o fea na latou o mai ai e tu'uina atu ia te oe lea fa'atuatuaga e uiga i se fa'aopoopoga o lo'o tu'uina?

I luga o pisinisi fetuutuunai, e manino foi o loʻo i ai se faʻalavelave o loʻo oʻo mai.Afai tatou te vaʻavaʻai i le talaaga '18 i le '19, e mai le 17% i le tusa ma le 20% EBITDA margin.O tatou toe foʻi i tua i le 17% i le 2020?Pe e te manatu e mafai ona e uuina le laina o loʻo tuʻuina atu i nisi o mea faʻafefe na e taʻua?

Ma le mea mulimuli, Engineered Materials, o lou toe faʻafoʻi mai i tupe faavae o loʻo faʻafaigaluegaina e 13.8% ma o loʻo manino mai ai le tuai o le vaega lautele.O a sini mo se taimi umi iina?O le a le mea e mafai ona ausia, pe a fua i nisi o faʻamalosi na e matauina i se tasi o au oloa autu?

Ua lelei.Ou te manatu, muamua, i luga o tau pusa, ou te manatu na e taʻua e uiga i le 2018. Ou te le o mautinoa pe o se - e matua manino lava, tau pusa - o lona uiga, afai e toe tepa se tasi i le talafaasolopito, na matou vaʻaia tau o pusa pusa. alu aʻe i luga i le 2018 ona pito i tua i tua o le '18 aʻo leʻi amata ona latou o ese.O tau o pusa na mulimuli i lena.Na va'aia e le au fa'aliliu le fa'aitiitiga o tupe i le 2018 a'o latou tulituliloaina pea le pusa -- ua si'itia tau o pusa pusa.Ma e oo atu i le 2019, ma le lelei, na liliu i luga o lona ulu, e pei ona e vaʻaia, o loʻo paʻu tau o pusa pusa, ma faʻamaumau tau pusa.E le faapea o le tau o pusa e le o matua'i pa'u, ae e tusa ai ma le fa'aititia o tau o pusa pusa, e mautinoa lava o lo'o taofiofia.Ma ou te manatu, i nisi itu, e sili atu i faʻamoemoega pe a e vaʻavaʻai i le maketi i le lautele.O lea na matou vaʻaia ai le faʻalauteleina o tupe i le -- i le pisinisi liliu, e ui lava i faʻamatalaga atoatoa, o tau o pusa, e pei ona ou fai atu, ou te faamamafaina, ua oʻo mai i se tulaga.

Ou te manatu o le fesili mo le 2020 o loʻo tumau pea i tafatafa o le pusa pusa.E manino lava, o loʻo matou vaʻai, ma o le a ou sau i le mafuaʻaga matou te talitonu ai e faʻamaonia le tau o le containerboard.Ae afai o loʻo e vaʻaia ua amata ona faʻafefeteina ma faʻatupulaʻia le atigipusa, ou te manatu o loʻo i ai uma le faʻamaoniaga o tau o pusa e le o mulimuli i lalo, ae afai ei ai, faʻamautu ma ono toe faʻaleleia.Ae e matua tele lava, i la'u vaai, o se galuega foi o le itu o le pusa pusa.Ou te manatu, saʻo, 2018 o se tausaga faigata mo tagata liliu mai, 2019 o le faʻafeagai.O le a le ituaiga o tupe fa'aalu umi mo tagata liliu mai atonu o se mea i le va.

I le itu o le containerboard, o le uiga o la’u tala, o le a le mea ua suia talu mai Me talu ai?O le uiga o la’u tala, e tasi le mea o tau e maualalo.E pei ona silafia, talu mai le masina o Me i le tausaga na te’a nei, na pa’u ifo ai tau.Ou te fai atu na latou mautu i le kuata lona tolu, ona i ai lea o le isi faʻaititia o tau i le Q4 ma sina mea itiiti i le amataga o lenei tausaga.Ou te manatu, manino, o mea tatou te vaʻaia i luga o le eleele i le taimi nei, e pei ona ou fai atu, o se tulaga malosi tele.Ua uma ona tusi matou.E masani lava, e pei ona matou malamalama ai, o tulaga o suʻesuʻega i totonu o le alamanuia e talafeagai i le maualalo ma ua matou o ese, e pei ona e fai mai, o matou o se tasi o muamua i fafo, ou te talitonu, i luga o le toe faʻaleleia o faʻaopoopoga.E foliga mai o loʻo i ai isi na mulimuli i lena mea, ma o loʻo matou talanoa ma a matou tagata faʻatau.E le mafai ona ou avatu ia te oe se faamaninoga sili atu nai lo lena, e pei ona uma ona tatou talanoaina muamua.

E tusa ai ma pisinisi fetu'una'i ma le fa'amama avega na e ta'ua iina.Ioe, o le uiga o la'u tala, matou te matua manino lava i luga o le itu pepa kraft, o loʻo matou vaʻai i tau ua paʻu.O lea na matou vaaia le mamafa i le gasologa o le tausaga talu ai, ae ona o le natura faʻakonekarate o le tele o pisinisi pepa kraft ma pisinisi ato, e i ai lava sina aʻafiaga i le va o le mea o loʻo i ai le tau ma le mea - o le a lau mea. 'O lo'o ausia moni lava, ma o lo'o i ai fo'i se fa'aa'afiaga.O le mea la e tupu i le taimi nei, e mautinoa lava, e tatau ona tatou toe faʻatau pepa kraft e latalata i tau o le pisinisi konekarate faaletausaga lea o loʻo i ai nei i le maketi ma tau i totonu. Ma o ato, aua o loʻo e faʻatalanoa au konekarate i le taimi tutusa. , o le a toe fa'atauina i luga o lea lava fa'avae.O lea e manino i le maketi.O loʻo matou faʻamalamalama manino, o lona uiga matou te amataina le tausaga i le pepa kraft ma o se taunuuga, faʻapea foʻi taga i tau maualalo nai lo le mea na matou ausia i le averesi i le tausaga talu ai ma e manaʻomia le faʻavasegaina i le pito.

E tusa ai ma le faʻaitiitia o lena mea, o loʻo i ai, e pei ona ou taʻua, o le faʻaogaina o tau e matua tele lava i luga o le fasi pepa, ma e aʻafia ai le fetuutuunai poʻo le pisinisi pepa kraft, aemaise lava.Matou te maua fo'i ni fa'apolopolo mai le pisinisi o ato aua e masani lava ona e fa'amoemoe matou te fa'atumauina nisi o fa'amanuiaga o tau maualalo o pepa.O la matou pisinisi palasitika fetuutuunai e manino lava e le afaina i lena mea, ma matou te talitonu o loʻo faʻaauau pea le tuputupu aʻe iina.Ou te manatu, e taua, i le itu o taga, o le tausaga talu ai o se tausaga faigata i tulaga o le voluma.E mautinoa lava tatou te vaʻai i se pikiapu i lena mea.E pei ona ou taʻua muamua, o loʻo faʻaleleia le tulaga o le faʻatonuga, ma o loʻo matou faʻamalosia tele e toe faʻaleleia nisi o lena voluma leiloa na matou vaʻaia, ma, ioe, o loʻo i ai se aoga i le tulaga o le toe faʻaleleia.O lea ou te manatu o loʻo i ai le tele o mea, ae i se taimi puʻupuʻu, e matuaʻi lava, o lena vaega o loʻo i lalo o le mamafa e faʻatatau i le mea na i ai i le 2019.

I le tulaga o Engineered Materials, ou te manatu i tulaga o le toe faafoi o tupe faavae, o le uiga o laʻu tala, manino, muamua, o se pisinisi e fai si ese.Matou te iloa e tusa ai ma le faʻatulagaina o lena pisinisi e faʻatatau i, mo se faʻataʻitaʻiga, pisinisi pepa.Na matou fa'ailoa manino atu o le a matou fa'amoemoe e iai se isi fa'asili i le tausaga lenei i lea vaega i vaega o le tausiga o le tagata lava ia, aemaise lava.O loʻo matou galulue manino i isi vaega e atiaʻe isi oloa e faʻafetaui ai le mamafa o tau iina, ae o le a le faʻamalieina atoa.O lea matou te matua manino lava o le a oʻo mai le pito i lalo o le mamafa e faʻatatau i le 2019 faʻamoemoeina - iʻuga i lena Engineered Materials.Ae pei ona ou taʻua muamua, ou te manatu e tele a tatou mea manaia pe a oʻo mai i, e pei ona ou fai atu, o le faʻamalolo, o le faʻapipiʻiina o mea faʻapipiʻi ma isi ata tifaga faʻapitoa pe a oʻo mai i le vaʻavaʻai atoa i nisi o na fofo faʻapipiʻi gafataulimaina lea. matou te ave taavale o se pisinisi.Ma o lea e tatau ai ona tatou faʻaauau pea ona teu faʻafaigaluega i na mea ma faʻamalosi i lena mea.O le a le avea o se mataupu lata mai, ae sili atu o se faʻamalosi taimi umi.Ou te manatu o le a ou toe ave se tasi mai le fola ona maua ai lea o se ulugalii i luga o uaea.

Cole Hathorn mai Jefferies.Andrew, na'o le tulitatao pe fa'afefea ona fa'atau au tagata fa'atau i le fa'ata'ita'iga o pepa pe a mafai ma palasitika pe a aoga.E fa'afefea ona fa'ataunu'uina e le fa'atau ma le i ai ma i latou a latou sini uma 2030, 2050?Ma o le a le mea o le a faatelevaveina lena suiga?E te manaʻomia moni lava e vaʻai i tulafono a le EU poʻo se mea faapena i lafoga mo latou e o mai ia te oe ma fai mai, "Matou te mananaʻo e avea ma faʻamanuiaga muamua ma muamua, o oe o le nofoaga sili e tuʻuina mai ia i matou na fofo?"

Ioe, ou te manatu -- o le uiga o la'u tala, manino, e fesoasoani tulafono.Ma o le uiga o laʻu tala, ua matou vaʻaia sili ona manino i totonu o pisinisi ato o loʻo faʻatau ai taga faʻatau ma o loʻo i ai le EU-lautele le unaʻi e faʻaitiitia palasitika, faʻaoga tasi taga faʻatau, ma o le mea moni, o pulega faʻafaamasinoga eseese ua faʻaaogaina tulafono faatonutonu eseese, ia. mai le lafoga i le fa'asa o taga palasitika fa'aoga e tasi.Ma o le mea moni, o lena mea na vave ona fatuina ai se manaʻoga tele, lea e manaia mo i matou.Ma o le mea lea, o le mafuaʻaga ua matou toe teu faʻafaigaluegaina i le matou Steti faʻagaioiga e tuʻuina atu le puna faaopoopo o pepa e faʻafetaui ai lena sapalai.Ou te manatu i tua atu o lena, manino, o loʻo i ai foʻi fuafuaga e -- mo lafoga lautele i luga o nisi o talosaga palasitika, e masani ona matou lagolagoina lena mea.Matou te manatu e talafeagai ona o le luʻitau tele i nei mea uma o le faʻaulufaleina lea o le tau i le siʻosiʻomaga o le vaifofo palasitika poʻo le faʻaitiitia le gafatia, pe a tatou fai atu.Ma o le mea moni, o lafoga o se tasi lea o auala e ausia ai lena mea.

Ae ou te manatu o le taua tele o mea e fiafia i ai tagata faʻatau ma le faʻalauiloaina o tagata faʻatau e matua tele ma e le tatau ona manatu faʻatauvaʻa o se faʻamalosi tele iinei aua, e pei ona e iloa, o le tele o vaega tele o le FMCG ua latou tuʻuina atu faʻamatalaga tetele e uiga i le faʻaleleia o le faʻaauauina o latou afifiina, ma o lo'o latou sailia nei se lagolago ma pe fa'apefea ona ausia lena mea.Ma le isi, o loʻo tele a matou talanoaga ma a matou tagata faʻatau uma i le lagolagoina o lena mea, ma latou te matua fiafia lava i fofo uma matou te ofoina atu.Ma e pei ona ou fai atu, o le mea lena ou te talitonu o loʻo i ai moni lava le tatou ofo tulaga ese ona o tatou - e mafai ona tatou ofoina atu le seti atoa o substrates.Ma a'o ou tu'u i luga o le ata lea e tasi, o le pepa -- matou te matua fiafia lava e tu'uina atu pepa, o le fofo i mea uma, ae e leai.Ma e matua manino lava, o loʻo i ai le tele o talosaga e fai ai a tatou oloa palasitika se matafaioi taua.O le uiga o la'u tala o le faamaimauina o mea'ai, lea ou te manatu o le a avea ma ituaiga o talanoaga taatele i mataupu tau le siosiomaga.E tusa ma le 1/3 o mea'ai i le fa'ato'aga e le o'o i le tui.Ou te fai atu o se numera faateia.E mafai ona e fafagaina atoa Aferika ma Europa faʻatasi ma mea ua faʻaumatia.Ma o lea e mafai ai ona e mafaufauina soʻo se mea e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaumatia meaʻai e tatau ona sili atu le manuia o le siosiomaga.O lea e tatau ai ona tatou maua le paleni saʻo i le va o le aveina o le pepa mama-faʻavae, ma matou te manatu o loʻo i ai avanoa matagofie, ae ia iloa foi o le ai ai pea se nofoaga mo na vaifofo palasitika, lea e mafai ona faʻaleleia ai meaʻai fou, avatu ia te oe le tulaga saʻo o le faigofie. , ma isi mea, ina ia e le faʻaumatia meaʻai.Ma o le mea lena - o loʻo i ai se paleni iina, ma o loʻo i ai, ou te manatu, e tele avanoa ma, pei ona ou fai atu, o loʻo faʻatulagaina lelei e tuʻuina atu uma na fofo.

O loʻo ia te aʻu le 2. Vaʻavaʻai ile Slide #7, o loʻo ou vaʻavaʻai i le siata papa ma e manino lava na toe foʻi mai i lalo i le 2019 i luga o tau.Ae seʻi tatou fai atu, o le talepeina o le 2018 e pei o se faʻalavelave, e pei o le 19% i le 20% le tafe.E te vaʻai foʻi i lena mea o se tafe i totonu, pei o le 19%?Ma o lena ituaiga o faʻailoga e te faʻatupuina ai lau fesoasoani a le tagata lava ia pe a pa'ū i lalo?Ma o laʻu fesili e sili atu ona faʻatatau i le 2020 aua e te mauaina nisi o nei poloketi i luga o le vaitafe, ma e mautinoa lava, o tupe faavae e faʻafaigaluegaina i le mea o le a e faʻatupu ai i luga, ma atonu na o ni mafaufauga e uiga i nei faʻamalosi.

Ua lelei.Ou te manatu e tusa ai ma le fesoasoani a le tagata lava ia, matou te le o faʻamoemoe - matou te le fuafuaina a matou gaioiga iina e faʻatatau i tupe maua matou te maua i soo se taimi.Matou te manatu o le aveina o a matou fesoasoani mo le tagata lava ia o se mea e tatau ona matou faia i taimi uma.E manino lava, o le taulaiga i mea o loʻo e faia e faʻamoemoeina e le siʻosiʻomaga o loʻo siomia ai oe i soo se taimi i le taimi.Ma o le mea moni, i se paʻu o le tamaoaiga, e mafai foi ona e faʻamalosia atili i tulaga o lau sapalai sapalai, ma o le mea lena, e mautinoa lava, o le a faʻaauau pea ona taulaʻi i le faia.

Ae i le taimi lava e tasi, matou te manatu o le mea saʻo lea e fai le faʻaauau pea ona teu faʻafaigaluega, e pei ona ou fai atu, e ala i le taamilosaga.Matou te vaʻaia le tele o avanoa e le tatau ona matou matamuli e teu faʻafaigaluega i aseta saʻo e tusa lava pe i se taimi pupuu, e sili atu le margin poʻo ROCE dilutive i se 20-odd pasene tupe maua.O lona uiga, afai tatou te mautinoa e mafai ona tatou faʻaogaina tupe faavae i tulaga e sili atu nai lo le tau o tupe faavae, e tatau ona tatou vaʻavaʻai i le faia o lena mea, e mautinoa lava e fua faʻatatau i isi auala uma, o le faʻaogaina o lena tinoitupe, ma o se mea lena o le a tatou faia. fa'aauau pea ona taumafai e fai.

Ioe.O le mea la e sosoo ai o le mea lea e mua'i mua'i ai oe mai -- o le a le mea moni o lo'o taofia oe mai le fa'agaioi o nisi o nei avanoa fa'aopoopo i luma?E pei ona e ta'ua le tele o le gafatia o le pulupulu maketi, e mafai ona e va'ai i pepa kraft fa'apitoa.Ose maketi e iai sau ta'ita'i atoatoa i taga fa'atau.E sili atu le popole i le taamilosaga?Po'o le gafatia tau pulega?E te manaʻomia e faʻamaeʻa muamua galuega faʻaauau ona e mautinoa, mafaufau i mea fou?Pe o taimi fa'ainisinia fa'aumi e mana'omia?

O mea uma i luga.Leai, o le uiga o laʻu tala, manino, e tatau ona e faʻamuamua, ma e iai la matou polokalame CapEx tele.A e fa'aaluina le EUR 700 miliona i le EUR 800 miliona i le tausaga, o se galuega tele.E manaʻomia le tele o punaoa faʻalotoifale ma o matou - ma e tatau ona e faʻamuamua i lena mea, ma matou te talitonu matou te maua lena mea saʻo.Ma e te le mana'o e ave ni fa'alavelave fa'afuase'i mai se tu'uina atu fa'apitoa.Ae i le taimi lava e tasi, ioe, e tatau ona e nofouta i le maketi.Aemaise lava, mo se faʻataʻitaʻiga, toe foʻi mai i lena masini Steti.Na matou tolopoina lena masini ona sa matou vaaia isi gafatia o sau i le maketi i lena taimi.Ma sa matou manatu o le a matou le leiloa lenei filifiliga e ala i le taofiofia mo sina taimi ma vaʻai pe faʻafefea mea.Ma atonu e talafeagai le toe foi mai ma toe asia lena mea.O mea la ia e tatau ona e mafaufau i ai.O lea e te le o --e te le va'ava'ai lava i mea i le tu'ua'ese'ese o le fa'atosinaina o maketi.Ae e matua manino lava, i le taimi lava e tasi, tatou te maua le taugata o le mafai ona teu faʻafaigaluega i le taamilosaga ma o se mea o le a faʻaauau pea ona tatou taumafai e fai.

E le gata i lea, faamalo i le matafaioi fou, toe.Atonu o se fesili faafilosofia.O lou manatu fa'atatau ile fa'atumauina o alamanuia i Europa ile koneteina.Na matou talanoa muamua i ai, ae atonu e na o le toe faʻafouina pe e te vaʻai i se aoga mo ia?Pe o se mea e te fiafia e auai i lau matafaioi fou?Pe o se mea e te tausia pea -- e te manaʻo e tupu faʻaletino?

E pei ona ou fai atu, ou te manatu - faafetai Brian, mo le fesili.Ou te manatu ua tatou toe foi i mea tatou te faamuamua.Matou te manatu e iai a matou filifiliga lelei e faʻaauau ai le faʻatupulaia o a matou lava pisinisi.Ae faapena foi, M&A o se filifiliga mo i tatou, ma e tatau ona tatou ola i na avanoa, ma o le a faaauau pea ona tatou sailia.Ou te manatu o le fa'amaopoopoina o ia lava -- e iai se mea e tosina mai ai, ae e tatau ona va'aia i le malamalama o le fa'atauaina o mea e mafai ona e maua.O le a la le mea e te totogia mo lena mea ma e tatau ona e matua manino e mafai ona e faʻauluina avanoa faʻatasi moni mai se faʻaputuga ma e maua ai se tulaga faʻatauvaʻa moni.O mea uma la e tatau ona e mafaufau i ai i taimi uma.E le o se mea la ua tatou fa'asalaina.I le taimi lava e tasi, matou te matua manino lava, e tatau ona ausia a matou tulaga faʻatatau.

Lelei, lelei.Ona sosoo ai lea --o lea la i le si'itaga o tau na e fa'ailoa mai, o lo'o tele le gafatia fou o lo'o o'o mai i tua o lenei tausaga ma o le tele o le gafatia o lo'o fa'atumuina i tua.E i ai se tulaga lamatia e tatau ona e tu'uina atu nisi o nei tau fa'atuputeleina pe a o'o le gafatia fou i le maketi?

Ou te manatu tatou te matua mautinoa i le tulaga o loʻo i ai i le taimi nei, ma o le a faʻaauau pea ona tatou talanoaina ma a tatou tagata faʻatau le siitaga o tau o loʻo iai nei.Ou te manatu o le a le lumanaʻi e mafai ona faʻamoemoeina e le tele o vaega eseese.Ou te manatu, ioe, o loʻo i ai le malosi fou o loʻo oʻo mai, ae o loʻo i ai foi le tuputupu aʻe lelei i tulaga o le faʻaleleia o le faʻatupulaia o le faʻaleleia o le avanoa, lea matou te talitonu o le a le alu ese i se taimi lata mai.E iai fo'i le fa'alavelave i Saina.O le mea moni lava, o se autu i le taimi nei ona o isi mafuaaga, ae ou te manatu o loʻo tatou vaʻavaʻai lava i lena mea, o le mataupu lena o le faʻasaina o oloa mai Saina i le itu o le OCC ua oʻo mai.O le fa'amoemoega uma e o'o mai i le fa'ai'uga o lenei tausaga, e tatau ona iai se a'afiaga i fefa'ataua'iga o fefa'ataua'iga i le lalolagi atoa mo koneteina, i le tasi itu po'o le isi.O lea la, o nei mea uma e tatau ona mafaufau i ai.O lea ou te manatu o le vaʻavaʻai faʻapitoa i le faʻaopoopoga o le gafatia i Europa i le faʻaesea o se mea sese lava.

Na'o le tasi le vave e fa'amanino ai tau o pusa.E talafeagai le fa'ai'uga e fa'apea, afai e uia le si'itia o tau o pusa pusa i totonu o lena fa'agasologa o pusa o le a fai lava si mautu i lea tausaga ma lea tausaga?

Ou te manatu, e pei ona ou fai atu muamua, Ross, ou te manatu, manino, o le siʻitia o tau o pusa pusa o le a lagolago i tau pusa.

Ou te manatu o se galuega lena a le numera, a ea?O lea e tatau ai ona tatou malamalama po'o le a le a'afiaga o tau o atigipusa e a'afia ai le tau o pusa.Ae o le a tonu lava le aafiaga o le tausaga-i-le-tausaga o se fesili o le taimi o nei tau siitia.Ou te le manao e taumatemate i lena mea i le taimi nei.

Ua lelei.Ou te manatu e iai so tatou taimi.Afai e iai se isi fesili mai le fola?Faamalie atu, Wade.O le mea moni, e leai so tatou taimi, ae o le a tatou faʻaalu se taimi.

Wade Napier mai Avior Capital Markets.Andrew, na e talanoa muamua e uiga i lou gafatia e faʻavasega se vaega faʻapitoa i totonu o le pisinisi pusa pusa faʻatasi ai ma le paʻepaʻe pito i luga ma le faʻafefete ma o lea ua e tautala i mea faʻapitoa i totonu o pepa kraft.Ona o le pa'u o le tau o pepa kraft, ua fa'amavaeina tau o pepa kraft fa'apitoa mai au togi masani o lo'o fa'aogaina i totonu o mea faufale?Ona mafai lea ona e faamanatu mai ia i matou pe o le a le pasene o lena pisinisi pepa kraft o togi faʻapitoa?

Ona sosoo ai lea ma la'u fesili lona lua o le a i totonu o le pisinisi Uncoated Fine Paper, sa tele vaega fealuai ma le tapunia o le Merebank PM -- o se tasi o PM iina ma Neusiedler.O le a lau ituaiga manaoga i totonu o lena pisinisi?Ma faʻafefea ona e vaʻai i le maketi o loʻo taʻalo i le 2020, pe a tuʻuina atu le tau vaivai i tua o le afa o le tausaga talu ai ma e mafai ona e tuʻuina mai ia i matou se lanu iina?

E mautinoa.Ioe, o le uiga o la'u tala, na'o le fa'apitoa, e iai -- ma ou te iloa o le upu fa'apitoa e mafai ona fa'aoga i tala eseese.O lea matou te talanoa e uiga i pusa pusa, o loʻo i ai togi masani poʻo le ituaiga o togi lautele o le kraftliner toe faʻaaogaina ona maua ai lea o lau faʻaoga poʻo faʻapitoa faʻapitoa e pei o luga papaʻe ma semichem.

I le itu o le pepa kraft, e masani ona matou fa'avasegaina le va o togi pepa kraft taga, e masani lava o mea e alu i totonu o lau ato fa'apisinisi.Ona sosoo ai lea ma mea fa'apitoa, lea e aofia ai le tele o talosaga mai le MG, le MF, nei ituaiga -- nei togi maualalo.I le tulaga o le quantum mo la matou pisinisi, e tusa ma le 300,000 tone o le matou 1.2 miliona, 1.3 miliona tone o le gaosiga o pepa kraft.E ese le malosi ole tau.Ma fa'apena fo'i, o fa'avae sapalai ma mana'oga e matua'i ese lava ile taimi nei.O loʻo matou vaʻai - i luga o le taga kraft itu, e pei ona ou taʻua, e moni lava - o loʻo i ai se vaivaiga i le itu manaʻomia na matou vaʻaia i le 2019, ma e tatau ona matou vaʻai pe faʻafefea ona tupu lena mea ona e sili atu le faʻaogaina o le fausiaina, aemaise lava i latou, e pei ona ou fai atu, o maketi e auina atu i fafo a tatou.I vaega fa'apitoa, o le tele o na mea e alu i totonu o nei mea fa'apipi'i fa'apipi'i mo le tele o fa'atau-ituaiga talosaga ona soso'o ai lea ma isi talosaga fa'apitoa uma, mo se fa'ata'ita'iga, tu'u pepa ma mea faapena.E matua ese lava la, o maketi eseese.Ma -- ae sili atu i le lautele, o le manaʻoga ata e matua malosi i lena vaega.Ma o le - o loʻo tatou vaʻaia le tuputupu aʻe lelei.O loʻo iai foʻi le tauvaga iina, e pei ona e mafaufauina, o loʻo tosina mai ai foi tagata tauva i lena avanoa.O lea o lo'o e va'aia lena ta'aloga malosi.Ae o le tau moni o le mamafa ua sili atu i le itu o taga kraft o loʻo oʻo mai i lenei tausaga.

I le tulaga o le ata lelei o le pepa, o le uiga o la’u tala, na o le manino lava, pau lava le vaega o lo o feoai, a e ta’ua mai le tausaga talu ai i le suiga o le structural mai le tatou pisinisi na tapunia ai lea masini pepa e tasi i Merebank.I fafo atu o lena, o pisinisi-pei ona masani i le tala.Ou te manatu o le mea o loʻo e faʻamatalaina o le mea moni na matou faʻaalu sina taimi i Neusiedler ona o Neusiedler o se pepa faʻapitoa e taulaʻi, o loʻo ou faʻaaogaina le faaupuga ma toe, i le vaega pepa lelei, o loʻo ia te oe oloa faʻapitoa. ma e moni lava o Neusiedler ose tagata gaosi oloa maualuga, ma e taua tele le taulai atu i lena mea.Ma o le mea lena e taulai i ai.Afai e sili atu le malu o lena maketi, e mautinoa lava o le a tatou le maua ni togi o oloa i lena galuega a Neusiedler.O lea e matou te fa'atosina i taimi uma pe a o'o mai i le auala matou te fa'atautaia ai lena faila.

I tulaga o le maketi atoa, aua, toe, i le avea ai ma tagata gaosi oloa taugofie, matou te matua mautinoa lava e mafai ona matou maua tupe i tone uma matou te gaosia i a matou galuega tuʻufaʻatasia tetele.O le fesili mo i tatou o le faʻaleleia o le fausaga umi.E manino lava, o pepa lelei o se oloa e masani lava, i le pa'ū faʻavae i maketi matutua.E sili atu le mautu i maketi o loʻo faʻaalia.Ae o le mea lena matou te fuafua i ai o se pisinisi agai i luma.

Ou te manatu o le a tatou tapunia iina.Fa'afetai tele mo lou fa'alogo ma o mai i lenei aso i se aso malulu ma susu iinei i Lonetona, ae fa'afetai fo'i i luga o le upega tafa'ilagi mo lou fa'alogo, ma o le a ou fa'ai'uina lenei mea.Faafetai lava.


Taimi meli: Mati-11-2020
WhatsApp Online Chat!