Murphy Oil Corp (MUR) Q4 2019 Tupe Maua Call Transcript

*/

Taeao manuia alii ma alii, ma faafeiloai atu i le Murphy Oil Corporation Quarter Quarter 2019 Earnings Conference Call.[Faatonuga a le Pule]

Ou te fia liliu atu nei le konafesi ia Kelly Whitley, Sui Peresetene, Investor Relations and Communications.Fa'amolemole alu i luma.

Taeao manuia, ma faafetai uma mo le auai mai ia i matou i la matou telefoni o le kuata lona fa i lenei aso.Faatasi ma au o Roger Jenkins, Peresitene ma le Ofisa Sili o Pulega;David Looney, Pule Pule Sili ma Ofisa Sili o Tupe;Mike McFadyen, Pule Pule Sili, Atunu'u;ma Eric Hambly, Pule Pule Sili, Onshore.

Fa'amolemole va'ai i fa'amatalaga fa'amatalaga na matou tu'uina i luga o le Investor Relations vaega o la matou 'upega tafa'ilagi a'o e mulimulita'i fa'atasi ma la matou upega tafa'ilagi i aso nei.I le tele o numera o telefoni i aso nei, fa'aagaga ma aofa'iga tau tupe e fetu'una'i e le aofia ai tului le pulea i le Fagaloa o Mekisiko.

Fa'ata 1, faamolemole ia manatua o nisi o manatu na faia i le taimi o lenei valaau o le a avea ma faʻamatalaga e vaʻai i luma e pei ona faʻamatalaina i le Private Securities Litigation Reform Act of 1995. O lea, e leai se faʻamautinoaga e mafai ona tuʻuina atu o nei mea o le a tutupu pe o lena o le a maua fuafuaga.E iai fa'afitauli 'ese'ese e mafai ona 'ese'ese ai fa'ai'uga moni.Mo nisi fa'atalanoaga o tulaga lamatia, va'ai le Lipoti Fa'aletausaga a le 2018 a Murphy ile Pepa 10-K ile faila ma le SEC.E leai se tiute a Murphy e fa'afou fa'alaua'itele pe toe teuteu so'o se fa'amatalaga e va'ai i luma.

Faafetai, Keli.Taeao manuia, faafetai mo le faafofoga mai i la matou valaau i lenei aso.I luga o le Slide 2 i le gasologa o le '19 na matou faʻataunuʻuina ma le manuia la matou fuafuaga faʻapitoa o le gaosia o aseta mamafa suauʻu mo a matou faʻatupulaia voluma i totonu o tinoitupe, faʻatupuina le maualuga o tupe maua ma suia le kamupani mo se tau umi a o matou faʻaauau pea ona toe faʻafoʻi tupe faavae i. tagata e umia sea.

O la matou tupe faavae mo -- o la matou gaosiga atoa mo le tausaga e tusa ma le 173,000 paelo e tutusa i le aso ma le 60% o le suauu, na matou vaaia le tele o le siitia o le gaosiga mai le matou aseta a le Eagle Ford Shale ma le Gulf of Mexico aseta ma ua mitamita i le avea ma se lima pito i luga o le Gulf of Mekisiko fa'afoe.E masani lava o matou gaosiga uma o suauu o loʻo faʻaauau pea ona faʻatau atu i le WTI, West Texas Intermediate, ma o se taunuuga, na matou maua ai le $ 145 miliona o tupe maua fua i le 2019. Matou te faʻaogaina nei tupe e faʻaopoopo i tupe maua mai le faʻatau atu o le matou Malaysia. aseta e toe faafoi atu le sili atu i le $660 miliona i tagata e umia sea e ala i se tufatufaga faifaipea faalekuata ma sea taua tele le toe faatauina mai.Matou te talitonu o Murphy o se kamupani ua suia ma le gafatia tele i luma a o matou faʻaauau pea ona atiaʻe a matou Eagle Ford Shale, Kanata ma Fagaloa o Mekisiko aseta faʻatasi ai ma le faʻamoemoe maualuga mai a matou polokalame suʻesuʻe i le Fagaloa o Mekisiko, Pasila ma Mekisiko.

O le mea pito sili ona taua, na matou faʻasalalau i aso nei ua matou faʻataunuʻuina se faʻamaumauga o le malamalama ma ArcLight Capital Partners, e uiga i le matou 50% o le umiaina o le King's Quay faʻafefeteina gaosiga faiga ma o loʻo galulue faʻamaonia maliega e uiga i tala faasolopito ma le lumanaʻi tupe faavae mo le poloketi, e aofia ai le toe totogiina o le $125. miliona fa'aalu i le 2019. Ina ia talanoaina atili au'ili'ili la matou fuafuaga atoa o le 2020 tupe faavae pe a uma ona iloilo le kuata lona fa ma le tausaga atoa.

Fa'ata 3. O le fa'asologa o le kuata lona fa e tusa ma le 194,000 paelo e tutusa i le aso ma le 67% o le suavai, o a'afiaga o le gaosiga e aofia ai le le fa'atinoina o le taimi e le'i fuafuaina o le 1,900 paelo e tutusa i le aso i le Fagaloa ma le 1,000 paelo tutusa i le aso i Terra Nova i fafo o Kanata, pei fa'apea fo'i le fa'agaioiina e le'i fuafuaina le ta'otoga o le 1,500 paelo fa'atusa ona o le fa'aletonu o meafaigaluega i lalo o le sami i le matou fanua Neidermeyer i le Fagaloa o Mekisiko.O lea na mafua ai le lima aso o aafiaga i luga o le fanua vaieli e tolu ma le tasi vaieli o loʻo tumau pea i lalo seia maeʻa toe faaleleia i le kuata lona lua 2020.

E tusa ai ma Terra Nova, na matou valoia o le a tumau i lalo le fanua i le 2020 e faʻatalanoaina faʻafouga mea faigaluega saogalemu ma faʻamaeʻaina le galuega faʻagogo.O le mea lea e maua ai le tusa ma le 2,000 paelo aafiaga i fafo atu o Kanata gaosiga upega i Murphy mo le 2020 atoa ma sili atu i le 3,000 tutusa i le aso mo le kuata muamua o le 2020.

Eagle Ford Shale, o le gaosiga na afaina tele i le 3,600 paelo tutusa i le aso i le kuata lona fa, ona o le lelei o galuega - lelei galuega i luga o vaieli maualuga ma Catarina, faʻapea foʻi ma New East Tilden vaieli o loʻo faʻaalia i lalo o vaieli Tilden talafaasolopito, ae gaosia. lalo ifo o le vaʻaiga na matou faʻaaogaina i le kuata.I le aotelega, o le tausaga atoa 2019 gaosiga e tusa ma le 173,000 tutusa i le aso e aofia ai le 67% vai, aemaise o le suauʻu na faʻatupulaia 14% mai le tausaga atoa '18 i le sili atu i le 103,000 tutusa i le aso, ona o se vaega o le faʻatau atu o aseta Malaysian gassier, ose fa'aopoopoga ole gaosiga ole Fagaloa ole Mekisikō ole suau'u.

Fa'ata 4, o lo'o tumau pea le tele o la matou fa'aagaaga i le 2019 fa'atasi ai ma le fa'atauga o aseta o le Fagaloa o Mekisikō o lo'o fa'asili se vaega -- fa'amama le fa'atauga o meatotino a Meleisia i le ogatotonu o le tausaga.O a matou faʻaagaga faʻamaonia i le faaiuga o le tausaga 2019 e 800 miliona tutusa i le aso ma le 57% vai.Ma matou fa'atumauina le ola fa'aagaaga e toeitiiti atoa le 12 tausaga.E le gata i lea, na matou fa'aopoopoina le fa'avasegaina o atina'e fa'amaonia i le 57% o le aofa'i o fa'aagaga mai le 50% i le 2018. I le aotelega, o la matou fua faatatau fa'aagaaga fa'aola e tasi le tausaga e 172%, ae o le tau F&D e tolu tausaga e na'o lalo ifo o le $13 i le BOE.

Faafetai, Roger, ma manuia taeao uma.Mo le kuata lona fa na matua'i a'afia ai fa'ai'uga a Murphy i le tele o le $133 miliona e le'i-cash mark-to-market loss i luga o a tatou pa suauu, lea e tusa ma le $56.42 i le 45,000 paelo i le aso i lenei tausaga.O le tulaga masani lava, o le pa'u talu ai nei o le tau o le suauu i le 30 aso ua mavae ua matua soloiesea ai lenei gau, ma o le mea moni o le a maua se tulaga lelei o le maketi i le tapunia o pisinisi ananafi e tusa ma le $56 miliona;o le tele lava o se taunuuga o lenei gau, na matou faʻamauina se tupe gau e $ 72 miliona mo le kuata lona fa poʻo le $ 0.46 le lelei i le sea.

Ae peita'i, a e fetuutuuna'i mo lenei fa'ailoga-i-maketi gau i nai isi mea, na matou maua le $25 miliona i tupe fa'aopoopo po'o le $0.16 i le sea fa'aitiitia.O tupe maua fetuutuunai ua toe faafoi mai ai e le gata i tupe gau i le maketi e pei ona taua i luga, ae faapea foi ma se siitaga e le o ni tinoitupe i le tau o iloiloga faʻafuaseʻi ma se gau ona o le vave tapeina o aitalafu, o nei mea uma e tolu e tusa ma le $ 138 miliona. pe a uma lafoga.

Fa'ata 6, ose vaega 'autū o le fuafuaga a Murphy o le fa'agaoioia i totonu o tinoitupe fa'atasi ai ma tinoitupe tele na toe fa'afo'i atu i tagata e umia sea e ala i a tatou tufatufaga ta'ikuata.E pei ona mafai ona e vaʻai i luga o le faʻasolo, na matou toe mauaina tupe maua lelei mo le tausaga atoa 2019 e oʻo lava i fefaʻatauaiga taua na maeʻa i le amataga o le tausaga.Mo le kuata lona fa o tinoitupe mai fa'agaioiga e $336 miliona, ae o fa'aopoopoga o meatotino ma tau fa'amago na o'o mai i le $335 miliona ma maua ai le $1 miliona i tupe maua fua lelei.O le a ou maitauina o le mea lea ina ua uma ona iloilo se suiga o tupe faavae na mafua ai ona paʻu le tinoitupe mai galuega i le $57 miliona.

I le tausaga faʻaletupe 2019 i luga o le $1.5 piliona o tinoitupe mai faʻagaioiga faʻatupeina $1.3 piliona o faʻaopoopoga o meatotino, ma ausia ai le tusa ma le $145 miliona o le aofaʻi o tinoitupe maua fua mo le 12 masina.E pei ona faasilasila mai i le kuata lona tolu, na maeʻa le $ 500 miliona sea toe faʻafoʻi polokalame ia Oketopa 2019. I le taimi foʻi o le kuata, na faʻalauteleina a matou aitalafu faʻamatalaga faʻamaonia i le tuʻuina atu o le $ 550 miliona o le 5.875% senior note e tatau ona totogi i le 2027, ma faʻaaogaina tupe maua i le tauofoga. ma toe fa'atau mai se aofa'iga e $521 miliona o fa'amatalaga matua e tatau ona totogi i le 2022. O lo tatou malosi tau tupe ma le paleni mautu o lo'o fa'aalia atili e la tatou aitalafu mama ile fua faatatau o le EBITDAX fa'aletausaga e 1.5 taimi i le fa'ai'uga o le kuata fa.

Fa'ata 7, Ta'iala a Murphy o le taula'i atu i aseta fa'amamafa suau'u maualuga o lo'o fa'aauau pea ona totogi o le 95% o a tatou suau'u voluma na toe fa'atau atu i se tau i le WTI mo le kuata, e o'o lava i le fa'amamafaina o eseesega i maketi o le Gulf Coast.O a matou aseta autu a Eagle Ford Shale ma Amerika i Matu i fafo o loʻo faʻaauau pea ona maua mai iʻuga malolosi ma le tulaga o le fanua EBITDA i le BOE o le $31 ma le $30 i le paelo i le kuata.E manino lava o aseta aupito maualuga ia ma o lo'o fa'aauau pea ona fa'aola a tatou tupe fa'aalu i lea tausaga ma lea tausaga.

Slide 8, ose autu autu o le fuafuaga a Murphy o le toe faafoi atu pea o tinoitupe i tagata e umia sea e ala i la matou tufatufaga faalekuata ua leva, faatasi ai ma polokalame faʻatau faʻatau e pei o le $500 miliona polokalame na faʻatinoina i le tausaga talu ai.E mafai ona ausia lenei mea e ala i tupe maua fua, lea na matou faia i lea tausaga ma lea tausaga.I mea uma ua toe faafoi atu e Murphy le lata i le $4 piliona o tinoitupe i ana tagata e umia sea talu mai le 2012 e ala i tufatufaga ma sea toe faʻatau e aunoa ma se faʻasalalauga tutusa.

Faafetai Tavita.Fa'ata'ita'i 9 a'o amata le 70 tausaga o se fa'alapotopotoga tu'ufa'atasi matou te matua mitamita lava i la matou pulega fa'alotoifale, lea e lagolagoina a matou fa'agaioiga i le tulaga mautu tau tupe.O sui o le matou Komiti Faatino e tele le poto masani i alamanuia, aemaise lava i faʻagaioiga i le HSE ma la latou taʻitaʻiga ma le lagolago o Murphy o loʻo faʻaauau pea ona tuʻufaʻatasia tali i mataupu tau le saogalemu o le siosiomaga, e pei o le faʻavaeina o le HSE Komiti i tua atu i le 1994, faʻavaeina fuafuaga faʻaosofia faʻaletausaga tau taui e fesoʻotaʻi ma le siosiomaga ma fa'atinoga o le saogalemu i nai tausaga ua mavae, ma le tu'uina atu o la matou lipoti fa'aauau muamua i le 2019. O Murphy o lo'o aloa'ia e le ISS o se tasi o sikoa maualuga a le malo ma e 75% i luga a'e o le averesi a le tatou tupulaga.

I luga o le Slide 10, o le matou Komiti Fa'atonu i le HSE Komiti fa'atasi ai ma le ta'ita'iga a le kamupani o lo'o taula'i atu pea i suiga o le tau, saogalemu ma isi a'afiaga fa'atino i le si'osi'omaga, o se sui mitamita o le faiga fa'apa'aga fa'alesiosiomaga o Murphy e mata'ituina ma siaki le tele o fua faatatau vave sasaa ma fa'atatau i totonu, o nisi o ia mea e noatia i taui.E fa'amalosia 'au e mafaufau i tua atu o mea e mafai ona fa'ailoa mai a tatou fefa'ataua'iga mo galuega gafataulimaina e pei o le toe fa'aaogaina o le 100% o a tatou vai gaosia i la tatou aseta a Tupper Montney, fa'ata'ita'i le fa'atuputeleina o le fa'aitiitia tele o kasa kasa, mo se taimi umi i pamu fa'atosina o lo'o fa'aolaina i le kasa fa'alenatura i totonu o la tatou. fa'asoa i uta.Faatasi ai ma le matou faila fou, matou te faʻamoemoe e 50% le faʻaitiitiga o faʻamalama mai le 2018 i le 2020.

O lea ua agai i le Slide 12, le Eagle Ford Shale.Faatasi ai ma le faʻaopoopoina o vaieli e 18 o loʻo sau i luga o le initaneti i le amataga o le kuata lona fa o gaosiga e tusa ma le 50,000 paelo tutusa ma le 77% suauʻu, o lenei tulaga gaosiga o loʻo faʻatusalia ai se faʻaopoopoga o le sili atu i le 23% mai le kuata lona fa o le '18.Ae ona o le leai o se gaioiga na tupu i le lua masina mulimuli o le tausaga o le gaosiga o loʻo faʻamoemoe e paʻu i le kuata muamua, ona o vaieli fou e leʻi tuʻuina i luga ole laiga mo le taimi nei i luga ole 100 aso.O le polokalame 2019 o vaieli e 91 e maua ai e la matou 'au i luga o le matafaga le tele o auala e faʻatautaia ai le viliina ma le faʻamaeʻaina lelei, nofoaga e faʻamamaina ai, taimi faʻaili ma fetuutuunai auala faʻamaeʻaina.O le taunuuga, ua siitia le matou tau averesi i lalo ifo o le $6 miliona i le vaieli.E fa'atasi ai ma le fa'aauau pea ona fa'aleleia atili le fa'atinoga o le lelei o la tatou EUR e fa'aopoopo i le aofa'i o le va'aiga fa'a-quartile fa'amauina talu mai le 2016.

Fa'ata 13, talu mai le mauaina o le Kaybob Duvernay eka i le '16, ua sili atu nei i le 80 vaieli o lo'o fa'agaoioia i luga o le aseta, o le gaosiga na tumau pea mafolafola i le kuata lona fa i le 9,000 tutusa i le aso ma le 55% suau'u.Mo le tausaga na sili atu le lelei o le faʻatinoga i faʻamoemoega e tusa ma le 20%, ua tele a matou galuega ausia i le eria, faatasi ai ma le viliina ma faʻamaeʻaina le tau maualalo i lalo ifo o le $6.3 miliona, viliina le vaieli sili ona vave i le taimi nei i le 12 aso ma viliina le pito sili ona umi e oo mai i le taimi nei i luga atu o le 13,600 futu.I le avea ai o se vaega o le fa'aauauina o le fa'aleleia atili, ua amata ai e Murphy le fa'aaogaina o suau'u-lua e fa'aitiitia ai le kasa oona ma tau tiso i le Kaybob Duvernay, ua mae'a ona ausia le 30% fa'aitiitiga o kasa mo lenei vaega.

Fa'ata 14, o le matou aseta a Tupper Montney na maua ai le 260 miliona kupita futu i le aso i le kuata.Matou te fiafia i le 2019 i'uga lelei ona o lo'o fa'asolo ma fa'atutusa ma le 24 Bcf type curves, o se si'itaga mai le tulaga muamua o le 18 Bcf i le 2018. I le aotelega, na matou maua ai tupe maua fua lelei i le 2019 ma le tau fa'atauva'a. ole CAD2.15 ile Mcf.

Fa'ata 16 i la matou pisinisi Fagaloa o Mekisiko o Murphy ua i ai nei i luga o lenei fa'ato'a fa'alauteleina o le fagaloa o Mekisiko mo le ono masina ma i le kuata lona fa na maua ai e lenei pisinisi le 82,000 tutusa i le aso i le 85% vai.I le kuata atoa, na matou aumaia ni vaieli se tolu i luga o le initaneti ina ua maeʻa galuega faʻapipiʻi ma toe faʻaleleia.E le gata i lea, e pei ona ou taʻua muamua, ua matou faʻataunuʻuina se faʻamatalaga o lo matou malamalama e uiga i le King's Quay faiga faʻafefeteina.

Fa'ata 17, o lo'o fa'agasolo a matou galuega fa'atino e pei ona fuafuaina i le Fagaloa, o lo'o i ai nei le matou fa'ailoga e viliina ai se polokalame e tolu-vaivai i Front Runner fa'apea fo'i ma se va'a fa'ata'ita'i o lo'o fa'atautaia galuega e lua i tua i lalo o le sami, i le taimi muamua. ituaiga 2020. A o matou auiliiliina nei galuega faʻatasi ma isi o loʻo lisiina i le faʻataʻitaʻiga e aumai isi voluma i luga ole laiga e faʻatumauina ai a tatou fua faʻatatau o gaosiga mo se taimi umi e pei ona faʻaalia muamua.O a matou poloketi tetele mo taimi uumi i Khaleesi / Mormont ma Samurai o loʻo faʻagasolo lelei faʻatasi ma faʻainisinia i lalo o le sami ma konekarate faufale na tuʻuina atu talu ai nei i lalo o le paketi.

Fa'ata 19, mo le kuata muamua 2020, matou te fa'amoemoeina le gaosiga o le 181,000 i le 193,000 fa'atusa i le aso e fa'amauina ai le fa'aitiitia fa'alenatura ma le taimi e fa'atulaga ai, e aofia ai ma le sili atu ma le 3,000 tutusa i le aso e feso'ota'i ma Terra Nova o lo'o tumau i luga ole laiga.O le gaosiga o le 190,000 i le 202,000 i le 60% o le suauʻu o loʻo fuafua mo le tausaga atoa o le 2020 e faʻavae i luga o le fuafuaga faʻavae e $ 1.4 piliona i le $ 1.5 piliona.Mai lena aofaiga, e tusa ma le $1.2 piliona o le tatou paketi o lo o faamatuu atu i a tatou aseta i le Eagle Ford Shale ma fafo.

Ma o le tu'ufa'atasia o la tatou polokalame fa'aletupe fa'aletausaga, o la tatou fa'amuamua o le fa'atupuina lea o le tele o tinoitupe e totogi ai a tatou tufatufaga a'o tatou mauaina aseta fou i le Fagaloa i le 2019 o lo'o i ai se poloketi e tasi i St. Malo lologa, o le tupe mana'omia i se taimi lata mai ma siitia le gaosiga o lo'o fa'amoemoeina ile tolu tausaga.O lenei poloketi na aʻafia ai le matou faʻasoaina o tupe faavae mo le 2020 ona o lo matou faʻamaoni i tupe faʻaalu tupe faʻaalu na mafua ai ona matou fetuʻunaʻi le matou fuafuaga ina ia mautinoa le puipuia o tinoitupe.Ole mea lea e mafai ai ona fa'aauau a tatou tufatufaga ua leva ona tu'u ma fa'atumauina pe tusa ma le 1.5 taimi fa'asili aitalafu ile fua faatatau ole EBITDA.

Fa'ata 20, e pei ona tatou talanoaina i kuata talu ai la tatou fuafuaga e lima tausaga o le Fagaloa o Mekisiko e ausia le averesi o gaosiga e tusa ma le 85,000 tutusa.Mo le 2020, o le matou tupe faʻaalu e $440 miliona e maua ai le gaosiga o le tausaga atoa o le 86,000 tutusa i le aso ma le ono faʻaogaina ma le lima vaieli e le faʻaogaina i luga o le initaneti i le tausaga atoa.O le fuafuaga o le 2020 o se tu'ufa'atasiga o fa'ailoga fa'avae, galuega fa'atino ma fa'amau i tua e pei ona fa'amatalaina i le fa'ase'e muamua.I le aotelega, o le a latou maua pe tusa ma le $1 piliona o tinoitupe faagaioia i lenei tausaga.

Fa'ata 21, e fa'atatau i le ogatotonu o la matou ta'ita'iga tupe fa'aalu, o lo'o fa'amoemoe e $855 miliona le matou paketi i luga o le atunu'u ma e tusa ma le 80% o lo'o tu'uina atu i le Eagle Ford Shale.Matou te fiafia e faʻaauau la matou polokalame sili atu ona malosi i le 2020 ina ua maeʻa le faʻaitiitia o tupe faʻaalu i nai tausaga talu ai aʻo matou faʻatumauina la matou amio pulea i le faʻasoaina o tupe faavae.O vaieli e 97 o loʻo sau i luga o le initaneti i lenei tausaga na faʻamuamua lava i la matou eria o Karnes ma Catarina.E le gata i lea, o loʻo i ai le averesi o le 24% o le tului faigaluega ma le 59 le tele o vaieli e le faʻaogaina e fuafua e sau i luga o le initaneti i le tausaga atoa, aemaise lava i Karnes County.

I le gasologa o le 2020, o le matou Eagle Ford Shale na faʻatupulaia pea e pei ona fuafuaina, ma oʻo atu i le fa o kuata averesi e sili atu i le 60,000 tutusa i le aso.O lenei fa'atupulaia o le suau'u 'anoa ua toe fa'afo'i ai i tatou i se tulaga e le'i o'o iai i le tele o tausaga.I Kaybob Duvernay, matou te fuafua e faʻaalu le $125 miliona e aumai ai i luga ole laiga 16 vaieli faʻaogaina aʻo matou faʻataunuʻuina a matou viliina i le amataga o le tausaga.O le Kaybob Duvernay o loʻo faʻatinoina tulaga ese i luga o le laupapa faʻatasi ai ma taunuuga faʻapitoa i le viliina ma le faʻamaeʻaina lelei ausia.

I totonu o le matou Tupper Montney, matou te fa'asoaina le $35 miliona e aumai ai i luga ole laiga o vaieli e lima i le tulaga lea o tupe faavae e fa'aalu ai nei vaieli e maua fua tupe pe a ma le CAD1.60 AECO tau.O le fa'agata fa'aalu i totonu o tinoitupe maua fua i lenei alagaoa tele o lo'o tu'uina lelei i la tatou fa'asoa e avea o se vaega o mana'oga fa'alelalolagi mo kesi fa'alenatura e sui ai le koale mo se taimi umi ma se lumana'i maualalo kaponi.

Fa'ata 22, o la matou polokalame 2020 e fetaui lelei ma a matou sini su'esu'e umi, matou te fuafua e fa'aalu pe tusa ma le $100 miliona ma vili vaieli se fa, e mafai ai ona matou fa'amoemoe e sili atu i le $500 miliona paelo e tutusa ma punaoa.I le itu a le US o le Fagaloa, matou te umia le 12% e le o faigaluega i le vaieli Mt. Ouray.O lenei fa'amoemoe o lo'o fa'amoemoe e fa'ato'a fa'ato'a fa'ato'a i le kuata lona lua.Matou te matua fiafia lava i la matou polokalame vaieli e lua i Mekisiko;muamua, matou te fuafua e spud Cholula Appraisal lelei sosoo ai ma le avanoa fou taulai atu i le vaipuna muamua i lalo o le masima i Mekisiko taʻua Batopilas.O vaieli e lua o loʻo taulaʻi i a tatou fuafuaga i le lumanaʻi ma mamao Mekisiko.I Pasila o loʻo faʻaauau pea ona faʻatupuina le tele o faʻamoemoega, faʻapea foʻi ma laʻau -- faʻapea foʻi ma fuafuaga o loʻo faʻaauau.O loʻo faʻamoemoe le matou paaga e faʻapipiʻi le vaieli muamua i le amataga o le 2021.

Fa'ata 23, a e va'ai i a matou fuafuaga i nai tausaga o lumana'i, ou te talitonu o le a mafai ona maua pe tusa ma le $1.4 piliona o tinoitupe maua fua pe a mae'a le matou tufatufaga, a'o tu'uina atu pe tusa ma le 5% le gaosiga o le CAGAR, a'o fa'atumauina le 60% o le mamafa o le suau'u.Matou te ausia lenei mea e ala i le faʻasoaina o le $ 1.3 piliona o tupe faavae i tausaga taʻitasi ma lenei 1.4% i le 1.5% o loʻo avea ma polokalame i le 2020, faʻamoemoe e avea ma tausaga sili ona maualuga o tupe faʻaalu.I le isi lima tausaga o lumana'i, o le a fa'atumauina e le matou aseta a le Fagaloa o Mekisiko le averesi o gaosiga fa'aletausaga e tusa ma le 85,000 tutusa i le aso, ma o le Eagle Ford Shale o lo'o va'aia nei e 10% i le 12% le gaosiga o le CAGAR.E pei ona fuafuaina a matou tupe faaalu faaletausaga e $100 miliona o tupe faavae ma suʻesuʻega, lea e mafai ai ona matou viliina le tolu i le lima vaieli i le tausaga.Ou te mautinoa e te ioe o se polokalame 'anoa tausaga e tele.

Fa'ata 24, a'o tatou ulufale atu i le 70 tausaga o se fa'apotopotoga o le Murphy Oil o lo'o fa'atulaga lelei mo le lumana'i pe a mae'a le isi tausaga o le maualuga maualuga o le aofa'i o fa'atinoga o tupe maua a tagata fai sea, fa'atusatusa i le matou tupulaga ua matou ausia le 95 pasene i le aofa'i o tupe maua a tagata fai sea. i le tolu tausaga talu ai.O le matou faila fou ua suia ma le su'esu'ega maualuga o lo'o i ai le gafatia fa'aauau e tu'uina atu tupe maua fua i luga atu o matou tufatufaga fa'atauva'a.

I le faaiʻuga, ou te lagona ua matou faia se suiga tele a o matou suia Murphy i se kamupani e taulaʻi i le Suauʻu Itulagi i Sisifo.O lenei mea e fa'atūina ai i tatou mo le fa'atupuina o tau mo se taimi umi.Ou te matua mitamita lava i le avea ai ma se tasi o kamupani filifilia e maua fua tupe maua ma toe faafoi tufatufaga -- taua tele tufatufaga i a tatou tagata e umia sea i aso nei.Ma o loʻo ia i matou le tomai faʻapitoa e faʻatupu ai le maualuga mo matou tagata e umia sea ma faʻaauau polokalame suʻesuʻe.O lo'o matou tu'uina atu tupe faavae i a matou aseta fa'atauva'a suau'u maualuga e maua ai le fa'atupulaia o tupe maua, o lo'o matou faia nei mea uma a'o va'ava'ai toto'a i auala e fa'aauau ai le fa'agaioiga i le lumana'i.

Faafetai.Tama’ita’i e ma alii, o le a amata loa le sauniga o fesili ma tali.[Operator Instructions] Muamua fesili mai ia Brian Singer mai Goldman Sachs.Fa'amolemole alu i luma.

O laʻu fesili muamua i luga o le Eagle Ford Shale, na e faʻaalia i se tasi o faʻataʻitaʻiga, Slide 12, e te faʻamoemoe - pe na e vaʻai i le maualuga o EUR mai vaieli na viliina i le 2019. Ma sa ou mafaufau pe mafai ona e talanoa i lau mea. fa'amoemoega o lo'o i le 2020 versus 2019 mai le aofa'i o suau'u EUR va'aiga.O le a le mea e te vaʻai i ai o le pito i luga ma lalo o lamatiaga i le ausiaina o le ala tuputupu aʻe o le a tuleia ai le gaosiga i le 60,000 BOE i le aso i le kuata lona fa?

Ia Brian, o le a tatou vaʻai i le faʻaauauina o lena mea ou te le o mautinoa i luga o le ala lava lea e tasi na tatou i ai i le taimi ua tuanaʻi, matou te vaʻai i lenei mea o loʻo faʻaleleia teisi i tekinolosi frac ma faʻaleleia atili ua faia e le matou 'au.E le gata i lea, o lenei tausaga ua na o se polokalame e matua ese lava nai lo le tausaga talu ai e sili atu le mamafa i Karnes ma Catarina ma le itiiti ifo i le eria o Tilden lea na i ai ni faafitauli i le kuata lona fa.Ae o le vaega o Tilden e leai se mea sese i ai, o se manatu o nei vaieli Tilden o loʻo sili atu le lelei o loʻo i luga ole EUR o loʻo ia i tatou i totonu oa tatou faʻaagaga faʻamaonia e leʻi faʻaleleia ona sosoo ai lea ma le tatou fuafuaga umi, ma tatou tausia lena tulaga ona alu ai lea. toe foi i lalo i le tulaga o le a tatou maua i le fuafuaga umi i luga o se numera faatapulaaina o vaieli i le kuata lona fa.

O le mataupu mo le faasoasoaina o tupe faavae o se paaga fou tele BPX, lea o loʻo galue malosi ina ua maeʻa le latou faʻatauga o le BHP i le eria o Karnes ma ni nai vaieli matagofie i luga - lalo ifo o Eagle Ford Shale vaieli ma nisi vaieli matagofie Austin Chalk.O lea ua latou suitulaga ai la matou tupe faavae masani i Tilden ma o loʻo matou suʻeina le tele o autu autu i lenei tausaga ma se tulaga e matuaʻi ese lava tulaga lamatia nai lo tausaga ua mavae i Tilden lea matou te leʻi viliina mo le tele o tausaga.O lea ua i ai le talitonuga i le ausiaina o lena mea ona o le taua o le tatou polokalame e le o faagaioia ma le tele naua o le le faagaoioia o le polokalame i le kuata lona fa lea o lenei tausaga sa matua utiuti lava a tatou tupe faaalu i le lua masina talu ai ae o mai lava i aso nei i Eagle Ford. , Brian.

Matagofie.Faafetai.Ma lona lua o ni fesili se lua i luga o le matafaga.E mafai ona e talanoa i le tulaga o loʻo e vaʻaia i le itu tau ma le pito i luga faʻasaga i faʻafitauli i lalo?Ona vaʻavaʻai ese lea o le taimi faʻaletonu ma le faʻafefe o le vaega masani lea o le faʻagaioia i soʻo se mea, aemaise lava i fafo, ae e mafai ona e talanoa e uiga i le faʻafefea ona e faʻalavelave i le 2020 taʻiala ona o nisi o mea na matou vaʻaia talu ai nei?

Ia, i luga o le ata o le taulaga e lua ituaiga o taimi malolo i fafo o le siosiomaga, o loʻo i ai taimi faʻaletonu e fesoʻotaʻi ma le le fuafuaina o le agai i luma e tupu ia te oe mai lea taimi i lea taimi.E masani lava ma maua i lenei tausaga se alauni e 5% i la matou fa'agasolo gaosiga mo taimi fa'aletonu e le'i fuafuaina po'o le aofa'i o taimi fa'aletonu i la matou pisinisi.O le mea moni i le 2020 ua itiiti le taimi ua fuafuaina ma le tele o alauni, pe a faatusatusa i tausaga ua mavae o le taimi e leʻi fuafuaina.Ia, e faigata ona vavalo i nisi taimi, Brian o tulaga faʻainisinia ia e tupu lelei e pei o le faʻaogaina o lalo o le sami o nei aseta fou, e pei ona ou fai atu muamua i le aso e ono masina a matou meatotino ma gau, pe a e manaʻo pe se malosi o le umbilical ma le laina eletise ma e tatau ona matou faʻapipiʻiina ma toe faʻaleleia, e faigata ona tuʻuina i lena tulaga ma e seasea tupu.

Ae mai la matou vaaiga lautele i totonu o le taulaga ua matou maua lenei faʻailoga ma o le mea lea e masani ona matou faia ma mea e masani ona matou vaʻaia i fafo atu o mea e tasi.Ma a o tatou malamalama atili i le faiga i lalo o le sami, matou te talitonu o loʻo ia i matou i le taimi nei ma o loʻo i ai lena mea ma le mautinoa.E le gata i lea, i totonu o lena taimi malolo 5% o se mea lelei mo le tausaga o, Brian i luga ole 365-aso vaitaimi ua aofia ai se -- alofa mai e fitu aso leai se gaosiga i le Fagaloa mo afa e masani lava o tatou paelo i le Fagaloa e le mafai lava ona uma, Ou te le manatua se taimi na le toe gaosia ai le Fagaloa atoa, ona e eseese a matou paipa i vaega eseese o galuega.Ma ou te lagona o se tulaga lamatia foi.

Ma o isi tulaga lamatia na matou tuʻuina atu i ai, e taua tele e pei o lau faʻatau paelo o le Terra Nova aseta e tatau ona gaosia seia oʻo ia Me ma alu i totonu mo le ono masina ma toe foi mai ia Oketopa ma ona o le tulaga le iloa iina matou alu i luma ma tuu i totonu o se zero.O lea semanu e suia ai a tatou talanoaga muamua o le gaosiga, e pei o ni faʻamatalaga fou, pe a na tupu ia Tesema 19th.O lea ou te manatu e lelei a tatou, e mafai ona e alu i lalo ole zero, Brian.Ona matou tuʻuina lea i totonu ma matou faʻatautaia le matou taimi faʻaletonu ma le tele o faʻamatalaga i le Fagaloa ma se poto masani ma o lea ua ono masina o le aʻoaʻoina o faiga fou i lalo o le sami na matou faʻatau ma matou lagona le mafanafana i mea ua matou maua.

I le avea ai o se tulaga tau, Brian.O le a fa'atupula'ia le tau o aso i le taimi umi.O loo i ai lena mea i totonu oa tatou fuafuaga.Ou te matua le fiafia lava e talanoa i fua faatatau o loʻo i ai i luga o masini eseese.Ae o le mea moni o le a faʻateleina lena, e manaʻomia le faʻateleina o loʻu manatu mo i latou o loʻo tuʻuina atu lena auaunaga, o loʻo tatou vaʻai i lalo ole paketi i masini i lalo o le sami ma le faʻapipiʻiina i lalo o le sami, lea o loʻo faʻatoʻilaloina le tele o na mea ma o loʻo faʻaauau pea ona i ai le faʻaogaina lelei i luga. o va'a vili tetele o lo'o so'o mai i so'o se mataupu moni e uiga i se aso si'itia fua e pei o aso i le nofoaga i le faaiuga o le aso, ma o le ituaiga o galuega o loʻo ia i matou i Khaleesi / Mormont ua naʻo le faʻatulagaina mo nei lua gaioiga e aofia ai. , fa'amae'aina ma viliina i le taimi e tasi -- fa'agaioiga fa'atasi, ma ou te le o popole i tau i so'o se tasi oa tatou pisinisi i le taimi nei.E pei ona ou vaai atu i le lelei o le taumafaina o le siitaga o le aso ma o aʻu i le taimi nei, a matou faʻatau isi meafaigaluega, e faʻaititia i la matou pisinisi i fafo.

Ioe, Roger.Sa ou mafaufau pe e te mafaia -- ioe, taeao manuia, lau susuga.Sa ou mafaufau pe mafai ona e faʻamalamalamaina le lautele o le fausaga o tupe a le King's Quay.O outou tama e matua lelei le paleni paleni malosi.Sa ou mafaufau pe aisea na avea ai lenei mea ma se sini taua e fai.Ma atonu e fesoasoani mai ia i matou i foliga e ono foliga mai?

Ou te manatu o le matou tulaga sili ona malosi na matou faia na o se tomai e uiga i, e te iloa, o le taulaiga sa i luga o tupe maua tupe faʻaalu tutusa.Tasi le mea e tatau ona iloa e uiga i nei ituaiga o vaeluaga o tulaga o Malaysia uma na faia i lenei auala.O fale uma o Thunder Hawk i le Fagaloa na faia i le auala lea.O a matou pisinisi uma o loʻo faia e se vaʻaiga tele o loʻo umia e se isi tagata.Ua leva ona matou faagaoioia i lenei auala ma ua na o le faaauauina o lea fuafuaga.

E le mafai ona matou faailoa atu fua faatatau o loo matou totogiina i luga o lenei fale, ou te manatu o se fua faatatau sili ona lelei i le ogatotonu o le vaitafe, pe afai e te finagalo i ai, faapaleni le matou paleni pei ona e aumaia i luga e faaitiitia ai lena fua faatatau, aua e eseese matou. aitalafu lamatia ma isi tagata atonu o loʻo auai i lenei pisinisi, na avea o se mataupu o le tatou St. Malo lologa o loʻo oʻo mai i totonu o la tatou tupe faavae, o se galuega taua tele mo se taimi umi, o loʻo lelei tele.Ma o le a se mea matou te faia i le isi tolu tausaga i lena $ 300 miliona o tupe faavae ma tausia le CAGAR ma le tuputupu aʻe na matou maua ma sa matou sailia i mea tau tupe - fesoasoani tau tupe i lena vaega faapitoa o le poloketi.

Poloketi o se aofaiga tele o tupe faavae mo i matou ma na matou filifili e ave la matou pule i lena mea ma faʻatupe i fafo, pe afai e te manaʻo ai, ma ou te matua fiafia lava i le aia tatau o loʻo ia i matou, e le mafai ona ou faʻaalia lena mea o le a ta'u mai ai le mea o le a ou totogia mo le vaeluagalemu i le lumanaʻi pe manaʻo foi se paaga.Ae o le matou vaega atoa o le matou kamupani pe a oʻo mai i luga o le laina, matou te tumau pea i le iva pe laʻititi iva ma ou te lagona mai se vaaiga lautele, o le a le vaaia lea i mea tau tupe.Ma ou te toe fai atu foi o le tinoitupe lea o lo o i ai i le tatou fuafuaga mamao e masalo e maualuga atu nai lo le fua o lo o i ai.O lea ua ou fiafia i na mea uma, Arun.

Ua lelei.Ma o laʻu tulitatao, Roger, o loʻo i luga o le faʻataʻitaʻiga, sa ou mafaufau, pe mafai ona e fesoasoani ia matou mafaufau pe faʻafefea ona aʻafia lau taʻitaʻiga LOE mo le 2020 le maualuga o galuega faigaluega i le Fagaloa o Mekisiko ma le Eagle Ford?Sa ou mafaufau pe mafai foi ona e taʻua ou manatu i le tau o le suauʻu i le '20 e faʻaalu ai le tupe faʻapena ma le tufatufaga?

Ua lelei.Mai se vaaiga o le opex, ou te manatu o le a tutusa le matou opex i lenei tausaga ma le matou galuega.O le matou opex i le kuata lona fa na toetoe lava $3 na a'afia i se galuega e tasi na matou faia i se faiga fa'aalu i le matou vaieli o Chinook, e moni o vaieli na sau i luga o le initaneti i le 13,000 paelo tutusa i le aso, toetoe lava o suauu uma.Ma o le a ou faʻamoemoe i galuega o loʻo i ai iinei, o loʻo i ai le matou tului faigaluega i se tasi o galuega, ma ou te le iloa o le avea ma se avetaʻavale tele i le faʻavasegaina o le aofaʻi o opx mo le tausaga, ae e mafai ona e faʻaopoopoina i kuata taʻi tolu pei o nei vaieli. e masani ona faia i totonu ole masina pe lua ole galuega ole 45 aso e masani lava.O le mea lea e mafai ona faʻafefe i totonu o le kuata, ae o le aotelega o le matou opex mo le tausaga o se kamupani atoa ma la matou pisinisi Fagaloa o Mekisiko e tatau ona lagolagoina.

Mai le vaaiga, e te ave le ogatotonu o le taʻiala i la matou tupe faʻaalu, o le mea moni o la matou sini.Ma i le tausaga talu ai foi, na tatou ausia lena sini ma o loʻo tatou i lalo o lena sini mai se tupe faʻaalu tupe faʻaalu i luga o faʻamatalaga o tinoitupe, ma o le a naʻo aʻu --o loʻo tatou i ai i lena sini i luga o le faʻaopoopoga, lea e le o le auala atoa. tinoitupe i le taimi nei, ioe, e le o le matou sini e faʻaaoga i luga o loʻo i ai le tele o mea e mafai ona fai, ma o lenei tau o le suauʻu e manino lava e le mafai ona alu i luga aʻe o le ogatotonu.Afai tatou te vaʻavaʻai i le fasi pepa i aso nei ma aʻafiaga o siama talu ai nei ile tau ole suauʻu, masalo tatou te manaʻomia le $55 e leai se faʻafitauli, ae a e vaʻai i le fasi pepa o loʻo i ai nei, atonu e tatau ona tatou alu i le pito maualalo o la matou taʻiala o tupe faʻaalu. $1.4 piliona i le $1.45 midpoint ma oʻo i le ogatotonu o lena mea ina ia mafai ona ausia e aofia ai le tufatufaga.

Ma a matou faia lena mea matou te maua ni avanoa avanoa e le tatau ona aʻafia ai le gaosiga i nisi taimi i vaega eseese o le kamupani e manaʻo e faʻaalia i se taimi mulimuli ane.Ae o la matou sini o le ufiufi lea;o le tatou sini o le tipiina pe a manaʻomia, ma ia manatua lenei mea, o le mea moni, o le tatou puipui e pei ona taʻua muamua e Tavita o loʻo fesoasoani ia i tatou iina i lena tulaga ma e aofia ai i le mea na ou fai atu ai.O lea e $55 WTI averesi mo le tausaga, lea ou te manatu e matua mafai lava ona ausia.E le o se faafitauli lava.Ma i le lalolagi 53, e na o le $20 miliona, $30 miliona o tupe faaalu e taulima ai, Arun.

Talofa, taeao manuia.Na ou manaʻo e tulitatao sina mea i luga o le Eagle Ford iinei, e mautinoa na e maitauina o loʻo i ai se taimi faigaluega i le kuata lona fa, naʻo le tilotilo i lau taʻiala o le gaosiga o le Eagle Ford muamua, e foliga mai e paʻu i lalo pe a ma le 15% faʻatusatusa i le 4Q.Ou te iloa na e talanoa tele e uiga i le taimi lelei.Na'o le mana'o e fia maua se lagona pe o iai pe leai foi ni galuega fa'aauau i le kuata muamua o le '20, ituaiga, e a'afia ai lena gaosiga ma atonu e mafai ona e tautala teisi i lenei gaosiga, ituaiga, cadence i le taimi atoa. le tausaga.Ou te iloa na e taʻua le 60,000 i le kuata lona fa, pe tatau ona tatou vaʻai i se tulaga mautu i le 2Q ma le 3Q, atonu o le a fesoasoani mai ia te aʻu i luga o nisi o faʻatonuga i luga o le Eagle Ford iinei?

Fa'afetai.Leo.O lea la i le kuata lona fa, na i ai ni a matou aafiaga mai le tele o galuega lelei i luga o vaieli maualuga atu nai lo masani pe a fai a matou galuega masani faʻaleleia siisii ​​luga ole Eagle Ford, na matou vaʻaia ai se tulaga tutusa o gaioiga, ae o loʻo i ai le tele o taimi malolo. e feso'ota'i ma vaieli maualuga le tele o vaieli e 300 i le 400 paelo i le aso, nai lo vaieli e 40, 50, 60 paelo i le aso.O se mea la e le masani ai.Sa i ai ni a matou vaieli fou na sau i luga ole laiga ia Setema i Catarina sa fai sina faaletonu na matou o ai i fafo ma fai ni galuega faamama oneone i luga o na vaieli, o na vaieli ua toe foi uma ae pe a ma le tasi le fua o le gaosiga masani.O lea la, mai le gaioiga o galuega i Catarina, atonu o loʻo tatou vaʻaia pe tusa ma le 500 pe 600 paelo i le aso o loʻo faʻatumauina aafiaga mai lena mea a o tatou agai atu ia Ianuari.O isi vaega o le fanua o lo'o i ai i le laina e pei o le masani.

I totonu o vaieli i East Tilden, lea na fa'ailoa mai e Roger e le lelei le fa'atinoina o la tatou fa'ata'ita'iga, ae na sili atu nai lo fa'amoemoega muamua mai vaieli mai le 2015 ma muamua atu.O na vaieli na a'afia ai le matou kuata e ova la'ititi i le 700 paelo i le aso.O le aafiaga o lena i le amataga o le 2020 e tusa ma le 1,000 paelo i le aso, ma o lena aafiaga o le a faʻaitiitia i le tausaga.O lea la ua tatou va'ai i sina fa'aletonu i le amataga o le tausaga.Na fa'amoemoe o le a pa'ū fa'alenatura i le Eagle Ford ma le fa'amalo o le fa'amalo, tele lava ia Setema ma Oketopa o le tausaga talu ai, o le matou va'aiga fou i luga o le initaneti i lenei tausaga, o lo'o sologa lelei le fa'atinoina o le matou viliina ma le fa'amae'aina o polokalame.E i ai a matou polokalame o vaieli e sau i luga o le initaneti lea i le kuata muamua e foliga mai i le kuata muamua o le 2019. Ona faʻatali ai lea i le vaega mulimuli o le kuata lona lua mo a matou vaieli Karnes faʻaogaina i luga ole laiga.O lea e fai si faasolosolo mulimuli ane o vaieli fou i le kuata lona lua ona e vaʻaia lea i le 2019. Ae o se faʻamalosi malosi mo le tausaga atoa ma sili atu vaieli IP maualuga i Catarina ma Karnes na saofagā i le tuai o le kuata lona lua ma le kuata lona tolu ma se tele le tuleia o vaieli Karnes e le o faʻaaogaina i le kuata lona fa o le 2020.

Ua lelei.Fesoasoani tele lanu.O lea e mautinoa lava e foliga mai o loʻo i tua le afa o le mamafa i luga o le tuputupu aʻe o le Eagle Ford i le '20 iinei.

O le a faapena lava, Leo.A e taofi le faʻaaluina i le faaiuga o le tausaga i le pito i luma o le utaina o tupe faavae, lea o le a avea ma mea masani i Shale.E le na'o i matou o Murphy.E sili atu ona faigata ona fai i lena auala.

O la matou polokalame i le 2020 e 14 vaieli e sau i luga o le initaneti i le tuai i le faaiuga o le tausaga i Karnes.O lea e sili atu le mautu lelei o le fa'aolaina i le 2020, fa'atusatusa i le 2019. O lea e tatau ai ona tatou alu ese mai le tausaga i se tulaga maualuga nai lo le fa'asolo i lalo ma le fa'aitiitia masani.O lea la ua fai si ese si vaaiga i lenei tausaga o le tatou polokalame.

Lelei, e mautinoa lava e lelei le lanu.. Ma ou te masalo, naʻo le manaʻo e tulitatao sina ituaiga o ituaiga o isi lua tausaga i le tulaga o le auala o loʻo e mafaufau ai i le vaaiga.Ou te iloa na e fai mai o le 2020 o le maualuga lea mo tupe faʻaalu, o lona uiga, e foliga mai o lena ituaiga e sau i lalo, e te iloa, i le '21.Ou te iloa na outou talanoa e uiga i le 85,000 BOE i le aso i le Fagaloa o Mekisiko.Ae a'o ou tilotilo i au fa'ase'e ma va'ai i nisi o fa'asologa o fa'asologa.Na o le fia maua se lagona, e foliga mai e le tele ni vaieli i le Fagaloa o loʻo oʻo mai i le faaiuga o le tausaga i le '21.E tatau la ona tatou faʻamoemoe o le a faʻaitiitia le gaosiga o le Gulf i le '21 ona alu aʻe lea i luga i le '22 o Khaleesi ma Mormont e sau i soo se mea e mafai ona e fai atu ai i lena mea?

O lenei tausaga, o le a avea ma faʻailoga maualuga o le gaosiga i le isi lua tausaga i le Fagaloa, ae e le o se faʻaititia tele, o nei vaieli e maualuga le fua o vaieli pe a e vaʻai i ai i luga o lenei siata e le o faʻaalia foi iinei.O vaieli e leai ni op, o lea ua na'o Kodiak tatou te fiafia ai i le tele o galuega galue iina, o se tasi oa tatou fanua sili atu ona aoga ma meaalofa lelei ofoofogia.E matua mautinoa lava i le averesi o lenei, ou te fai atu o le laumua e momoli atu ai atonu o loʻo i lalo o le taʻiala muamua.Ma o loʻo i ai a matou vaieli taua o loʻo oʻo mai iinei i lenei lisi ma i totonu o le le-op i St. Malo ma Kodiak ma pei o -- ma Lucius foi.O le mea lea e le o faʻamaonia ai le non-op iinei, ae e matua mautinoa lava e uiga i la matou faʻataʻitaʻiga umi o le gaosiga o lenei sini 85 ma le faʻaitiitia o tupe faʻaalu i le faaiuga o le vaitaimi o fuafuaga.

Mauaina, ua lelei.Ioe, ioe, e foliga mai o loʻo i ai le tele o isi vaieli i luga o faʻataʻitaʻiga o le a fesoasoani e toe faʻatumu nisi o na mea.Lelei e talafeagai.

Ma o nei vaieli e maualuga tele le gaosiga, Leo, ma le tele o tului faigaluega, ae o vaieli maualuluga ia tatou te feagai ai iinei.

Ua lelei.Leai, e fesoasoani lena.Ma ou te masalo atonu o le mea mulimuli lava i le suʻesuʻega.I luga o lau Slide 22, naʻo le manaʻo e vaʻai pe tatou te maua sina lanu sili atu i luga o nisi o nei faʻamoemoega o loʻo oʻo mai i se taimi mulimuli ane o le tausaga e tusa ai ma mea na e manatu e ono i ai i Batopilas poʻo le vaieli o le a avea oe ma aʻu. matemate su'ega i le amataga o le '21 i Pasila, na'o le taumafai e maua se lagona po'o le a le tele o fa'amoemoe e mafai ona toe maua i totonu o na vaieli?

Ia, o le uiga o la'u tala -- ina ia faailoa atu nei ituaiga o mataupu e manaomia ai le tele, tele o faamaoniga a paaga ma o le mea lea e le maua ai iinei.O lona uiga, e masani lava i le Fagaloa o Mekisiko, e te faʻamoemoe i le suʻesuʻega e avea ma 75 miliona paelo faʻatasi ai ma le ituaiga avanoa, o mea ia o loʻo matou tulimataʻia pea iina.I le matou eria o Cholula i Mekisiko, na matou maua ai se mea na maua iina i le tausaga talu ai na faʻaalia, ma o se tulaga maualuga lena ma lelei sina suauʻu o loʻo i ai - e i ai mafolafola pe a e manaʻo ai, ma e tatau ona matou o ese mai lena fausaga i se faatanoa mafiafia i se tasi o vaieli, e leai se vai i totonu o le sone, ma sa matou faia le tele o galuega seismic iina faapea foi ma se avanoa lata mai ma se tali lelei seismic i fausaga uma o le vaieli Cholula. .Ma i lena ituaiga o vaega mai lena vaieli ma le avanoa lata ane e tutusa ma ia, tutusa le loloto o tausaga e sosoo ai, pe afai e te manaʻo ai, o le 100 miliona paelo-ituaiga mea o loʻo tatou ulagia i lena nofoaga tele.

O lea e lua a matou pisinisi i Mekisiko i le taimi nei, o le tasi o le ogatotonu o le Miocene small tieback zone i le 100 miliona paelo i Matu sasaʻe o le Talos mauaina lea e faigofie ona tatou faʻaopoopo i ai ma faʻaopoopo i ai e tutusa lelei ma mea tatou te faia i le Fagaloa.Ma o lo'o i ai le vaieli o Batopilas o se vaieli tele i luga atu o le $160 miliona e tutusa ma le lapo'a ma o se fausaga tele Miocene i lalo o le masima.Ma o na avanoa, ma o le mea moni, o le matou Sergipe-Alagoas basin, matou te le o faʻaalia le tele o na avanoa, lea e mafai ona e faʻamoemoeina se mea faapena ma le paaga e tatau ona fai si tele.Ma faʻamoemoe mo i latou ia tetele ma o iina e te alu i luga o le 500 ma na pau lava le mea e mafai ona matou fai atu ai.Toe foi i se vaieli masani i le Fagaloa 75, ua matou pa'i atu i se vaega lelei o, latalata i le 100 ma tua atu i le Fagaloa -- i le itulagi Mekisiko ma nei ituaiga o tau tele [Indecipherable] o vaieli, togafiti vaieli, o le mea moni.Ona sosoo ai lea ma se avanoa tele i le lumanaʻi mo i matou i Pasila matou te matua fiafia i ai.Ae fa'atapula'a fa'amatalaga ile taimi nei.

O fesili e lua, ou te manatu e le o matua talisapaia e le maketi le manuia o St. Malo na lafoina le '24 taimi.E mafai ona e naʻo, ituaiga, talanoa e uiga i foliga o le gaosiga pe a oʻo mai i luga ole laiga i le '23 ona faʻafefea lea o le lautele i luma ma o le a le umi - o le umi o na voluma i totonu o le polokalama?

Taeao manuia, Gail.O St. Malo e o'o mai i le tuai o le '23 i le amataga o le '24 ituaiga o tumutumu, e fa'aopoopoina le silia ma le 5,000 paelo i le aso e maua ai le fa'aputuga mai fafo ma fa'aopoopo pe tusa ma le 32 miliona paelo o fa'aagaaga a tatou sea ma NPV taua, NPV i le $150 miliona i le $160 miliona. ma e tusa ma le 18% i le 20% fua faatatau o le toe faafoi i le $55 mafolafola suauu.O lea e taua tele ma o'o mai i se taimi lelei mo la tatou fa'asoa i fafo.

Matagofie.Ona sosoo ai lea ma le 2019 Fagaloa o Mekisiko na i ai ni eseesega sili ona maloloina.E mafai ona e tuʻuina atu ni lanu i luga o le auala o loʻo vaʻavaʻai ai oe ile GOM differentials ile 2020?

Ioe, ou te manatu o le eseesega o ata i le Fagaloa ua sili atu ona lelei nai lo le vaʻaia mai le IMO 2020 vaaiga e leʻi avea ma se aafiaga tele.O eseesega e maualalo ifo nai lo vaega o le '19.I aso nei, i la matou pisinisi Mars lea matou te faailogaina ai Mars i le Fagaloa o Mekisiko, o aseta uma ia na matou faʻatau mai Petrobras, faʻapea foʻi ma a matou Medusa matutua ma lagona muamua.E tusa ma le 36% o la matou gaosiga, o nei eseesega e manino lava e sili atu i le $ 1 tausaga i le taimi nei, o le eseesega o Fepuari ma o le $ 1.40 lelei, o nisi CHOPS na valoia o le a i lalo ifo o le tala le lelei, i le mea moni.Ma matou te vaʻai i lenei mea e sili atu nai lo le mea na mafaufauina muamua.

I le HLS i le Fagaloa, e tusa ma le 21%, o nisi ia o tupe faʻaalu sili ona maualuga i luga o le matou Kodiak non-op well ma a matou pisinisi LLOG uma na matou faʻatauina ma le fanua dalmatian o loʻo matou maua ma o loʻo galulue i luga ole kuata fa, iina. sa $4 lelei ma o lea ua tatou manino i le 350 tulaga lelei iina, ma ou te lagona le fiafia i lena mea.O le isi tulaga manaia mo matou o Magellan East Houston, MEH lea e fai ma sui o le 33% o matou vai tuai o loʻo sau i fafo, pisinisi a Eric i Eagle Ford.Ma o nei mea e lua e tusa ma le $3.40 pe $3.40 lelei i le WTI faavae lea matou te faailogaina ai le auvaa.O le aotelega la, e tatau lava ona tatou fa'atulaga ma ou te talitonu pe a e va'ai i femalagaiga ma le tau o lo'o i ai le tatou kamupani, ma le mea o lo'o i ai a tatou paelo.O le a matou lelei pea i toetoe lava o soʻo se tupulaga, aua o le natura tulaga ese o loʻo matou faʻatau atu ai nei paelo ma fiafia tele e uiga i fefaʻatauaiga o loʻo ia i matou, matou te manatu o se tulaga faʻatauvaʻa Ma o le mea lea na matou faʻaopoopoina ai a matou pisinisi Fagaloa ma faʻasoa le tele o tupe faavae. i la matou pisinisi Eagle Ford.Afai e iai sau tau maualuga, e te maua lava le avanoa.

Faafetai.[Operator Instructions] Ma o le isi fesili e mai ia Paul Cheng mai le Scotia Bank.Fa'amolemole alu i luma.

Afai e tatau ona e fetuunai le tupe faʻaalu pe tatau ona matou manatu e naʻo Eagle Ford pe o le a e faʻafetaui foi i isi vaega?

Leai, ma ou te toe manaʻo e le faʻaalia lenei mea i le taimi nei.O loʻo i ai ni a matou faʻatagaga o fuafuaga tau atinaʻe fanua i Vietnam o se vaega o la matou fuafuaga, lea afai e te faia lena mea taua e mafai ona tuai, ma o loʻo matou vaʻaia ni tau eseese ma nisi suʻesuʻega i le faaiuga o le tausaga.O loʻo matou taumafai e faia na faʻaitiitiga masani pe a matou le fetuunaʻi a matou tupe faʻaalu sili ona maualuga o tupe faʻaalu i galuega ma faʻamau i tua i le Fagaloa, pe suia foi le matou faʻasologa i le Eagle Ford i le taimi nei.Ou te lagona le toʻa e mafai ona tatou faia lena mea ma o le a tatou faia, afai tatou te manaʻomia e fai o le a tatou faia.

Manaia.Ma i Pasila ua uma ona outou iloa poo le a le vaieli o le a e viliina i le tausaga a sau - i le amataga o le tausaga fou?

E i ai so matou manatu lelei - e lelei lo matou manatu i ai, ae o loʻo matou feagai ma se paaga tele iina.Ma ou te manatu e mafai ona e toe foʻi i tua ma mataʻituina a latou faʻamatalaga i luga o se isi galuega tele tele iina i le aluga o taimi, ma e te faʻamoemoe foi i se faʻaaliga tutusa iinei.

Ua lelei.E le'i mafai la ona e tu'uina mai ia i matou se -- atonu o se fa'ata'ita'iga pito i luga po'o so'o se mea e fa'atatau i lenei taimi?

Ua lelei.Ma a e fai mai i le amataga o le tausaga a sau.O tatou talanoa e uiga i le amataga o le kuata muamua?O le a...

Ioe.O le rig plan iina e aofia ai pemita ma le faʻatulagaina o tatou paaga, e aofia ai ma isi poloka o loʻo ia i latou.Ma ou te faʻamoemoe o le a vave i le '21 i le taimi nei.Ioe, lau susuga.

Ua lelei.Ma atonu na ou misia.E maofa pe a e fai mai e te le maua se vaipuna i luga o le vaitafe i le Eagle Ford mo le isi 100 aso?

Leai, leai, leai, o lena mai le taimi na matou tuu ai se vaieli i le amataga o Oketopa ma o le a i ai ni vaieli e tafe i le Aso Toonai.O lea ua leva.

O le fa'asoaina o tupe faavae o la matou pito i luma o lo'o utaina le polokalame o le Shale e a'afia ai ma fa'asili atu le gaosiga i luga atu o la matou EUR masani, na matou mu ai mo lena mea i le kuata lona fa.O lea la ua i ai le matou mataupu i luga o se fuafuaga umi ua fuafuaina i luma pito i luga o le galuega.Sa matou viliina ma vili e tolu iina e amata tonu lava i le faaiuga o le tausaga.Ma o loʻo matou aumaia i luga o se pusa 10-vaieli taua iinei vave ma lagona lelei e uiga i la matou taʻitaʻiga ma mea o loʻo matou faia iina.

O matou, Paulo.Matou te amataina lenei - matou amata i le taeao o le Aso Toonai.Ua fai si leva, o le mea o loʻo ou taumafai e fai atu e faigata i se taʻaloga a Shale ma o le ae iloa e seasea ona le tuʻuina se vaieli i totonu o le 100 aso ae ua matou toe kiliki ma faʻaopoopo vaieli i le kuata atoa. ma e i ai le tele o le fau o vaieli, e pei ona faamatalaina muamua e Erika i le valaau.

Ua lelei, ae o le mea mulimuli mai ia te aʻu, e mafai ona e tuʻuina mai ia i matou - o le a le East Tilden, le faʻatinoga lelei i le kuata lona fa o loʻo e talanoa ai?Ma o le a le faʻamatalaga a le kamupani na e faʻaaogaina?Ma ua uma ona e fetuutuunai lena tala pe e te manatu o le East Tilden lelei i le kuata lona fa o se faʻalavelave ma o lau tupe faʻaalu o loʻo tumau pea, OK.

Ioe, Paulo.O le vaieli i East Tilden, na matou aumaia na vaieli i luga ole laiga o latou IP30s sa fetaui lelei ma le matou vaʻaiga.E le o le numera saʻo, ae o se mea e tusa ma le 800 BOE i le aso averesi mo vaieli e valu.O lea latou te foliga lelei tele pe a ma le 30 aso talu ona amata ona matou vaʻai i se paʻu paʻu.O lea - e pei ona ou taʻua, o le agai atu ia Ianuari o le va i le va o le matou vaʻaiga muamua ma le gaosiga o loʻo i ai nei mo le aofaʻi o vaieli e valu e tusa ma le 1,000 BOE i le aso, ma matou te faʻamoemoe o le ai ai iina, ae o le a faʻaitiitia. le tausaga e pei ona pa'ū le fa'amoemoe muamua e pei ona masani ai vaieli.

Faafetai mo le taliina o le fesili.O se tasi o manatu na e faia i lau, ituaiga, folasaga ua e toe fa'afouina le fa'avae o aseta e avea ma se ta'aloga mama i Sisifo.Ae o loʻo ia te oe lava le suʻesuʻega a Vietnam ma e foliga mai o se mea itiiti lava i le taimi nei.O lea ou te fia iloa po o le a le mafuaaga e taofi ai na aseta?

O lo'o i ai se tulaga maualuga tele i na aseta.E i ai se matou sailiga taua iina o le a matou aumaia i luga o le initaneti, o loʻo matou faia nei meaʻai, ma o le a maua le matou faʻatagaga o fuafuaga tau atinaʻe iina e ala i le malo - o le malo iina sa tuai tele.Ma o matou - faʻatasi ai ma a matou tupe faʻavae e leʻi faʻanatinatiina i latou pe a e manaʻo ai.O se tulaga tulaga ese.Na'o matou fa'aopoopoina se isi poloka ma se tasi lelei tautinoga, o lo'o i ai a matou fa'asologa o fa'amoemoega e maualalo le lamatiaga e viliina e jack-ups ma fa'ataga ai i matou uma ituaiga o luga, ae i lenei taimi fa'apitoa fa'atasi ai ma le tupe fa'asoasoaina o le i ai o se CAGAR fa'atapula'a ma leai se totogi. tinoitupe ma fau se pisinisi e tele tupe maua fua.Ua fa'agesegese i le lua tausaga muamua mo la matou pisinisi, ae e mautinoa lava o le a matou viliina iina i le tausaga fou, ma o se moe mo i matou e taua tele ma mafai ai ona matou fetuunai uma e aofia ai vaega eseese o la matou pisinisi agai i luma.

E pei la o Vietnam, e iai se tulaga tulaga ese, o se tulaga e ulufale ai e taugofie tele, o se mea manaia tele e maua iina, o le a - tuʻuina i totonu o la tatou fuafuaga mamao o loʻo i totonu o le mea na matou faʻaalia iinei ma fiafia tele i ai.Na'o le le avea ma se laumua tele iina i lenei tausaga mo na mafuaaga uma tatou te faitau ai i aso uma.

Lelei, toe tasi le fesili suʻesuʻe, pe a ou manatua, ou te manatu o le lima pe ono tausaga talu ai na e faia ai ni taumafaiga e fai ni suʻesuʻega i Suriname, o se tasi o muamua, ou te manatu, faavaomalo E&Ps e faia lena mea.Ma o lena ituaiga o faʻalavelave le auala i le taimi nei, ioe, o loʻo tatou vaʻai i ulutala Suriname i se tulaga e foliga mai i aso uma.Ou te fia iloa, pe i ai sou fiafia e toe asia avanoa i lena fa'afanua fa'atupula'ia?

Matou te fiafia i avanoa uma i le Itulagi lea matou te taulaʻi i ai, o Amerika i Saute, Fagaloa o Mekisiko talafeagai ma Mekisiko i fafo o loʻo i ai se matou poloka taua ma talu ai nei na matou faʻaopoopoina i Pasila se isi vaega i Portiguar Basin.O vaieli na matou eliina i le tele o tausaga ua mavae, e matua ese lava a matou taʻaloga, e matua ese lava le taimi.O matou -- e pei ona e iloa, sa avea ma su'esu'ega i le lalolagi atoa, ae o lo'o matou taumafai e taula'i i le mauaina atili o fa'amatalaga ma sili atu ona taula'i i fa'amaumauga ma na'o pesini o lo'o matou galulue ai.Ona tatou te le'i auai, e le faapea tatou te le'i tilotilo i ai ma o le tau o le poker iina na sili atu nai lo le mea na tatou mananao e fai.Ma o nisi foi taimi i totonu o se atunuu faapena e foliga faigofie, ae a e vaʻai i maliliega eseese na e malilie i ai, o le tilotilo i se aso o se tasi o le a matua faʻatapulaaina oe i se vaʻaiga atinaʻe pisinisi agai i luma.Ma i nisi o na nofoaga e le mafai ona matou faia se maliliega matou te mananao e galulue ai. O lea matou te tilotilo i lenei itulagi, matou te le tetee i le galulue iina, ae leʻi maua se avanoa matou te fia auai ai. ma le mea e mafai ona tatou faʻaopoopoina ai le taua tele o tagata fai sea.

Ua lelei.E le toe i ai ni a tatou fesili i lenei aso ma o le a faamuta ai la tatou valaau i lenei aso.Matou te fa'afetaia tagata uma mo le fa'afofoga mai, ma o le a matou feiloa'i i le isi a matou fa'ai'uga ta'i kuata.Faafetai tele lava.

10 fa'asoa sili atu matou te fiafia i ai nai lo le Murphy OilPe a iai se fa'atauga fa'asoa a tagata atamamai fa'afaigaluega o David ma Tom Gardner, e mafai ona totogi le fa'alogo.Auā foʻi, o le nusipepa na latou faia mo le silia i le sefulu tausaga, Motley Fool Stock Advisor, ua faatoluina le maketi.*

Na faatoa faailoa mai lava e David ma Tom le mea latou te talitonu o sea sili e sefulu mo le aufaipisinisi e faatau i le taimi nei ... ma o le Murphy Oil e le o se tasi oi latou!E sa'o -- latou te manatu o nei oloa e 10 e sili atu ona lelei le fa'atau.

O lenei tusiga o se faʻamatalaga o lenei valaau o le konafesi na faia mo The Motley Fool.A'o tatou taumafai mo la tatou Foolish Best, atonu e i ai ni mea sese, le faia, po'o le le sa'o i lenei tusitusiga.E pei o a matou tala uma, e le tauaveina e le Motley Fool soʻo se matafaioi mo lou faʻaogaina o lenei anotusi, ma matou te faʻamalosia malosi oe e fai au lava suʻesuʻega, e aofia ai le faʻalogo i le telefoni ma le faitauina o faila a le kamupani SEC.Fa'amolemole va'ai a matou Tu'utu'uga ma Tu'utu'uga mo fa'amatalaga fa'aopoopo, e aofia ai a matou Fa'asalaga Mataitusi Fa'atonu o Noataga.

E leai se tulaga o Motley Fool Transcribers i so'o se fa'asoa ua ta'ua.O le Motley Fool e leai se tulaga i soʻo se faʻasoa o loʻo taʻua.O le Motley Fool o lo'o i ai se faiga fa'alauiloa.

O manatu ma manatu o loʻo faʻaalia i inei o manatu ma manatu o le tusitala ma e le o atagia mai ai manatu o le Nasdaq, Inc.

Fa'atūina i le 1993 i Alexandria, VA., E uso David ma Tom Gardner, The Motley Fool o se kamupani fa'asalalau fa'atupe-au'aunaga fa'apitoa mo le fausiaina o fa'alapotopotoga fa'afaigaluega sili a le lalolagi.Aapa atu i le faitau miliona o tagata i masina taʻitasi e ala i lana upega tafaʻilagi, tusi, koluma nusipepa, leitio, faʻaaliga televise, ma auʻaunaga talafou faʻasalalau, The Motley Fool e siamupini tulaga taua tagata fai sea ma fautua malosi mo le tagata teufaafaigaluega.O le igoa o le kamupani na maua mai ia Siekisipia, o ona tagata popoto na aoaoina ma fa'afiafia, ma mafai ona tautala i le mea moni i le tupu - e aunoa ma le vavae ese o latou ulu.

Location*Please select…United StatesAfghanistanÅland IslandsAlbaniaAlgeriaAmerican SamoaAndorraAngolaAnguillaAntarcticaAntigua and BarbudaArgentinaArmeniaArubaAustraliaAustriaAzerbaijanBahamasBahrainBangladeshBarbadosBelarusBelgiumBelizeBeninBermudaBhutanBolivia, Plurinational State ofBonaire, Sint Eustatius and SabaBosnia and HerzegovinaBotswanaBouvet IslandBrazilBritish Indian Ocean TerritoryBrunei DarussalamBulgariaBurkina FasoBurundiCambodiaCameroonCanadaCape VerdeCayman IslandsCentral African RepublicChadChileChinaChristmas IslandCocos (Keeling) IslandsColombiaComorosCongoCongo, the Democratic Republic of theCook IslandsCosta RicaCôte d'IvoireCroatiaCubaCuraçaoCyprusCzech RepublicDenmarkDjiboutiDominicaDominican RepublicEcuadorEgyptEl SalvadorEquatorial GuineaEritreaEstoniaAtiopiaFalkland Islands (Malvinas)Faroe IslandsFijiFilaniFaraniFarani GuianaFrench PolenisiaFarani Teritori SauteKaponiaKambiaGeorgiaSiamaniGhanaKibraltarGreeceGreenlandGrenadaKuateloupeGuamGuatemalaGuernseyGuineaGuinea-BissauGuyanaHaitiHeard Island and McDonald IslandsHoly See (Vatican City State)HondurasHong KongHungaryIcelandIndiaIndonesiaIran, Islamic Republic ofIraqIrelandIsle of ManIsraelItalyJamaicaJapanJerseyJordanKazakhstanKenyaKiribatiKorea, Democratic People's Republic ofKorea, Republic ofKuwaitKyrgyzstanLao People's Democratic RepublicLatviaLebanonLesothoLiberiaLibyan Arab JamahiriyaLiechtensteinLithuaniaLuxembourgMacaoMacedonia, the former Yugoslav Republic ofMadagascarMalawiMalaysiaMaldivesMaliMaltaMarshall IslandsMartiniqueMauritaniaMauritiusMayotteMexicoMicronesia, Federated States ofMoldova, Republic ofMonacoMongoliaMontenegroMontserratMoroccoMozambiqueMyanmarNamibiaNauruNepalNetherlandsNew CaledoniaNew ZealandNicaraguaNigerNigeriaNiueNorfolk Motu Motu o Mariana i MatuNorwayOmanPakistanPalauPalestinian Territory, occupiedPanamaPapua Niu KiniParakueiPeruPilipinasPitcairnPolandPortugalPuerto RicoQatarReunionRomaniaRussian FederationRwandaSaint BarthélemySaint Helena, Ascension and Tristan da CunhaSaint Kitts and NevisSaint LuciaSaint Martin (French part)Saint Pierre and MiquelonSaint Vincent and the GrenadinesSamoaSan MarinoSao Tome and PrincipeSaudi ArabiaSenegalSerbiaSeychellesSierra LeoneSingaporeSint Maarten (Dutch part)SlovakiaSloveniaSolomon IslandsSomaliaSouth AfricaSouth Georgia and the South Sandwich IslandsSouth SudanSpainSri LankaSudanSurinameSvalbard and Jan MayenSwazilandSwedenSwitzerlandSyrian Arab RepublicTaiwanTajikistanTanzania, United Republic of ThailandTimor-LesteTogoTokelauTongaTrinidad ma TobagoTunisiaTurkeyTurkmenistanTurks and Caicos IslandsTuvaluUgandaUkraineUnited Arab EmiratesUnited KingdomUnited States Minor Outlying IslandsUruguayUzbekistanVanua BolivaginirVienezu Islands

Ioe!Ou te manaʻo e maua fesoʻotaʻiga a Nasdaq e fesoʻotaʻi ma Oloa, Alamanuia Tala Fou ma mea na tutupu.E mafai ona e suia i taimi uma au mea e te manaʻo ai pe faʻamalo ma o au faʻamatalaga faʻafesoʻotaʻi e ufiufi e la matou Faiga Faʻavae.


Taimi meli: Feb-24-2020
WhatsApp Online Chat!