O mea uma e 2,493 na faʻatatau i tau a Saina i le taua tau fefaʻatauaʻiga a Amerika - Quartz

O le toe taui atu o le tau a Saina, ua faalauiloa i aso nei, o le a oo atu i le $60 piliona i oloa auina atu i fafo a Amerika, e aofia ai le faitau selau o mea taufaatoaga, maina, ma oloa gaosi, faamataʻuina galuega ma tupe maua i kamupani i totonu o le Iunaite Setete.

A'o le'i amataina ma le malosi le taua tau fefa'ataua'iga, na fa'atauina e Saina le tusa ma le 17% o fa'ato'aga a Amerika i fafo ma sa avea ma maketi tele mo isi oloa, mai Maine lobster i Boeing va'alele.O le maketi sili ona tele mo Apple iPhones talu mai le 2016. Talu mai le siʻitia o tau, e ui i lea, ua taofia e Saina le faʻatauina o soya ma ula, ma na lapatai mai Apple o le a misia le faʻatauga o aso malolo o le Kerisimasi ona o feeseeseaiga tau fefaʻatauaʻiga.

I le faaopoopo atu i le 25% tau o loʻo i lalo, na faʻaopoopoina e Beijing le 20% o tau i luga o 1,078 US oloa, 10% tau i luga o oloa 974 US, ma 5% tau i luga o 595 US oloa (sootaga uma i le gagana Saina).

O le lisi na fa'aliliuina mai le fa'asalalauga fa'asalalau a le Matagaluega o Tupe a Saina e fa'aoga ai le fa'aliliuga Google, ma e ono le sa'o i vaega.Na toe fa'atulaga fo'i e Quartz nisi o aitema i luga o le lisi e fa'avasegaina i fa'avasegaga, ma atonu e le o i ai i le fa'asologa o latou "fa'atulagaina o fa'asologa o tau" fa'asologa.


Taimi meli: Feb-13-2020
WhatsApp Online Chat!