Kamupani fa'amalosia galuega u'amea i matu sasa'e Arkansas

Nucor Steel na faʻapupulaina le tuputupu aʻe o le vaega uʻamea i le itu i matu sasaʻe o Arkansas i le silia ma le 25 tausaga talu ai, ma o loʻo faʻaauau pea ona faʻalauteleina e le kamupani gaosi oloa ma se faʻasalalauga lata mai o le a faʻaopoopoina se isi laina gaosiga.

O le fa'atumauina o fale gaosi oloa i le Itumalo o Misisipi ua avea ai le eria ma nofoaga lona lua e sili ona tele e gaosia ai u'amea i Amerika, ma o lena matafaioi o le a na'o le fa'alauteleina i fuafuaga a Nucor e fa'aopoopo se laina fou e gaosia ai le vali i le 2022.

E sili atu lena i luga ole fausiaina talu ai nei a Nucor o se fale malulu faʻapitoa faʻapitoa ma le fausiaina o se laina uʻamea lea o le a amata galue i le 2021.

E le na o Nucor.O le uamea ose malosiaga tau tamaoaiga i le tulimanu mamao o le setete e masani ona lauiloa i lona fanua lafulemu.E silia ma le 3,000 tagata faigaluega e fa'afaigaluegaina e le vaega, ae le itiiti ifo ma le 1,200 tagata faigaluega o lo'o galulue i pisinisi o lo'o tautua sa'o pe lagolagoina fale uamea i totonu o le itulagi.

O lenei tausaga, o loʻo faʻaopoopoina foi e le kamupani o Osceola Big River Steel se laina gaosiga e faʻaluaina ai galuega i luga atu o le 1,000 tagata faigaluega.

Na'o Nucor lava ua uma ona fa'auluina le 2.6 miliona tone o u'amea u'amea vevela mo ta'avale, masini, faufale, paipa ma paipa, ma le tele o isi fa'aoga.

O le laina coil fou o le a faʻalauteleina ai le gafatia o Nucor ma faʻatagaina le kamupani e tauva i maketi fou e pei o le taualuga ma le siding, moli moli ma mea faigaluega, ma faʻamalosia maketi o loʻo i ai i faitotoa o fale taʻavale, nofoaga autu o auaunaga ma faʻamafanafana, ea ma le ea.

O tupe teufaafaigaluega a le fale gaosi uamea e sili atu i le $ 3 piliona i le eria.O na tupe teufaafaigaluega o loʻo fausia ai atinaʻe i totonu o le itulagi, ua malosi ma faigofie ona oʻo atu i le Vaitafe o le Mississippi ma Interstates 40 ma le 55. O le Vaitafe Tele na fausia le 14 maila o laina nofoaafi e faʻafesoʻotaʻi i auala tetele e mafai ai ona tafe atu oloa ma mea i le atunuʻu.

O le tautoulu talu ai, na totogi ai e le US Steel le $700 miliona e ave ai le 49.9% o le umiaina o Big River Steel, faatasi ai ma se filifiliga e faatau ai le tului o totoe i totonu o le fa tausaga.Nucor ma US Steel o le au gaosi u'amea sili e lua i le US, ma o lo'o i ai nei galuega tetele i le Mississippi County.US Steel na faʻatauina le fale Osceola i le $ 2.3 piliona i le taimi o le fefaʻatauaiga ia Oketopa.

O le fale gaosi Vaitafe Tele i Osceola na tatalaina ia Ianuari 2017 ma se $ 1.3 piliona tupe teu faʻafaigaluega.O le mill i aso nei e tusa ma le 550 tagata faigaluega, ma le averesi o totogi faaletausaga e le itiiti ifo i le $75,000.

O le 21st-century steel industry e le o toe tauaveina le faalumaina o asu ma ogaumu aasa.O la'au o lo'o fa'apipi'iina robotics, fa'akomepiuta ma le atamai fa'apitoa, o lo'o galulue e avea ma masini atamai e fa'amalosia e fa'atekonolosi fa'atekonolosi e pei o tagata faigaluega.

Big River Steel ua setiina se sini o le avea ma uluai fale gaosi oloa a le atunuu e ala i le faʻaogaina o le atamai faʻapitoa e iloa ai ma faʻasaʻo faʻafuaseʻi mea sese, faʻatupuina le sili atu o le faʻaogaina ma faʻaitiitia le taimi i le fale.

O le isi evolusione o le faamamafa lea o le faauo atu i le siosiomaga.O le fale o le Big River's Osceola o le fale u'amea muamua lea na maua le tusipasi a le Ta'ita'i i Malosiaga ma le Siosiomaga.

O lena fa'ailoga o se fuafuaga lanu meamata e masani ona feso'ota'i ma fale o ofisa po'o avanoa lautele.I Arkansas, mo se faʻataʻitaʻiga, o le Clinton Presidential Center ma Heifer International headquarters i Little Rock, faʻatasi ai ma le Gearhart Hall i le Iunivesite o Arkansas, Fayetteville, o loʻo i ai ia tusipasi.

Arkansas e le gata o se taʻitaʻi i le gaosiga, o loʻo faia foi se sao taua i le aʻoaʻoina o tagata faigaluega uʻamea a taeao.Arkansas Northeastern College i Blytheville o loʻo tuʻuina atu naʻo le aʻoaʻoga maualuga mo le au fai uʻamea i Amerika i Matu, ma o se tasi lea o nofoaga autu mo aʻoaʻoga i le lalolagi.

O lo'o iai se faigapa'aga fa'apitoa a le Kolisi Tu'ufa'atasi ma se tagata gaosi u'amea Siamani e tu'uina atu a'oa'oga fa'apitoa i tagata faigaluega u'amea i Amerika i Matu, na'o le pau lea o le satelite a'oa'oga na fa'atuina e le kamupani i fafo atu o Siamani.O le Arkansas Steelmaking Academy e ofoina atu le 40 itula o aʻoaʻoga i luga o se autu patino - o mataupu e fetuutuunai e faʻatatau i manaʻoga o se pisinisi - i tagata faigaluega faʻapisinisi mai le Iunaite Setete ma Kanata.O aʻoaʻoga e taulaʻi i tagata faigaluega o loʻo i ai nei, faʻaleleia o latou tomai aʻo faʻaleleia manaoga o galuega.

E le gata i lea, o le aʻoga uamea e tuʻuina atu aʻoaʻoga i luga ole laiga mo lana polokalame tekonolosi.O tagata o loʻo nonofo i soʻo se mea i Arkansas ua mafai nei ona maua se tikeri mai le polokalame, lea e mafai ai e le au faʻauʻu ona ulufale i le aufaigaluega ma se totogi faʻaletausaga e $93,000.

O lo'o ofoina atu e le kolisi se pa'aga o fa'ailoga fa'asaienisi fa'aoga i tekinolosi fa'atekonolosi u'amea i tamaiti a'oga o lo'o manana'o e fau ni galuega i totonu o le u'amea.E le gata i lea, o le aʻoga e ofoina atu aʻoaʻoga tulaga ese-aʻoaʻoga mo tagata faigaluega uʻamea mai Amerika i Matu.

O le Conductor, o se faʻalapotopotoga lagolago faʻapisinisi i Conway, o loʻo faʻaauauina lana "itula ofisa" i fafo atu o le ofisa e fesoasoani e faʻasalalau le agaga amata i Arkansas.

O le 'au a le Fa'atonu o le a tu'uina atu fua fa'atalanoaga ta'ito'atasi mo tagata fai pisinisi o lo'o iai nei ma fa'amoemoe i Searcy i le Aso Tofi.O le a maua e le faalapotopotoga lana au taʻitaʻi e avanoa mo le faufautua ma faʻatalanoaga mai le 1-4 pm i le Searcy Regional Chamber of Commerce i le 2323 S. Main St.

O le tausaga nei, na faia ai e le Fa'atonu le fa'aaliga auala i itula faigaluega e feiloa'i ma lagolago ai le aufaipisinisi i Cabot, Morrilton, Russellville, Heber Springs ma Clarksville.

O i latou o lo'o i le eria o Searcy e fia fa'atulaga muamua se fonotaga e mafai ona fa'atulaga taimi i luga ole laiga i le www.arconductor.org/officehours.Ole taimi ole taimi e 30 minute ta'itasi, ma e feiloa'i tagata fai pisinisi ta'ito'atasi ma se Faufautua Fa'atonu e fa'atalanoa so'o se mataupu e feso'ota'i ma a latou pisinisi.

O loʻo faʻamalosia le au faipisinisi e faʻatulaga se taimi e faʻatalanoa ai o latou manatu ma aʻoaʻo atili e uiga i le amataina o se pisinisi.O fa'atalanoaga ta'ito'atasi uma e leai se totogi.

Ua fa'atulaga e Simmons First National Corp. lana fa'ailoga tupe maua mo le aso 23 o Ianuari. O le a fa'amatala ma fa'amatala e le au fa'auluuluga o le faletupe le fa-kuata ma le fa'ai'uga o le tausaga 2019 tupe maua a le kamupani.

O tupe maua o le a faʻasaʻoloto aʻo leʻi tatalaina le maketi faʻatau, ma o le a faʻatautaia e le pulega se telefoni faʻasalalauga e toe iloilo faʻamatalaga i le 9 i le taeao.

Telefoni (866) 298-7926 e leai se totogi e auai i le telefoni ma faʻaaoga le ID ID 9397974. E le gata i lea, o le telefoni feaveaʻi ma se kopi faʻamaumauga o le a maua i luga o le upega tafaʻilagi a le kamupani i www.simmonsbank.com.

O lenei pepa e le mafai ona toe lolomiina e aunoa ma se faʻatagaga tusitusia manino a Northwest Arkansas Newspapers LLC.Fa'amolemole faitau la matou Tu'utu'uga o le Fa'aoga pe fa'afeso'ota'i matou.

O mea mai le Associated Press o le Puletaofia © 2020, Associated Press ma e le mafai ona lolomiina, faʻasalalau, toe tusia, pe toe tufatufa atu.O tusitusiga a le Associated Press, ata, ata, leo ma/po'o mea vitio e le tatau ona fa'asalalauina, fa'asalalau, toe tusia mo fa'asalalauga po'o fa'asalalauga pe toe tufa sa'o pe fa'alilolilo i so'o se ala.E le mafai ona teuina nei mea AP po'o so'o se vaega i totonu o se komepiuta se'i vagana ai mo le fa'aogaina e le tagata lava ia ma le fa'aaogaina fa'apisinisi.O le AP o le a le noatia mo soʻo se faʻatuai, le saʻo, sese poʻo le le faia mai ia mea poʻo le faʻasalalauina poʻo le tuʻuina atu o mea uma poʻo soʻo se vaega o ia mea poʻo soʻo se mea faʻaleagaina e mafua mai i soʻo se mea o loʻo taʻua muamua.Ua taofia aia tatau uma.


Taimi meli: Ian-18-2020
WhatsApp Online Chat!