E fa'aogaina e le au su'esu'e otaota fafie e fai ai filament fafie FDM/FFF

Saienitisi i le Michigan Technology University, Houghton ua manuia ona faia 3D filament laupapa e mafai ona lolomi mai meaafale fafie-otaota.

O le manuia na lomia i totonu o se pepa suʻesuʻe na tusia e le siamupini avanoa tatala Joshua Pearce.Na su'esu'e e le pepa le avanoa e toe fa'asili ai otaota meaafale i fafie e fa'aitiitia ai a'afiaga o le si'osi'omaga o otaota fafie.

E tusa ai ma le pepa, o le fale gaosi meafale i Michigan lava ia e maua ai le silia ma le 150 tone o otaota fafie i le aso.

I se fa-laasaga faʻagasologa, na faʻaalia e saienitisi le avanoa e faia ai le 3D lolomi laupapa filament faʻatasi ai ma le tuʻufaʻatasia o fafie-ota ma PLA palasitika.O le faʻafefiloi o nei mea e lua e sili atu ona lauiloa o le fafie-plastic-composite (WPC).

I le laasaga muamua, o otaota fafie na maua mai kamupani gaosi meaafale eseese i Michigan.O otaota e aofia ai papa malō ma sawdust o MDF, LDF, ma melamine.

O nei papa ma'a ma sawdust na fa'aititia i le micro-scale level mo le sauniaina o le filament WPC.O mea leaga na oloina samala, fa'apala i totonu o se fafie ma fa'amama e fa'aaoga ai se masini fa'avili vibratory, lea e fa'aaoga ai le 80-micron mesh sifter.

E o'o atu i le fa'ai'uga o lenei fa'agasologa, o otaota fafie sa i ai i se tulaga pauta ma se vaega fa'ameamea o le falaoamata saito.Ua taʻua nei le mea o le "paʻu otaota-fafie."

I le isi laasaga, sa saunia le PLA e faʻafefiloi ma le paʻu fafie-otaota.O pellets PLA sa fa'avevela ile 210C se'ia o'o ina fa'afefeteina.O le pa'u fafie na fa'aopoopo i le fa'afefiloi PLA fa'afefeteina fa'atasi ma fafie eseese i le pasene o le mamafa o le PLA (wt%) i le va o le 10wt% -40wt% pa'u lapisi fafie.

Na toe tu'u le mea fa'amalo i totonu o le fafie e sauni ai mo le recyclebot fa'apogai matala, o se mea fa'apipi'i palasitika mo le faia o filament.

O le filament na faia e 1.65mm, manifinifi le lautele nai lo le filament 3D masani o loʻo maua i le maketi, e pei o le 1.75mm.

Na tofotofoina le filament laupapa e ala i le fauina o mea eseese, e pei o se pusa laupapa, se ki o le faitotoʻa, ma se atigi pusa.Ona o mea faʻainisinia o le filament fafie, na faia ai fetuunaiga i le Delta RepRap ma Re: 3D Gigabot v. GB2 3D lomitusi na faʻaaogaina i le suʻesuʻega.O suiga na aofia ai le suia o le extruder ma pulea le saoasaoa o le lolomi.

O le lolomiina o fafie i se vevela lelei ose mea taua foi ona o le maualuga o le vevela e mafai ona mu ai le fafie ma pupuni ai le isu.I lenei tulaga, o le filament fafie na lolomi i le 185C.

Na faʻaalia e le au suʻesuʻe e aoga le faia o filament fafie e faʻaaoga ai otaota fafie meafale.Peitaʻi, na latou lagaina ni manatu tāua mo suʻesuʻega i le lumanaʻi.E aofia ai a'afiaga tau le tamaoaiga ma le si'osi'omaga, fa'amatalaga o meatotino fa'ainisinia, le avanoa o le gaosiga o mea tau alamanuia.

Na faaiʻu le pepa: "O lenei suʻesuʻega ua faʻaalia ai se auala faʻapitoa faʻapitoa e faʻaleleia ai otaota o meaafale i totonu o vaega 3-D e mafai ona lolomi mo fale meafale.E ala i le fa'afefiloiina o pellets PLA ma mea fa'alava fafie toe fa'aaogaina filament na gaosia ma le lapoa lapoa o le 1.65±0.10 mm ma fa'aaoga e lolomi ai se vaega laiti o su'ega.O lenei metotia a'o atia'e i totonu o le potu su'esu'e e mafai ona fa'ateleina e fa'amalieina mana'oga a le alamanuia ona e le lavelave.O vaega laiti o le 40wt% fafie na faia, ae na faʻaalia le faʻaitiitia o le toe faʻaaogaina, ae o vaega o le 30wt% fafie na faʻaalia ai le tele o folafolaga i le faigofie o le faʻaaogaina.

O le pepa su'esu'e o lo'o talanoaina i lenei tusiga e fa'aulutalaina Wood Furniture Waste-Based Recycled 3-D Printing Filament.O loo tusia faatasi e Adam M. Pringle, Mark Rudnicki, ma Joshua Pearce.

Mo nisi tala fou i le atina'e lata mai i 3D lomitusi, lesitala i la matou 3D lomitusi nusipepa.Auai foi ia i matou i luga ole Facebook ma Twitter.


Taimi meli: Feb-07-2020
WhatsApp Online Chat!