Plastics Pipe Institute e fa'alauiloa palasitika toe fa'aaogaina i faipule

O le a talanoa le asosi i faipule e uiga i aoga o le faʻaaogaina o palasitika toe faʻaaogaina e gaosia ai paipa.

O le Plastics Pipe Institute Inc. (PPI) o loʻo fuafua e faʻafeiloaʻi se lele i totonu o Setema 11-12 i Uosigitone, DC, e tuʻuina atu ai i le au faipule faʻamatalaga i aoga o le faʻaaogaina o palasitika toe faʻaaogaina e gaosia ai paipa.O le PPI o lo'o avea ma fa'alapotopotoga fefa'ataua'iga a Amerika i Matu e fai ma sui o vaega uma o le pisinisi paipa palasitika.

"E ui o loʻo i ai le toe faʻaaogaina o palasitika i le tele o pisinisi, o loʻo i ai le isi itu o le toe faʻaaogaina e le o talanoaina lautele, ma o le auala ma le mea e faʻaaoga ai le palasitika toe faʻaaogaina e maua ai le tele o manuia," o le tala lea a Tony Radoszewski, CAE, peresitene o le PPI, i le lipoti.

Fai mai Radoszewski, o sui auai o le PPI o loʻo aʻafia i le gaosiga o paipa o loʻo faʻaaogaina i alavai o vai afā e masani ona faʻaaogaina palasitika toe faʻaaogaina.

E tusa ai ma le lipoti a le PPI, o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o paipa maualuga polyethylene (HDPE) o loʻo gaosia ma mea toe faʻaaogaina e tutusa lelei ma paipa na faia mai i le taupou HDPE resin uma.E le gata i lea, e le'i leva atu ona fa'alauteleina e le vaega o fa'atonuga fa'ata'atia a Amerika i Matu ia tulaga o paipa HDPE o lo'o iai e aofia ai resini toe fa'aaogaina, fa'atagaina le fa'aogaina o paipa alavai HDPE toe fa'aaogaina i totonu o le sa'o-o-ala.

"O lenei suiga agai i le faʻaaogaina o mea e toe faʻaaogaina e maua ai le avanoa mo inisinia mamanu ma ofisa faʻaoga lautele o loʻo taumafai e faʻaititia le tulaga atoa o le siosiomaga e fesoʻotaʻi ma galuega faʻafefe alavai," o le tala lea a Radoszewski.

"O le faʻaaogaina o fagu lafoai e fai ai ni mea fou e mautinoa lava e aoga, ae o le aveina o lena lava fagu tuai ma faʻaaogaina e fai ai paipa o se faʻaoga sili atu lea o le resin toe faʻaaogaina," o le tala lea a Radoszewski i le lipoti."O le matou alamanuia e ave se oloa e 60 aso e faʻagata ai ma faʻaliliuina i se oloa e 100 tausaga le tautua. O se faʻamanuiaga sili ona taua o palasitika matou te mananaʻo ia iloa e matou faipule."

O le a fesoasoani lea fa'aputugatupe i nu'u ma kamupani i le atina'eina o tekonolosi fou e fa'atatau i le toe fa'aaogaina ma le fa'aumatiaina o otaota.

Le Pennsylvania Recycling Markets Center (RMC), Middletown, Pennsylvania, ma le Closed Loop Fund (CLF), New York City, talu ai nei na faʻasalalau ai se faigapaʻaga a le setete atoa e faʻatatau i le $ 5 miliona tupe teufaafaigaluega i le toe faʻaaogaina o aseta i Pennsylvania.O lenei polokalame i le setete atoa o loʻo mulimulitaʻia tupe faʻaalu a Closed Loop Fund i Philadelphia's AeroAggregates i le 2017.

O le $5 miliona o le tautinoga a le Closed Loop Fund o loʻo tuʻuina atu mo poloketi Pennsylvania e tafe atu i le RMC.

O le Closed Loop Fund ua tuuto atu i le teufaafaigaluegaina o tupe i totonu o itumalo ma kamupani tumaoti o loʻo atiaʻe tekinolosi fou e taulaʻi i le faʻaumatiaina o otaota poʻo le atinaʻeina o tekonolosi fou poʻo le faʻaleleia o le toe faʻaleleia o tekonolosi mo poloketi ua fuafuaina e faʻaleleia ai fua faatatau toe faʻaleleia, faʻateleina le manaʻoga mo oloa na faia mai mea toe faʻaaogaina, faʻatupulaia maketi o loʻo iai. ma fausia ni maketi fou mo mea toe fa'aaogaina lea e le o maua mai ai alagatupe masani.

"Matou te faʻafeiloaʻi soʻo se vaega e fiafia, agavaa e galulue faʻatasi ma i matou e faʻaoga i le Closed Loop Fund," o le tala lea a le Pule Sili o le RMC Robert Bylone.“I le le mafaatusalia o le fesuisuiai o maketi o mea e toe faʻaaogaina, e manaʻomia ona tatou tulituliloaina ma le malosi le toe faʻaaogaina o atinaʻe ma toe faʻaaogaina oloa gaosi oloa i Penisilevania-o se mea toe faʻaaogaina e le toe faʻaaogaina seʻia o se oloa fou.Matou te fa'afetai i le Closed Loop Fund mo la latou fesoasoani i le fa'atumauina o maketi toe fa'aaogaina o Pennsylvania i luma oa latou taumafaiga i le atunu'u atoa.Matou te tulimatai atu i le faʻaauauina o la matou galuega ma tagata fai pisinisi, gaosiga, gaosiga ma le aoina o polokalame ae o lea ua faʻatasi ma le Closed Loop Fund o loʻo tuʻu saʻo i nei avanoa Pennsylvania.

O tupe fa'afaigaluega o le a sau i le tulaga o nonogatupe e leai se pasene i nu'u ma lalo o le maketi nonogatupe i kamupani tumaoti o lo'o i ai le tele o pisinisi i Pennsylvania.O le a fesoasoani le RMC i le fa'ailoaina ma le su'esu'ega muamua mo tagata talosaga.O le Closed Loop Fund o le a faia le iloiloga mulimuli i le faatupeina o poloketi.

“O la matou faigapa'aga muamua lenei ma se faalapotopotoga e leai ni tupe mama e fesoasoani i le fa'aogaina o tupe faavae i lalo ifo o maketi e fa'aleleia ma fausia faiga toe fa'aaogaina i Pennsylvania.Matou te naunau e faia se aafiaga i le Pennsylvania Recycling Markets Center, lea o loʻo i ai se faʻamaumauga o le toe faʻaaogaina o manuia o le atinaʻeina o le tamaoaiga, "o le tala lea a Ron Gonen, paaga pule a Closed Loop Fund.

O Steinert, ose Siamani e fa'atauina le masini maneta ma fa'avae fa'atekonolosi fa'avasega, fai mai o lana LSS laina fa'avasegaina faiga e mafai ai ona tu'u'ese'ese le tele o alumini alumini mai fa'amea alumini fa'apolopolo ma se su'esu'ega e tasi e fa'aaoga ai le LIBS (laser-induced breakdown spectroscopy).

LIBS o se tekinolosi faʻaaogaina mo suʻesuʻega elemene.Ona o le le mafai, o metotia faʻavasegaina o loʻo teuina i totonu o le masini fua e suʻesuʻe ai le maualuga o elemene apamemea, ferrous, magnesium, manganese, silicon, zinc ma chromium, fai mai Steinert.

O le fa'avasegaina o u'amea e aofia ai le tu'ueseeseina muamua o mea fa'afefiloi i se auala e fafaga ai le mea i tua atu o le laser ina ia ta'ia ai e pulusisa leisa i luga o le mea.O le mea lea e mafua ai ona fa'asu'e ni vaega laiti o mea.E fa'amaumau ma su'esu'e fa'atasi le alaleo o le malosi e fa'ao'o mai ina ia iloa ai le u'amea ma vaega fa'apitoa o mea ta'itasi, e tusa ai ma le kamupani.

O mea eseese e iloa i le vaega muamua o le masini;fa'apipi'i ea valve ona fanaina lea o mea nei i totonu o koneteina eseese i le vaega lona lua o le masini, e fa'atatau i a latou elemene elemene.

"O le manaʻoga mo lenei auala faʻavasega, lea e oʻo atu i le 99.9 pasene saʻo, ua faʻateleina - ua faʻatumu a matou tusi oka," o le tala lea a Uwe Habich, le faʻatonu faʻapitoa a le kamupani."O le tuueseeseina o meafaitino ma le tele o galuega faatino e sili ona taua mo a tatou tagata faʻatau."

Steinert o le a faʻaalia lana tekonolosi LSS i Aluminum 2018 i Dusseldorf, Siamani, Oketopa 9-11 i le Hall 11 i Stand 11H60.

Fuchs, o le Terex brand ma le ofisa autu o Amerika i Matu i Louisville, Kentucky, ua faaopoopo i lana au faatau Amerika i Matu.O Tim Gerbus o le a taʻitaʻia le 'au a Fuchs North America, ma Shane Tocrey ua faʻafaigaluegaina e avea ma pule faʻatau faʻaitulagi mo Fuchs North America.

Fai mai Todd Goss, Pule Sili o Louisville, “Ua matou fiafia lava i le faatasi mai o Tim ma Shane ia i matou i Louisville.E aumaia uma e le au faatau oloa le tele o le poto ma le poto masani, lea ou te talitonu o le a fesoasoani e ausia a tatou sini mo le lumanaʻi.

Gerbus ei ai lona talaaga e aofia ai le poto masani i le atinaʻeina o tagata faʻatau, faʻatau ma maketi ma sa galue i pisinisi eseese, e aofia ai mea faufale ma faufale.Sa avea muamua o ia ma peresitene ma le faatonu o le atinae mo se kamupani la'u taavale i Amerika i Matu.

E iai le poto masani a Toncrey i le avea ai ma pule faʻatau ma maketi i le vaega o meafaigaluega faufale.O ia o le a nafa ma Midwest ma itu sisifo o le US

Gerbus ma Toncrey e auai ia John Van Ruitembeek ma Anthony Laslavic e faʻamalosia le au faʻatau i Amerika i Matu.

Fai mai Goss, "O loʻo i ai le matou taulaiga manino e faʻateleina le tuputupu aʻe mo le faʻailoga ma faʻamautinoa o loʻo faʻatulagaina malosi e avea ma taʻitaʻi i le utaina i Amerika i Matu."

Re-TRAC Connect ma le Recycling Partnership, Falls Church, Virginia, ua faʻalauiloaina le vaega muamua o le Polokalama Fua a le Malo (MMP).Ua mamanuina le MMP e tu'uina atu i nu'u se polokalame e fa'afoeina ai meafaitino su'esu'e ma fuafuaga meafaigaluega e fa'ata'atia ai fa'amatalaga ma fa'a'o gatasi auala e lagolago ai le fuaina faifaipea o fa'amaumauga toe fa'aaogaina i le US ma Kanata.O le polokalame o le a mafai ai e le malo ona faʻataʻitaʻiina le faʻatinoga ona faʻailoa lea ma faʻatusa manuia, e oʻo atu ai i faʻaiuga sili atu o tupe teufaafaigaluega ma se faiga faʻaleleia atili a Amerika, fai mai paaga.

Winnipeg, Manitoba-based Emerge Knowledge, o le kamupani na atiaʻe le Re-TRAC Connect, na faʻavaeina i le 2001 e atiaʻe fofo e fesoasoani i faʻalapotopotoga e ausia a latou sini faʻaauau.O le uluai lomiga o lana polokalama faakomepiuta faʻamaumauga, Re-TRAC, na faʻalauiloaina i le 2004, ma le isi augatupulaga, Re-TRAC Connect, na faʻasalalau i le 2011. Re-TRAC Connect e faʻaaogaina e le taulaga, itumalo, setete / itumalo ma le malo. lala sooupu fa'apea fo'i ma le tele o isi fa'alapotopotoga e aoina, pulea ma au'ili'ili fa'amaumauga toe fa'aaogā ma otaota.

O le sini fou o le fuaina o le polokalame o le o'o atu lea i le tele o nu'u i totonu o le US ma Kanata e fa'alautele le fa'ata'atiaga ma le fa'amaopoopoina o fua fa'atatau o le toe fa'aaogaina i autafa o le ala ma faafaigofie ai le faia o fa'ai'uga e fa'aleleia ai le fa'atinoga o polokalame toe fa'aaogaina.A aunoa ma le lava faʻamatalaga faʻatinoga, e mafai e le pulega o polokalame a le malo ona tauivi e iloa le auala sili e faʻaleleia ai le toe faʻaaogaina, fai mai paaga.

"O le 'au Re-TRAC Connect e matua'i fiafia lava i le fa'alauiloaina o le Polokalama Fua Fa'atatau a le Malo i le galulue fa'atasi ma le Pa'aga Toe Fa'afouina," o le tala lea a Rick Penner, peresitene o le Emerge Knowledge."O le MMP ua mamanuina e fesoasoani ai i itumalo e fua le manuia oa latou polokalame aʻo fausia se faʻamaumauga a le atunuʻu o faʻamatalaga faʻasalalau e manuia ai le pisinisi atoa.O le galulue faatasi ma le Recycling Partnership e fa'alauiloa, pulea ma fa'aleleia le MMP i le aluga o taimi, o le a mautinoa ai o le tele o fa'amanuiaga o lenei polokalame fou fa'afiafia ua fa'ataunu'uina atoatoa."

Fa'avae i fa'amaumauga na tu'uina atu i le MMP, o le a fa'afeiloa'i atu nu'u i mea faigaluega toe fa'aaogā ma alagaoa na atia'e e le Pa'aga Toe Fa'aaogā.O le auai i le polokalame e leai se totogi i nuʻu, ma o le sini o le fatuina o se faiga faʻapitoa mo le lipotia o faʻamatalaga faʻaleagaina, o le tala lea a paaga.

“O le Polokalama Fua Fa'avaita'i o le a fa'afouina le auala tatou te aoina ai fa'amaumauga o fa'atinoga, e aofia ai le pu'eina o fua ma le fa'aleagaina, ma suia a tatou faiga toe fa'aaogaina mo le lelei," o le tala lea a Scott Mouw, fa'atonu sinia o fuafuaga ma su'esu'ega, The Recycling Partnership.“O le taimi nei, e tofu lava itumalo ma lana auala e fua ai ma iloilo ai le faatinoga o galuega a o latou nuu.O le MMP o le a faʻafaigofieina faʻamaumauga ma faʻafesoʻotaʻi nuʻu i le The Recycling Partnership's free online toolkits of best practices e fesoasoani ai i nuʻu e faʻaleleia le toe faʻaaogaina e ala i le faʻaogaina lelei."

O nu'u e fia auai i le su'ega beta o le MMP e tatau ona asiasi i le www.recyclesearch.com/profile/mmp.Ole fa'alauiloa aloa'ia ua fa'atulaga mo Ianuari 2019.


Taimi meli: Aukuso-23-2019
WhatsApp Online Chat!